Acer Aspire One AOA150 (zg5) problem z wifi na windows 7

Pozostałe kwestie techniczne (sprzętowe i programowe) dotyczące internetu radiowego - np. konfiguracja firewalli, antywirusów, przeglądarek internetowych.

Moderator: Moderatorzy

Zablokowany
miszcz
Początkujący użytkownik forum

Acer Aspire One AOA150 (zg5) problem z wifi na windows 7

Post autor: miszcz »

Witam, posiadam netbooka Acer Aspire One AOA150 i zainstalowałem na nim Windows 7 Ultimate x86, niestety wifi nie działa poprawnie, cały czas przerywa (na win xp działało prawidłowo). Można powiedzieć, że mam dokładnie taki sam problem jak kolega na tym forum: http://forum.pclab.pl/topic/645953-WiFi ... %85czenie/
Podobno to bardzo częste zjawisko właśnie z tym lapkiem i z win 7, czytając te tematy: http://liliputing.com/2009/01/get-the-w ... e-one.html i kilka innych, instalowałem wszystkie różne sterowniki polecane przez ludzi i z oficjalnej strony karty wifi http://www.atheros.cz/ nowe pod xp, vistę, 7 te podpisane cyfrowo i te nie podpisane, ręcznie jak i automatycznie poprzez wyszukanie przez windowsa.

Zmieniałem kanały w routerze. Router jaki posiadam to: TP-LINK WR543G. Ktoś opisał gdzieś, że ponoć można wyłączyć WMM w routerze (nie jestem sieciowcem więc nie wiem jak i po co właściwie). Kolejny pc, który działa na wifi pod win xp nie sprawia problemów i nie rozłącza tak samo jak telefony więc to chyba nie wina routera, szczególnie, że tak jak wspomniałem inni też taki problem mieli.

Chyba tyle info na początek, jeśli o czymś zapomniałem to piszcie i proszę o pomoc.
Awatar użytkownika
wojteks
*** Administrator ***

Re: Acer Aspire One AOA150 (zg5) problem z wifi na windows 7

Post autor: wojteks »

miszcz pisze:zainstalowałem na nim Windows 7 Ultimate x86,
I mamy uwierzyć że kupiłeś oryginał?
Nie pomagam na PW!
miszcz

a czy to jest post na temat? Jakie to ma znaczenie, jeśli masz pisać takie posty i w ten sposób pomagać ludziom to sobie daruj. Po Twoim poście równie dobrze mogę zadać pytanie: "i mam uwierzyć, że jesteś moderatorem?" ... -,-
Awatar użytkownika
wojteks
*** Administrator ***

miszcz pisze:a czy to jest post na temat?
Skoro tak pytasz to odpowiem, na forum nie wspomagamy pirackiego oprogramowania.
Nie pomagam na PW!
miszcz

ręce opadają normalnie...
Człowiek szuka pomocy, opisałem dokładnie problem jak mogłem, żeby nikt żałosny mi nie wyjechał z postem "szukaj w google", żeby nie wyszło na trolling to jakiś człowiek (moderator sic!) mi wyjeżdża z postem kompletnie nie związanym z tematem i nie mającym kompletnie odniesienia do całości ogółu...

Ale niech Ci będzie: tak mam oryginał, teraz lepiej? Więc każdy następny post proszę o pisanie na temat.

Dziękuję.
Awatar użytkownika
wojteks
*** Administrator ***

miszcz pisze: tak mam oryginał,
Za 700zł? Do zabytkowego netbooka. Jednak jakoś nie uwierzę.
Nie pomagam na PW!
miszcz

Człowieku daj spokój, czego Ty chcesz? Kto Cie niby mianował na modera?? Co Cię to obchodzi, nie o tym jest temat i koniec. Nie masz nic do powiedzenia to się proszę nie wypowiadaj. Jeśli kwa będę chciał to sobie zainstaluję Mac OS na mojej pralce frani i Tobie nic do tego!
Awatar użytkownika
wojteks
*** Administrator ***

miszcz pisze:Jeśli kwa będę chciał
Ale to nie na tym forum, temat zamykam.
Nie pomagam na PW!
Zablokowany