Jaki nieduży tablet?
Moderator: Moderatorzy
- Jo_gurt
- Guru bezprzewodowy
Jaki nieduży tablet?
Cześć.
Żona szuka małego tabletu, coś w ~5".
Macie pomysł?
Znalazłem w sumie dwa: Samsung Note (drogawy) i Dell Streak 5 (fajny, ale nie ma UMTS 900).
Coś jeszcze godnego obejrzenia?
Żona szuka małego tabletu, coś w ~5".
Macie pomysł?
Znalazłem w sumie dwa: Samsung Note (drogawy) i Dell Streak 5 (fajny, ale nie ma UMTS 900).
Coś jeszcze godnego obejrzenia?
- Patryk
- Guru bezprzewodowy
Re: Jaki nieduży tablet?
To ma być bardziej tablet czy telefon ?
- Jo_gurt
- Guru bezprzewodowy
A gdzie rysujesz różnicę?
- Patryk
- Guru bezprzewodowy
Telefon to coś co można (w miarę) wygodnie nosić przy sobie i wygodnie używać do usług podstawowych, czyli do telefonowania, a tablet to coś, co pozwala także w miarę wygodnie korzystać z Internetu, aplikacji biurowych czy bawić się multimediami.Jo_gurt pisze:A gdzie rysujesz różnicę?
IMHO takie sprzęty jak Note nie nadają się ani do jednego, ani do drugiego - nadają się za to do szpanowania.
Miałem okazję dłuższą chwilę pobawić się Note i absolutnie mi nie pasował, z resztą nie tylko mi...kumpel (od wielu lat gadżeciarz, zaczynał chyba od Palma III) myślał, że to będzie godny następca dla Galaxy S...niestety przeliczył się.
Ja bym celował jednak w 7'' - choćby w HTC Flyer.
- wojteks
- *** Administrator ***
Mam nawigacje 5" i to stanowczo za mało żeby spełniało funkcje tabletu. Wszystko będzie za małe. 7-8" to minimum a myśle ze te 10-11" to dopiero sensowna wielkość.Jo_gurt pisze:coś w ~5".
Nie pomagam na PW!
- Patryk
- Guru bezprzewodowy
Ale tego już do kieszeni/torebki nie włożysz.wojteks pisze:myśle ze te 10-11" to dopiero sensowna wielkość.
Mam chińczyka 7'' i na tym już można spokojnie działać w necie (pomijając jego szybkość...chodzi o sam rozmiar ekranu).
- Jo_gurt
- Guru bezprzewodowy
To tablet.Patryk pisze:Telefon to coś co można (w miarę) wygodnie nosić przy sobie i wygodnie używać do usług podstawowych, czyli do telefonowania, a tablet to coś, co pozwala także w miarę wygodnie korzystać z Internetu, aplikacji biurowych czy bawić się multimediami.
Za duże.wojteks pisze:Wszystko będzie za małe. 7-8" to minimum a myśle ze te 10-11" to dopiero sensowna wielkość.
- wojteks
- *** Administrator ***
Komfort albo wielkość. 5" to za mało, 10 za dużo (ale komfort).Patryk pisze: 7''
10" do kieszeni/torebki bez problemu się mieści (tak jak Walkman jeżeli ktoś pamięta), wystarczy odpowiednią kieszeń/torebkę uszyć/zrobić.Patryk pisze: tego już do kieszeni
Skoro 7" jest juz za duże to przecież na 5" nic nie da się zrobić, do 5" trzeba mieć wzrok doskonały i dużą rozdzielczość ale ile to jest?Jo_gurt pisze:Za duże
Nie pomagam na PW!
- Jo_gurt
- Guru bezprzewodowy
No chyba żartujeszwojteks pisze:10" do kieszeni/torebki bez problemu się mieści (tak jak Walkman jeżeli ktoś pamięta)

-
- Stary bywalec bezprzewodowy
A dla mnie 5" to nie tablet tylko albo telefon albo mała nawigacjaJo_gurt pisze:No chyba żartujesz10" to jest walkman x2.

Tablet, to minimum 7" ale najlepiej 10".
Wszystko co mniejsze to smartfon, takie jest moje zdanie.
Pozdr, (R) BliSki. (tm)
Pytania dotyczące kwestii technicznych tylko na forum. Pamiętaj PW to nie helpdesk.
Pytania dotyczące kwestii technicznych tylko na forum. Pamiętaj PW to nie helpdesk.
- Jo_gurt
- Guru bezprzewodowy
Ale naprawdę nazwa jest bez znaczenia
Szukam modeli.

-
- *Mistrz bezprzewodowy*
Kumpel z pracy wlasnie dzisiaj pokazal chec zaszpanowania - mi sie absolutnie nie spodobal. Na duze za male, na male za duze. Ale ja mam spatrzone potrzeby - uzywam na codzien iPada i iPhona.Patryk pisze:Miałem okazję dłuższą chwilę pobawić się Note
Nie pomagam na PW.
- Jo_gurt
- Guru bezprzewodowy
Kupiliśmy właśnie Samsunga Note.
Od Appla trzymamy się z daleka.
Od Appla trzymamy się z daleka.