Co wyjdzie najtaniej?
Moderator: Moderatorzy
-
- Użytkownik forum
Co wyjdzie najtaniej?
Witam,
Szukam taniego dostawcy mobilnego internetu, warunki:
1) musze byc caly czas zalogowany, operator nie moze zrywac polaczen
2) danych nie wiele (miesiecznie ponizej 500MB), ale nie moze byc opoznien, tzn musze byc caly czas zalogowany
3) czasami moze zdarzyc sie kilka miesiecy z zerowym transferem, wiec nie moze to byc abonament, no bo po co placic jesli sie nie korzysta?
co wedlug was wyjdzie najtaniej? mnie by interesowal internet na karte, ale zeby nie bylo koniecznosci co miesiac ladowac za 25zl
PS
obecnie testowalem internet w telefonach, ale operator niestety zrywa polaczenia, wiec ta metoda odpada ...
pzdr
Szukam taniego dostawcy mobilnego internetu, warunki:
1) musze byc caly czas zalogowany, operator nie moze zrywac polaczen
2) danych nie wiele (miesiecznie ponizej 500MB), ale nie moze byc opoznien, tzn musze byc caly czas zalogowany
3) czasami moze zdarzyc sie kilka miesiecy z zerowym transferem, wiec nie moze to byc abonament, no bo po co placic jesli sie nie korzysta?
co wedlug was wyjdzie najtaniej? mnie by interesowal internet na karte, ale zeby nie bylo koniecznosci co miesiac ladowac za 25zl
PS
obecnie testowalem internet w telefonach, ale operator niestety zrywa polaczenia, wiec ta metoda odpada ...
pzdr
- wojteks
- *** Administrator ***
Re: Co wyjdzie najtaniej?
Ad 1. Nie ma takiego.
Ad 2. Patrz Ad 1.
Ad 3. simdata, z używanych przeze mnie trzyma najlepiej GPRS/EDGE/3G
Wspomniana simdata, 100zł/6GB/6 miesięcy złotówki można na SMSy wydać, czasami doładować innego prepaida typu simplus.
Ad 2. Patrz Ad 1.
Ad 3. simdata, z używanych przeze mnie trzyma najlepiej GPRS/EDGE/3G
Wspomniana simdata, 100zł/6GB/6 miesięcy złotówki można na SMSy wydać, czasami doładować innego prepaida typu simplus.
Nie pomagam na PW!
-
- Użytkownik forum
Ad 1. Nie ma takiego.
ale jesli wezme abonament to nie bedzie zrywac?
ale jesli wezme abonament to nie bedzie zrywac?
-
- *Mistrz bezprzewodowy*
Nie.
I znow klasyczne pytanie: co kombinujesz i dlaczego nie moze zrywac?
I znow klasyczne pytanie: co kombinujesz i dlaczego nie moze zrywac?
Nie pomagam na PW.
-
- Użytkownik forum
>Nie.
Bedzie czy nie bedzie zrywac? nie za bardzo wiem jak traktowac to przeczenie
>I znow klasyczne pytanie: co kombinujesz i dlaczego nie moze zrywac?
nie moze zrywac, poniewaz ponowne zalogowanie trwa dlugo, a ja nie chce miec opoznien
Bedzie czy nie bedzie zrywac? nie za bardzo wiem jak traktowac to przeczenie
>I znow klasyczne pytanie: co kombinujesz i dlaczego nie moze zrywac?
nie moze zrywac, poniewaz ponowne zalogowanie trwa dlugo, a ja nie chce miec opoznien
-
- *Mistrz bezprzewodowy*
Normalnie. To jest zaprzeczenie do "nie bedzie zrywac". Czyli bedzie.walker pisze:nie za bardzo wiem jak traktowac to przeczenie
Zalogowanie do czego? Mam wyciagnac szklana kule i szukac jak ci pomoc?walker pisze:a ja nie chce miec opoznien
Nie pomagam na PW.
-
- Użytkownik forum
> Normalnie. To jest zaprzeczenie do "nie bedzie zrywac". Czyli bedzie.
Hmm, jesli mam podpisana umowe, to dlaczego mieliby zrywac polaczenia? przeciez abonament powinnien byc priorytetem, jak bts jest przeciazony to niech zrywaja ci co maja internet w telefonie ...
> Zalogowanie do czego? Mam wyciagnac szklana kule i szukac jak ci pomoc?
mowilem o zalogowaniu do internetu (wybranego dostawcy: play/plus... itp)
Hmm, jesli mam podpisana umowe, to dlaczego mieliby zrywac polaczenia? przeciez abonament powinnien byc priorytetem, jak bts jest przeciazony to niech zrywaja ci co maja internet w telefonie ...
> Zalogowanie do czego? Mam wyciagnac szklana kule i szukac jak ci pomoc?
mowilem o zalogowaniu do internetu (wybranego dostawcy: play/plus... itp)
- wojteks
- *** Administrator ***
Bez znaczenia, to nie jest stałe łącze tylko internet mobilny i operator w nim nie gwarantuje ciągłości połączenia. Rozłączenia występują z wielu przyczyn, często nie z winy operatora.walker pisze:jesli mam podpisana umowe, to dlaczego mieliby zrywac polaczenia?
Nie pomagam na PW!
-
- *Mistrz bezprzewodowy*
Dlatego zeby n.p. dac ci nowy IP. Albo zeby zwalniac zasoby gdy nie ma transferu. Powody moga byc rozne. Wiekszosc ISP przerywa polaczenie po 24h.walker pisze:Hmm, jesli mam podpisana umowe, to dlaczego mieliby zrywac polaczenia?
Mozna skonfigurowac sprzet tak, ze reconnect jest robiony gdy Cie to najmniej boli, n.p. o 4 w nocy.walker pisze:mowilem o zalogowaniu do internetu
Nie pomagam na PW.
-
- ### BAN ###
Połączenia mogą być zerwane także w skutek braku zasięgu,awarii- chyba nikt nie ma jednostajnego bez jakiś przerw,mniejszych lub większych. Jeżeli szukasz internetu na kartę,to bedzie konieczność doładowania konta co miesiąc,lub po prostu jak wykorzystasz transfer.
-
- Mistrz bezprzewodowy
key, 
Jeżeli chcesz żeby to nie miało wpływu na Twoje uruchomione usługi to iPlus abonament i wykupione statyczne IP za 15zł netto, zrywanie nie groźne bo i tak zalogujesz się pod tym samym adresem.Dlatego zeby n.p. dac ci nowy IP. Albo zeby zwalniac zasoby gdy nie ma transferu. Powody moga byc rozne. Wiekszosc ISP przerywa polaczenie po 24h.

jareq
-
- Guru bezprzewodowy
Gdyby jeszcze było dostępne w LTEjarek999 pisze: iPlus abonament i wykupione statyczne IP za 15zł netto