PLAY KRADNIE ?
Moderator: Moderatorzy
-
- Stały użytkownik forum
PLAY KRADNIE ?
Witam
Postanowiłem opisać tu co mnie właśnie spotkało po raz kolejny w tej sieci. Zostałem OKRADZIONY ! Wyczyścili mi konto z 50 zł i całego transferu bonusowego 2,5gb... Mam włączone usługi "nocny transfer" i "4mbity". Konto zostało oczyszczone w nocy koło 2:20
To już nie pierwszy raz zostałem okradziony. BoK ostatnim razem sprawę potraktował śmiesznie i kazał mi się udać do salonu z dowodem ? Ja nie jestem abonentem ! . Proszę o pomoc co mogę w tej sprawie zrobić, do jakiego urzędu napisać ? Do kogo złożyć skargę ?
Postanowiłem opisać tu co mnie właśnie spotkało po raz kolejny w tej sieci. Zostałem OKRADZIONY ! Wyczyścili mi konto z 50 zł i całego transferu bonusowego 2,5gb... Mam włączone usługi "nocny transfer" i "4mbity". Konto zostało oczyszczone w nocy koło 2:20
To już nie pierwszy raz zostałem okradziony. BoK ostatnim razem sprawę potraktował śmiesznie i kazał mi się udać do salonu z dowodem ? Ja nie jestem abonentem ! . Proszę o pomoc co mogę w tej sprawie zrobić, do jakiego urzędu napisać ? Do kogo złożyć skargę ?
-
- Stały użytkownik forum
Re: PLAY KRADNIE ?
A nie skończyła się data ważności konta ?
Jeśli nie, to musisz zarejestrować numer w salonie i złożyć reklamację, bez tego się nie obejdzie niestety.
Jeśli nie, to musisz zarejestrować numer w salonie i złożyć reklamację, bez tego się nie obejdzie niestety.
-
- Stały użytkownik forum
Właśnie przeglądam sobie "połączenia" w bok play i widzę że skasowali 26 stycznia z wyciągu ! 27 zaczyna się od kradzieży 47zł. Jak wpadnę w poniedziałek do salonu to nie wiem.... ACTA już działa ?
- Patryk
- Guru bezprzewodowy
Jesteś, i masz takie same prawa, jak i obowiązki.-bolox- pisze:Ja nie jestem abonentem !
-
- Użytkownik forum
Hehe a mi z iplusa przyszło dopłaty 3 zł- za jakieś smsy których w tym miesiącu nie wysyłałem. A co najciekawsze nie wysłali nawet tej kartki z rubrykami jaki sms, do kogo i za co.
-
- Stały użytkownik forum
Nie masz co się na razie gotować i z pyskiem od razu , najpierw sprawdź , spokojnie spytaj w punkcie czy BOK .
Nie wiem jak u Was ale ja mam kilka tel w play , internet 12Gb+noc free i nie za bardzo mam na co narzekać , transfer ok , abonament do przyjęcia ...
W play możesz sprawdzić na https://logowanie.play.pl
Oczywiście zdaża się :
1. Przeprowadzają konserwacje godzinach południowych zamiast w nocy , brak internetu około godziny może raz w miesiącu i takie tam drobnostki.
2. Nie zawsze uzyskam połączenie głosowe za 1 razem ... , raz na 50 połączeń .
Na każdego można narzekać , jeszcze nie spotkałem się w Polsce by wsio było idealne
Sprawdź czy nie byłeś w roamingu , to mi tylko przyszło do głowy
Nie wiem jak u Was ale ja mam kilka tel w play , internet 12Gb+noc free i nie za bardzo mam na co narzekać , transfer ok , abonament do przyjęcia ...
W play możesz sprawdzić na https://logowanie.play.pl
Oczywiście zdaża się :
1. Przeprowadzają konserwacje godzinach południowych zamiast w nocy , brak internetu około godziny może raz w miesiącu i takie tam drobnostki.
2. Nie zawsze uzyskam połączenie głosowe za 1 razem ... , raz na 50 połączeń .
Na każdego można narzekać , jeszcze nie spotkałem się w Polsce by wsio było idealne

Sprawdź czy nie byłeś w roamingu , to mi tylko przyszło do głowy

-
- Stały użytkownik forum
Poprzednim razem przełączyło mnie na roaming w nocy i pobrało niecałe 2mb - koszt 50zł.
Tym razem nie było takiej opcji bo używam topnet info i w wyciągu na playonline nigdzie nie widzę "roaming". Postaram się jutro w salonie przedstawić sprawę spokojnie i bez nerwów o ile mnie nie sprowokują.
Ogólnie nie wiem co teraz robić, zasilać ponownie konto i liczyć że kasa nie zniknie czy kupić nowy starter ?
Tym razem nie było takiej opcji bo używam topnet info i w wyciągu na playonline nigdzie nie widzę "roaming". Postaram się jutro w salonie przedstawić sprawę spokojnie i bez nerwów o ile mnie nie sprowokują.
Ogólnie nie wiem co teraz robić, zasilać ponownie konto i liczyć że kasa nie zniknie czy kupić nowy starter ?
-
- Stały użytkownik forum
Minęło kilka dni....
Odpowiedz z BOKu PLAYa:
"dziękuję za zgłoszenie, które otrzymałam 31 stycznia 2012 roku za pośrednictwem poczty elektronicznej.
Uprzejmie informuję, że zgodnie z Regulaminem świadczenia Usług Telekomunikacyjnych przez P4 sp. z o. o. dla Użytkowników, § 9.3., przed rozpatrzeniem przez nas zgłoszenia wymagającego ingerencji w konto Klienta, Użytkownik powinien dokonać Udostępnienia danych w dowolnym Punkcie Sprzedaży.
Lista dostępnych placówek znajduje się na stronie internetowej:
http://internet.playmobile.pl/maps/shops.
Proszę pamiętać, aby zabrać ze sobą dowód osobisty i numer PUK.
W razie dodatkowych pytań lub sugestii zapraszam do kontaktu za pośrednictwem infolinii 790 500 500 bądź *500 (z numeru Play), poczty elektronicznej pod adresem: [email protected] lub poprzez stronę internetową www.24.play.pl.
Dostałem te brednie już 3 razy. Dane mam udostępnione ale widzę że nawet nie chce im się sprawdzić lub odpisuje automat.
Co polecacie dalej zrobić ??
Odpowiedz z BOKu PLAYa:
"dziękuję za zgłoszenie, które otrzymałam 31 stycznia 2012 roku za pośrednictwem poczty elektronicznej.
Uprzejmie informuję, że zgodnie z Regulaminem świadczenia Usług Telekomunikacyjnych przez P4 sp. z o. o. dla Użytkowników, § 9.3., przed rozpatrzeniem przez nas zgłoszenia wymagającego ingerencji w konto Klienta, Użytkownik powinien dokonać Udostępnienia danych w dowolnym Punkcie Sprzedaży.
Lista dostępnych placówek znajduje się na stronie internetowej:
http://internet.playmobile.pl/maps/shops.
Proszę pamiętać, aby zabrać ze sobą dowód osobisty i numer PUK.
W razie dodatkowych pytań lub sugestii zapraszam do kontaktu za pośrednictwem infolinii 790 500 500 bądź *500 (z numeru Play), poczty elektronicznej pod adresem: [email protected] lub poprzez stronę internetową www.24.play.pl.
Dostałem te brednie już 3 razy. Dane mam udostępnione ale widzę że nawet nie chce im się sprawdzić lub odpisuje automat.
Co polecacie dalej zrobić ??
-
- Stały użytkownik forum
No nie wiem... co za problem przejść do punktu i dokładnie ustalić w czym jest problem.
Co, na nieboszczyka masz zarejestrowaną kartę ??
Jak tak, to kup nowy starter i wsio...
[ Komentarz dodany przez: Jo_gurt: 2012-02-01, 10:30 ]
Kolego, nie obrażamy innych. I nie ma czegoś takiego jak spacja przed znakiem interpunkcyjnym.
Co, na nieboszczyka masz zarejestrowaną kartę ??
Jak tak, to kup nowy starter i wsio...
[ Komentarz dodany przez: Jo_gurt: 2012-02-01, 10:30 ]
Kolego, nie obrażamy innych. I nie ma czegoś takiego jak spacja przed znakiem interpunkcyjnym.
Ostatnio zmieniony 2012-02-01, 10:30 przez picador, łącznie zmieniany 1 raz.
-
- Stały użytkownik forum
Kolego problem jest bo muszę jechać 30 kilometrów do salonu - jak zapewne wiesz paliwo nie jest tanie. Kartę zarejestrowałem dając Własny dowód osobisty wiec text z nieboszczykiem jest nie na miejscu.
Jest tu na forum jakiś pracownik PLAYa ??
Jest tu na forum jakiś pracownik PLAYa ??
- wojteks
- *** Administrator ***
Spróbuj napisać do play4you2-bolox- pisze:Jest tu na forum jakiś pracownik PLAYa ?
Nie pomagam na PW!
- Easy-Wifi
- Stały użytkownik forum
Pisanie może nic nie dać,takie sprawy załatwia się albo bezpośrednio w salonie,albo na infolinii. Jeżeli masz słuszność,to powinni oddać Ci te pieniądze. Z ciekawości napisz jak to się zakończyło.
-
- Stały użytkownik forum
Nadal czekam na rozpatrzenie reklamacyjne - mają na to 30 dni i 29-30 odpiszą że mają mnie w *(cenzura). Od złożenie reklamacji napisałem 2 ponaglenia na które odpowiedzieli błyskawicznie tą swoją paplaniną. Oceniłem konsultanta krytycznie to na kolejny dzień zadzwonili i pytali dlaczego tak a nie inaczej, jak zapytałem dlaczego zajmują się głupotami zamiast reklamacją to zapadła cisza. Walka z "wiatrakiem" nadal w toku...
* proszę się powstrzymać przed takimi komentarzami.
----------------------------------
Dostałem wreszcie odpowiedź i oczywiście mają mnie w (cenzura) - wszystko z ich wyliczeń się zgadza i zużyłem te 50zł + 2,5gb w nocy na taryfie nocnej... Teraz czas na UKE
* proszę się powstrzymać przed takimi komentarzami.
----------------------------------
Dostałem wreszcie odpowiedź i oczywiście mają mnie w (cenzura) - wszystko z ich wyliczeń się zgadza i zużyłem te 50zł + 2,5gb w nocy na taryfie nocnej... Teraz czas na UKE
Ostatnio zmieniony 2012-02-15, 11:17 przez -bolox-, łącznie zmieniany 1 raz.
-
- Początkujący użytkownik forum
porządny net
Ze wy jeszcze niedoszliscie do tego ze te wszystkie sieci to nie nadają się do niczego.
poszukaj sobie lepiej jakiegoś operatora w 5 ghz i po sprawie
-
- Stały użytkownik forum
Re: porządny net
Żesz tylko nabijasz sobie posty, a nic sensownego nie napiszesz... Internet 3G a radiówka, to zapytam, co ma piernik do wiatraka?artinen pisze:Ze wy jeszcze niedoszliscie do tego ze te wszystkie sieci to nie nadają się do niczego.
Huawei E398, E586, Nokia CS-15 / Samsung Galaxy S Advance
Dovado Tiny + TP-LINK TL-WR1043ND + E398 + 2x ATP-14( -51dBi na LTE ) = Moja sieć domowa
Dovado Tiny + TP-LINK TL-WR1043ND + E398 + 2x ATP-14( -51dBi na LTE ) = Moja sieć domowa

-
- Stały użytkownik forum
Od ostatniej mojej wypowiedzi zdążyli okraść mnie jeszcze raz na 50 + bonus.... Jak bym wiedział kto i dlaczego tak mnie skubie z kasy to już by "pływał" z betonem
-
- Użytkownik forum
A czy sprawdziłeś ważność usługi Nocny transfer? Może nie została aktywowana lub przekroczyłeś 30 dni. Po włączeniu na Play24 nocnego transferu mają chyba 24 lub 48 godz na aktywację tego a ty nie sprawdziłeś na stronce, czy usługa jest aktywna... Ja jak miałem Play Online na kartę, to nigdy nie miałem takiej sytuacji. No może raz, gdy zapomniałem, że minęło 30 dni i zapomniałem znowu włączyć. Teraz mam abonament i też jestem zadowolony aczkolwiek dziwi mnie to, że w ofercie na kartę był pakiet wyższy transfer i dawało to niezłego kopa, natomiast w abonamencie nie mam takiej możliwości, chociażby płatnej...
-
Mnie dzis spotkała podobna rzecz. Doładowałem wczoraj ok 20 konto za 50zł. Po północy zapuściłem sciaganie. Dzis rano sie budze a mam na koncie 3 zł i zero mb promocyjnych. Zadzwonilem i powiedzieli mi ze musze sie zarejestrowac, to polecialem do salonu bo mam blisko i zarejestrowalem. Zadzwonilem znowu i gosciu mi mowi ze 5gb sciagniete zaksiegowali ok 22.30. A ja przeciez nie sciagnalem nic przez ten czas. Przypisalo nocny trnasfer tej godzinie 22.30 co sie połączyłem chyba... Ale on na infolinii nie wiedzial tylko przekazal dalej technikom opisujac moje stwierdzenia i teraz czekam na rozpatrzenie.
A i dodam że nocny transfer mam wciąż aktywowany bo do 3.03.2012.
A i dodam że nocny transfer mam wciąż aktywowany bo do 3.03.2012.
-
- Użytkownik forum
Sorry chłopaki, że wam niedowierzałem. Sam stałem się dziś ofiarą. Zeżarło mi 7,5 GB !!! Mam abonament Play 69. Zadzwoniłem na infolinie i są takie ustalenia:
Mimo, że się ma włączoną usługę Nocny Transfer to działa ona tylko wtedy, jeśli przed północą się rozłączysz i połączysz po północy. Inaczej cała kwota transferu wykorzystanego przez noc jest dopisywana do poprzedniej sesji.
Tzn. u mnie było to tak, że połączyłem się z internetem o 23.15 i cały czas był połączony przez noc a w bilingu przy godzinie 23.15 widnieje, że wykorzystałem 7.5 GB !!! mimo, że po 0.00 miało być darmowo.
USŁUGA NOCNY TRANSFER NIE PRZEŁĄCZA SIĘ AUTOMATYCZNIE!!! To jest w istocie złodziejstwo i sam nie wiem co mogę zrobić? Iść do rzecznika konsumenta, czy jak? To jest celowe wprowadzanie użytkowników w błąd, żeby naciągać na koszty. Nie zwrócą mi transferu i uważają, że są w porządku.
Myślę, że przydałby się jakiś pozew zbiorowy! OSZUŚCI Z PLAY!!!!
Mimo, że się ma włączoną usługę Nocny Transfer to działa ona tylko wtedy, jeśli przed północą się rozłączysz i połączysz po północy. Inaczej cała kwota transferu wykorzystanego przez noc jest dopisywana do poprzedniej sesji.
Tzn. u mnie było to tak, że połączyłem się z internetem o 23.15 i cały czas był połączony przez noc a w bilingu przy godzinie 23.15 widnieje, że wykorzystałem 7.5 GB !!! mimo, że po 0.00 miało być darmowo.
USŁUGA NOCNY TRANSFER NIE PRZEŁĄCZA SIĘ AUTOMATYCZNIE!!! To jest w istocie złodziejstwo i sam nie wiem co mogę zrobić? Iść do rzecznika konsumenta, czy jak? To jest celowe wprowadzanie użytkowników w błąd, żeby naciągać na koszty. Nie zwrócą mi transferu i uważają, że są w porządku.
Myślę, że przydałby się jakiś pozew zbiorowy! OSZUŚCI Z PLAY!!!!
-
A powiedzieli Ci wprost ze nie zwrócą pieniędzy? Że są w porządku?
Jak zgłaszałeś to? Telefonicznie czy przez formularz na play24.pl?
Jak zgłaszałeś to? Telefonicznie czy przez formularz na play24.pl?
-
- Użytkownik forum
Taką informację dostałem na infolinii. Dziś złożyłem oficjalną reklamację w salonie Play. Mają 30 dni na odpowiedź. Zobaczymy co z tego wyjdzie. Czuję się okradziony...
-
No widzisz, a mi koleś powiedział, że jeśli wina leży po stronie Play to środki zostaną zwrócone.
To co powiedzą chyba zależy od douczenia konsultanta.
Ciekawie ile będziemy musieli czekać na rozpatrzenie.
Też myślę ze załadowali nas w ... . Zwłaszcza, że nigdzie nie informują, ze aby aktywował się nocny transfer trzeba resetować połączenie.
To co powiedzą chyba zależy od douczenia konsultanta.
Ciekawie ile będziemy musieli czekać na rozpatrzenie.
Też myślę ze załadowali nas w ... . Zwłaszcza, że nigdzie nie informują, ze aby aktywował się nocny transfer trzeba resetować połączenie.
Ostatnio zmieniony 2012-03-02, 12:22 przez wednes, łącznie zmieniany 1 raz.
-
- Specjalista bezprzewodowy-junior
wiesz mi kiedyś kilka razy pobrało opłatę za odnowienie limitu - a limit i tak się nie odnowił... za to odnowił się zaraz jak nastał nowy okres rozliczeniowy - choć nie był używany i niby póki się nie zużyje jakiejś ilości (nie pamiętam - 0.5GB?) to nie da się włączyć.
Zadzwoniłem, porozmawialiśmy, wyjaśniłem. Zaproponowano zwrot i przywrócenie jak być powinno rozliczeń, albo zmniejszenie abonamentu na 3 miesiące, co mi się bardziej opłacało. Więc tak wybrałem. Miło, bez problemów.
A z tą rejestracją to jest to tak czy inaczej obowiązek - i chyba nie będziesz mógł wymagać. Pewnie samemu Play jak i innym operatorom jest to nie na rękę, dlatego nie blokują kart mimo braku rejestracji. Ale z reklamacją już trudno.
Najlepiej zadzwoń i wyjaśnij - czasami chwila rozmowy dużo daje. No na niekumatego konsultanta jak w każdej sieci możesz trafić.
Zadzwoniłem, porozmawialiśmy, wyjaśniłem. Zaproponowano zwrot i przywrócenie jak być powinno rozliczeń, albo zmniejszenie abonamentu na 3 miesiące, co mi się bardziej opłacało. Więc tak wybrałem. Miło, bez problemów.
A z tą rejestracją to jest to tak czy inaczej obowiązek - i chyba nie będziesz mógł wymagać. Pewnie samemu Play jak i innym operatorom jest to nie na rękę, dlatego nie blokują kart mimo braku rejestracji. Ale z reklamacją już trudno.
Najlepiej zadzwoń i wyjaśnij - czasami chwila rozmowy dużo daje. No na niekumatego konsultanta jak w każdej sieci możesz trafić.
-
- Stały użytkownik forum
Nie liczył bym na pozytywną odpowiedz z ich strony - firma naciąga i kradnie ile wlezie !
Co do zasileń to zmieniłem taktykę : ładuję za 30zł i od razu biorę "4mbity" i "nocną" - mniejsza strata kasy jak okradną + doładowanie za 5zł jako zasilenie awaryjne na wypadek wyczyszczonego konta - brak dostępu do internetu.
[ Dodano: 2012-03-03, 09:23 ]
Co do zasileń to zmieniłem taktykę : ładuję za 30zł i od razu biorę "4mbity" i "nocną" - mniejsza strata kasy jak okradną + doładowanie za 5zł jako zasilenie awaryjne na wypadek wyczyszczonego konta - brak dostępu do internetu.
[ Dodano: 2012-03-03, 09:23 ]
Dobry text... ONI są zawsze bez winy więc o zwrocie można zapomnieć !wednes pisze:No widzisz, a mi koleś powiedział, że jeśli wina leży po stronie Play to środki zostaną zwrócone.
-
- Użytkownik forum
Oto jak rozwiązali moją reklamację:
"Chcielibyśmy poinformować iż nie stwierdzono niedogodności. Saldo rozliczane jest prawidłowo. Zachęcamy do korzystania z Play 24 gdzie widoczna jest historia połączeń. W przypadku nocnego transferu należy połączączyć się po północy w celu korzystania z usługi darmowej transmisji danych."
7.5 GB w plecy przez tych naciągaczy.
"Chcielibyśmy poinformować iż nie stwierdzono niedogodności. Saldo rozliczane jest prawidłowo. Zachęcamy do korzystania z Play 24 gdzie widoczna jest historia połączeń. W przypadku nocnego transferu należy połączączyć się po północy w celu korzystania z usługi darmowej transmisji danych."
7.5 GB w plecy przez tych naciągaczy.
-
a to ja nie wiem - w sumie mam 19GB+noce więc i tak nie wykorzystuję limitu
-
U mnie wciąż rozpatrują...
luxpiotr: informację tą otrzymałeś na play24?
luxpiotr: informację tą otrzymałeś na play24?
-
- *Mistrz bezprzewodowy*
Odwolaj sie z prosba o podanie tego zapisu w regulaminie umowy.luxpiotr pisze:W przypadku nocnego transferu należy połączączyć się po północy w celu korzystania z usługi darmowej transmisji danych."
Aktualnie w regulaminie zwarty jest najstepujacy zapis:
Rownoczesnie wstaw wykaz polaczen i zazanacz na ktorych limit transmisji po 0:00 sie zmniejszal.Szczegóły dotyczące usługi
3. W ramach Usługi, Abonenci, o których mowa w pkt. 1 niniejszego regulaminu mogą korzystać z transmisji danych na terenie Rzeczypospolitej Polskiej i za pośrednictwem Sieci Telekomunikacyjnej P4 w godzinach 00:00-09:00 bez zmniejszania limitu transmisji danych określonego w Tabeli nr 2 Cennika Oferty Play Online II oraz Tabeli nr 2 Cennika Oferty Play Online 149.
Nie pomagam na PW.
-
Może to skrót myślowy. Ja nigdy nie rozłączałem i był ok.
Spróbuj tak jak pisze kolega wyżej. I napisz to jak najprościej i jak najjaśniej. Ktoś tam czyta mnóstwo reklamacji type "źle działa" i by przejść przez filtr to trzeba napisać tak by było przejrzyście, w miarę krótko (ew. większy opis dodaj niżej).
Spróbuj tak jak pisze kolega wyżej. I napisz to jak najprościej i jak najjaśniej. Ktoś tam czyta mnóstwo reklamacji type "źle działa" i by przejść przez filtr to trzeba napisać tak by było przejrzyście, w miarę krótko (ew. większy opis dodaj niżej).
-
- Użytkownik forum
No dobra. Wysłałem im drugie zgłoszenie. Tym razem przez Play24 - formularz zgłoszeniowy i opisałem jeszcze dokładniej o co chodzi (z datą, godz itd.) i poprosiłem o zwrot transferu. Może konsultant w salonie źle sformułował reklamację. Poczekam na kolejne rozpatrzenie...