TL-WA5210G
Moderator: Moderatorzy
-
- Początkujący użytkownik forum
TL-WA5210G
Witam. Zacznę może od tego, mam internet radiowy, korzystam z anteny TL-WA5210G no i mój problem polega na tym, że przestawiłem niechcący antenę, bo zaklejałem otwory po nawiercaniu i właśnie kieruje do was pytanie odnośnie tego, że nie mam hasła do tego urządzenia, i jakbym je zresetował i ustawił od nowa (posiadam Adres MAC, IP) i czy to własnie wystarczy by mi działał internet znowu? Dodam, że robię to dlatego, że mam teraz słaby zasięg i internet nie bardzo działa... 4mb jest, a działa jak (2/3mb), a nie mam możliwości precyzyjnego ustawienia w inny sposób jak w konfiguracji anteny
-
- *Mistrz bezprzewodowy*
Re: TL-WA5210G
Resetowanie "tego urzadzenia" nic nie pomoze. Ustaw antene tak jak byla wczesniej - w najgorszym wypadku zapusc jakis duzy download i zobacz jak zmienia sie szybkosc lub pusc ping na 8.8.8.8 i wybierz miejsce gdzie nie ma straty pakietow.
Nie pomagam na PW.
-
No właśnie siedziałem cały dzień na dworze, posadziłem brata przed komputerem i testował internet po lekkiej konfiguracji anteny, ale jest tylko gorzej...;/ Wszedłem na stronę www.noc.gts.pl i włączyłem pobieranie pliku 100mb - prędkość pobierania waha się między 250 a 395 kb/s. pingowałem adres 8.8.8.8 i wyniki wyglądają tak:

W konfiguracji anteny jest możliwość podglądu siły sygnału.

W konfiguracji anteny jest możliwość podglądu siły sygnału.
-
- *Mistrz bezprzewodowy*
-
Tylko nie wiem czy będą chcieli przyjechać i mi to ustawić ;/ bo w sumie ja przy tym już grzebałem...
EDIT
a nie da się jakoś odzyskać hasła bez resetowania tego urządzenia? bo nie chce zostać bez internetu jak to nie wypali...;/
EDIT
a nie da się jakoś odzyskać hasła bez resetowania tego urządzenia? bo nie chce zostać bez internetu jak to nie wypali...;/
Ostatnio zmieniony 2012-03-02, 18:59 przez radek1653, łącznie zmieniany 1 raz.
- wojteks
- *** Administrator ***
No to przygotuj się na opłatę za ponowną konfigurację anteny.radek1653 pisze:bo w sumie ja przy tym już grzebałem
Nie pomagam na PW!
-
Pisałem do nich maila to nie uzyskałem odpowiedzi, więc nie wiem co tu teraz zrobić, najprościej byłoby uzyskać w jakiś sposób hasło, istnieje jakiś sposób bez resetowania tego bo nie wiem czy potem będzie działał mi internet, niby na laptopie jak szukałem sieci WI-FI to znalazło mi ten nadajnik do którego jestem podłączony i nie jest on zabezpieczony hasłem tylko ciekawi mnie czy jakbym podał ip i MAC to czy bym się podłączył
- krystianb
- Guru bezprzewodowy
Przecież na spodzie masz wskaźnik zasięgu. A co do sieci nawet jeśli nie wygląda na szyfrowaną to może być ustawione PPPoE. Jak zresetujesz, to bez technika się do sieci nie dostaniesz.
Za prośbę pomocy na gg/pw gwarantuje czerwony prezent!