Internet Play, oplaca sie ?

[Reklama] Telefony satelitarne wszystkich sieci Thuraya, Iridium, Inmarsat https://ts2.shop/pl/3-telefony-satelitarne

Moderator: Moderatorzy

ODPOWIEDZ
Domianik
Użytkownik forum

Internet Play, oplaca sie ?

Post autor: Domianik »

Witam mam problem. Skonczyla mi sie umowa Orange Freedom Pro (1 mb) i mysle teraz wykupic internet Play (4 mb) no i mam pytania. Jakie bede mial pingi w tej sieci ??
Czy jezeli zostawie stary modem (mv410) to pingi beda mniejsze niz na oryginalnym (przenosnym)?? Moje obecne pingi wahają sie od 90 do 140 ( zalezy od serwera (chodzi mi o cs)) Musze dodac ze moj ping bardzo podwyzsza komputer ktory jest juz nie pierwszej mlodosci, no i jeszcze jedno pytanie jezeli sie te modemy nie nadaja sie to jaki najlepiej kupic w mozliwie niskiej cenie ??
pozdrawiam i licze na szybką odpowiedz. :gwiazdki:
Domianik
Ostatnio zmieniony 2012-02-27, 18:50 przez Domianik, łącznie zmieniany 1 raz.
jaco97
Stały użytkownik forum

Re: Internet Play, oplaca sie ?

Post autor: jaco97 »

Modem, który masz jest do CDMA, a play to sieć GSM, no ale taki szczegół ;) Czyli modem się nie nadaje. Pingi zależą od nadajnika, i odległości od niego. Możliwe, że w ogóle nie będziesz mieć zasięgu play, sprawdzałęś? Wejdź na mapa.btsearch.pl i zobacz jakie masz btsy dookoła.
Huawei E398, E586, Nokia CS-15 / Samsung Galaxy S Advance
Dovado Tiny + TP-LINK TL-WR1043ND + E398 + 2x ATP-14( -51dBi na LTE ) = Moja sieć domowa :D
Domianik
Użytkownik forum

Bylem dzis w salonie Play. Zasieg z antena powinien byc dobry. Co do modemu to pytalem sie i powiedzial mi ze to jest mozliwe pod warunkiem ze sciagne simlocka z niego (podalem model). Odleglosc jest podobna, nie wiem wlasnie tylko jaka jakosc oferuje ten Play.
Awatar użytkownika
clamaranop
Specjalista bezprzewodowy-junior

Post autor: clamaranop »

Domianik pisze: powiedzial mi ze to jest mozliwe pod warunkiem ze sciagne simlocka z niego (podalem model)
Router CDMA do Play-a. Ja takich bajek to jeszcze nie słyszałem.
Awatar użytkownika
Sundance_kid
Guru bezprzewodowy

Post autor: Sundance_kid »

Domianik pingów lepszych o niebo nie oczekuj niestety. A Twój router nie nadaje się do Playa. Musisz wziąść coś nowego ze złączem anteny. A najlepiej to jak masz telefon z 3G lub modem to kup startówkę Playa i potestuj. Bo my tu połowicznie wróżymy ze szklanej kuli bo działania internetu komórkowego nie da się poprawnie określić na odległóść.
Domianik pisząc nowy modem masz na myśli modem na wolnym rynku czy z oferty Playa?
Domianik
Użytkownik forum

Z tego co sie dowiedzialem od niego to sygnal bede mial wysylany z tej samej stacji co orange, wiec chcialbym porownac jak mi bedzie chodzil internet przy zalozeniu ze zasieg bedzie ten sam. Co do routera to mysle ze kupie na wolnym rynku. Zalezy mi zeby mial wifi.
ODPOWIEDZ