SIMDATA - tańsze zasilenia!!! (o prawie 50%)

[Reklama] Telefony satelitarne wszystkich sieci Thuraya, Iridium, Inmarsat https://ts2.shop/pl/3-telefony-satelitarne

Moderator: Moderatorzy

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
mar_kow
Mistrz bezprzewodowy

SIMDATA - tańsze zasilenia!!! (o prawie 50%)

Post autor: mar_kow »

Ludzie, ludzie!!! - dzielę się z Wami ważną informacją - na Allegro są dostępne do kupienia zasilenia teleprzelewem tańsze prawie o 50%!!! http://www.allegro.pl/item197055806_dol ... _plus.html Nigdzie nie ma opisu że można zasilać simdatę - ale ja to sprawdziłem - bez problemu przechodzi!! Feler tego jest tylko taki że nie przedłuża wżności konta i można zasilić kwotą 100 zł raz na 30 dni. Ktoś kto korzysta dużo z simdaty pomniejsza jeszcze stawkę 3 gr za 100kB o prawie 50 %!!!!!
NewWalk
Specjalista bezprzewodowy-junior

Re: SIMDATA - tańsze zasilenia!!! (o prawie 50%)

Post autor: NewWalk »

Przy takiej atrakcyjnej cenie to ten 'feler' można przeboleć :)
Ciekawe czy to tylko chwilowa oferta, czy będzie to stale dostępne :)
Awatar użytkownika
mar_kow
Mistrz bezprzewodowy

Jest to przez cały czas dostępne - tylko nie zawsze są tak atrakcyjne oferty cenowe...
Zazwyczaj na początku każdego miesiąca jest sporo ofert. Są to zazwyczaj oferty wystawiane przez firmy które realizują bardzo dużo połączeń komórkowych a poprzez system punktowy mają zbędną kaskę na połączenia. Dlaczego więc tego nie sprzedać?? Sam bym tak robił. W każdym razie opłaca się dla dwóch stron...

... Dla pozostałych operatorów prepaid też są oferty - tylko że nie posiadają takiej usługi jak w PlusGSM (simdata)... Ukłony w stronę Polkomtela...
Focuss
Początkujący użytkownik forum

Post autor: Focuss »

To moim zdaniem najlepsze jest to
http://allegro.pl/item195540882_simplus ... cena_.html
i powieksza o wiele taniej bo za 132zl masz 180zl i przedluza konto o 6 miesiecy
Awatar użytkownika
mar_kow
Mistrz bezprzewodowy

... Nie jest problemem zakupić tańszą telekartę - w swoim podanym przykładzie podałem fakt skorzystania z oferty teleprzelewu na simplusa który zasila simdatę.
... Tak faktycznie to karta kolegi jest tańsza tylko o 18 zł - reszta (30 zł) to dokładka Plusa. Więc można łatwo przeliczyć stosunek procentu zysków... Czysty marketing...
... Nigdzie w opisie ofert nie jest podane że opcja jest dostępna dla simdaty. A czasami te akurat oferty przebijają wszystkie inne ceną. Nie są dostępne co prawda zawsze ale można trafić - lepsze lub gorsze. Fakt - że nie przedłużają kadencji konta... Ale można kupować i takie i takie - a nie wszyscy o tym wiedzą o czym świadczą np zdziwienia moich kolegów w pracy...
... Sam osobiście korzystam z simdaty tylko podczas podróży (a niestety często podróżuję służbowo) - w domu mam "normalny" internet 1.5 Mbit/s za 40 zeta...
Awatar użytkownika
sardo nunspa
Stary wyga bezprzewodowy

Post autor: sardo nunspa »

Brawo dla Plusa :!: . Konkurencja coraz głębiej w pokrzywach, jeżeli chodzi o prepaid :lol:
Latka lecą...
Awatar użytkownika
mar_kow
Mistrz bezprzewodowy

...Mało tego - nowe taryfy Plus'a Kubali oferują wykupienie pakietu do transmisji danych po cenie jak w simdacie - po 3 gr/100kB:

Rodzaj pakietu Opłata miesięczna
Pakiet 25 MB 10 zł - wychodzi po 4gr/100kB
Pakiet 50 MB 15 zł - wychodzi po 3gr/100kB
Aktywacja/deaktywacja bezpłatnie
gatto_nero
### BAN ###

Post autor: gatto_nero »

Panowie panowie, oczywiście korzystam i myślałem, że fakt jest powszechnie znany.
Feler łatwo wyeliminować, wystarczy mieć 2, 3, 4... karty simdata :D

Salut i Powodzenia
Ostatnio zmieniony 1970-01-01, 01:00 przez gatto_nero, łącznie zmieniany 2 razy.
Mateoo
Początkujący użytkownik forum

Post autor: Mateoo »

Czy nie ma problemu z zakupieniem tych kard simdaty-prepaid w Niemczech???????

--
Dodano:
Usunięto pogrubienie czcionek i wielkość 18!
Proszę nie używać bez potrzeby takiej dużej czcionki!
Moderator (BliSki)
Awatar użytkownika
Jojo
Stary wyga bezprzewodowy

Post autor: Jojo »

Chyba nie ma tu użytkowników z wadą wzroku to nie musisz pisać takimi wielkimi literami.
Elektroniczna rewolucja
Awatar użytkownika
Maciek
Specjalista bezprzewodowy-senior

Post autor: Maciek »

Jojo pisze:Chyba nie ma tu użytkowników z wadą wzroku to nie musisz pisać takimi wielkimi literami.
Dokładnie tak przyjacielu :wink: Za te duże literki 5 razy po plecach gazrurką :twisted:

A co do tego pytania napisanego wielkimi literkami to podejrzewam że kart w kiosku w Niemczech nie kupisz :lol: ale chyba można zasilić przez internet :)
Dawno mnie tutaj nie było :)
Awatar użytkownika
mar_kow
Mistrz bezprzewodowy

Karty simdata są dostępne (w Polsce) prawie w każdym punkcie GSM a nawet kioskach. Jeżeli jest się za granicą można skorzystać z usług Allegro lub sklepów internetowych Plus GSM.
...Po włączeniu roamingu zakup teleprzelewów ogranicza się do kliknięcia "kup teraz" na Allegro, wpłacenia pieniędzy na konto sprzedawcy i poczekania na sms-a doładowującego konto.
...Nie wiem czy nie jest to bardziej opłacalne od niemieckich kart... Mają trochę bandyckie warunki opłat za transmisję danych...
...Osobiście z tego nie korzystałem i nie słyszałem żeby ktoś tak robił - proszę o komentarz jeżeli ktoś będzie korzystał w ten sposób z netu za granicą...
ODPOWIEDZ