SIMDATA - tańsze zasilenia!!! (o prawie 50%)
Moderator: Moderatorzy
- mar_kow
- Mistrz bezprzewodowy
SIMDATA - tańsze zasilenia!!! (o prawie 50%)
Ludzie, ludzie!!! - dzielę się z Wami ważną informacją - na Allegro są dostępne do kupienia zasilenia teleprzelewem tańsze prawie o 50%!!! http://www.allegro.pl/item197055806_dol ... _plus.html Nigdzie nie ma opisu że można zasilać simdatę - ale ja to sprawdziłem - bez problemu przechodzi!! Feler tego jest tylko taki że nie przedłuża wżności konta i można zasilić kwotą 100 zł raz na 30 dni. Ktoś kto korzysta dużo z simdaty pomniejsza jeszcze stawkę 3 gr za 100kB o prawie 50 %!!!!!
-
- Specjalista bezprzewodowy-junior
Re: SIMDATA - tańsze zasilenia!!! (o prawie 50%)
Przy takiej atrakcyjnej cenie to ten 'feler' można przeboleć 
Ciekawe czy to tylko chwilowa oferta, czy będzie to stale dostępne

Ciekawe czy to tylko chwilowa oferta, czy będzie to stale dostępne

- mar_kow
- Mistrz bezprzewodowy
Jest to przez cały czas dostępne - tylko nie zawsze są tak atrakcyjne oferty cenowe...
Zazwyczaj na początku każdego miesiąca jest sporo ofert. Są to zazwyczaj oferty wystawiane przez firmy które realizują bardzo dużo połączeń komórkowych a poprzez system punktowy mają zbędną kaskę na połączenia. Dlaczego więc tego nie sprzedać?? Sam bym tak robił. W każdym razie opłaca się dla dwóch stron...
... Dla pozostałych operatorów prepaid też są oferty - tylko że nie posiadają takiej usługi jak w PlusGSM (simdata)... Ukłony w stronę Polkomtela...
Zazwyczaj na początku każdego miesiąca jest sporo ofert. Są to zazwyczaj oferty wystawiane przez firmy które realizują bardzo dużo połączeń komórkowych a poprzez system punktowy mają zbędną kaskę na połączenia. Dlaczego więc tego nie sprzedać?? Sam bym tak robił. W każdym razie opłaca się dla dwóch stron...
... Dla pozostałych operatorów prepaid też są oferty - tylko że nie posiadają takiej usługi jak w PlusGSM (simdata)... Ukłony w stronę Polkomtela...
-
- Początkujący użytkownik forum
To moim zdaniem najlepsze jest to
http://allegro.pl/item195540882_simplus ... cena_.html
i powieksza o wiele taniej bo za 132zl masz 180zl i przedluza konto o 6 miesiecy
http://allegro.pl/item195540882_simplus ... cena_.html
i powieksza o wiele taniej bo za 132zl masz 180zl i przedluza konto o 6 miesiecy
- mar_kow
- Mistrz bezprzewodowy
... Nie jest problemem zakupić tańszą telekartę - w swoim podanym przykładzie podałem fakt skorzystania z oferty teleprzelewu na simplusa który zasila simdatę.
... Tak faktycznie to karta kolegi jest tańsza tylko o 18 zł - reszta (30 zł) to dokładka Plusa. Więc można łatwo przeliczyć stosunek procentu zysków... Czysty marketing...
... Nigdzie w opisie ofert nie jest podane że opcja jest dostępna dla simdaty. A czasami te akurat oferty przebijają wszystkie inne ceną. Nie są dostępne co prawda zawsze ale można trafić - lepsze lub gorsze. Fakt - że nie przedłużają kadencji konta... Ale można kupować i takie i takie - a nie wszyscy o tym wiedzą o czym świadczą np zdziwienia moich kolegów w pracy...
... Sam osobiście korzystam z simdaty tylko podczas podróży (a niestety często podróżuję służbowo) - w domu mam "normalny" internet 1.5 Mbit/s za 40 zeta...
... Tak faktycznie to karta kolegi jest tańsza tylko o 18 zł - reszta (30 zł) to dokładka Plusa. Więc można łatwo przeliczyć stosunek procentu zysków... Czysty marketing...
... Nigdzie w opisie ofert nie jest podane że opcja jest dostępna dla simdaty. A czasami te akurat oferty przebijają wszystkie inne ceną. Nie są dostępne co prawda zawsze ale można trafić - lepsze lub gorsze. Fakt - że nie przedłużają kadencji konta... Ale można kupować i takie i takie - a nie wszyscy o tym wiedzą o czym świadczą np zdziwienia moich kolegów w pracy...
... Sam osobiście korzystam z simdaty tylko podczas podróży (a niestety często podróżuję służbowo) - w domu mam "normalny" internet 1.5 Mbit/s za 40 zeta...
- sardo nunspa
- Stary wyga bezprzewodowy
Brawo dla Plusa
. Konkurencja coraz głębiej w pokrzywach, jeżeli chodzi o prepaid 

Latka lecą...
- mar_kow
- Mistrz bezprzewodowy
...Mało tego - nowe taryfy Plus'a Kubali oferują wykupienie pakietu do transmisji danych po cenie jak w simdacie - po 3 gr/100kB:
Rodzaj pakietu Opłata miesięczna
Pakiet 25 MB 10 zł - wychodzi po 4gr/100kB
Pakiet 50 MB 15 zł - wychodzi po 3gr/100kB
Aktywacja/deaktywacja bezpłatnie
Rodzaj pakietu Opłata miesięczna
Pakiet 25 MB 10 zł - wychodzi po 4gr/100kB
Pakiet 50 MB 15 zł - wychodzi po 3gr/100kB
Aktywacja/deaktywacja bezpłatnie
-
- ### BAN ###
Panowie panowie, oczywiście korzystam i myślałem, że fakt jest powszechnie znany.
Feler łatwo wyeliminować, wystarczy mieć 2, 3, 4... karty simdata
Salut i Powodzenia
Feler łatwo wyeliminować, wystarczy mieć 2, 3, 4... karty simdata

Salut i Powodzenia
Ostatnio zmieniony 1970-01-01, 01:00 przez gatto_nero, łącznie zmieniany 2 razy.
-
- Początkujący użytkownik forum
Czy nie ma problemu z zakupieniem tych kard simdaty-prepaid w Niemczech???????
--
Dodano:
Usunięto pogrubienie czcionek i wielkość 18!
Proszę nie używać bez potrzeby takiej dużej czcionki!
Moderator (BliSki)
--
Dodano:
Usunięto pogrubienie czcionek i wielkość 18!
Proszę nie używać bez potrzeby takiej dużej czcionki!
Moderator (BliSki)
- Jojo
- Stary wyga bezprzewodowy
Chyba nie ma tu użytkowników z wadą wzroku to nie musisz pisać takimi wielkimi literami.
Elektroniczna rewolucja
- Maciek
- Specjalista bezprzewodowy-senior
Dokładnie tak przyjacieluJojo pisze:Chyba nie ma tu użytkowników z wadą wzroku to nie musisz pisać takimi wielkimi literami.

A co do tego pytania napisanego wielkimi literkami to podejrzewam że kart w kiosku w Niemczech nie kupisz

Dawno mnie tutaj nie było 

- mar_kow
- Mistrz bezprzewodowy
Karty simdata są dostępne (w Polsce) prawie w każdym punkcie GSM a nawet kioskach. Jeżeli jest się za granicą można skorzystać z usług Allegro lub sklepów internetowych Plus GSM.
...Po włączeniu roamingu zakup teleprzelewów ogranicza się do kliknięcia "kup teraz" na Allegro, wpłacenia pieniędzy na konto sprzedawcy i poczekania na sms-a doładowującego konto.
...Nie wiem czy nie jest to bardziej opłacalne od niemieckich kart... Mają trochę bandyckie warunki opłat za transmisję danych...
...Osobiście z tego nie korzystałem i nie słyszałem żeby ktoś tak robił - proszę o komentarz jeżeli ktoś będzie korzystał w ten sposób z netu za granicą...
...Po włączeniu roamingu zakup teleprzelewów ogranicza się do kliknięcia "kup teraz" na Allegro, wpłacenia pieniędzy na konto sprzedawcy i poczekania na sms-a doładowującego konto.
...Nie wiem czy nie jest to bardziej opłacalne od niemieckich kart... Mają trochę bandyckie warunki opłat za transmisję danych...
...Osobiście z tego nie korzystałem i nie słyszałem żeby ktoś tak robił - proszę o komentarz jeżeli ktoś będzie korzystał w ten sposób z netu za granicą...