Witam, co sądzicie o takim badylu ?
http://www.tkn-connect.pl/products/view ... id/id=1511
Dostałem dokładnie taką samą antenkę od znajomego ale widzę, że to chyba nic nie warte.
W zasadzie w miejscu gdzie było 40-45 % poziomu sygnału (Aero2) to po podłączeniu tej oto antenki nie ma żadnej różnicy a nawet powiedział bym że sygnał jest słabszy.
Wiem, wiem zaraz powiecie że jak antena to kierunkowa ale zastanawiam się czy te do-okólne anteny faktycznie są wszystkie do kitu czy może w programie ( np. mobile partner) zawiadującym modemem trzeba coś ustawić, że chce się korzystać z anteny zewnętrznej ?
A może polecicie jakąś przenośną antenkę do Huawei E367 (CRC9).
Jaka przenośna antena do-okólna do Huawei E367 u-2 (Aero2) ?
Moderator: Moderatorzy
-
- Użytkownik forum
Jaka przenośna antena do-okólna do Huawei E367 u-2 (Aero2) ?
Ostatnio zmieniony 2012-03-01, 18:41 przez rybak, łącznie zmieniany 2 razy.
Pozdrawiam
- wojteks
- *** Administrator ***
Re: Jaka przenośna antena do-okólna do Huawei E367 u-2 (Aero2) ?
Są, ich zadaniem jest przeniesienie punktu odbioru z modemu do anteny.rybak pisze:ale zastanawiam się czy te do-okólne anteny faktycznie są wszystkie do
Nie pomagam na PW!
- ogooreck
- Stały użytkownik forum
U mnie akurat ta antenka pomogła. W sobotę wziąłem do przetestowania modem Huawei E367 z CP. Na samym modemie w domu łapało zasięg ale HSPA+ działało w 1 miejscu i co chwilę zmieniało na WCDMA (przynajmniej tak pokazywało oprogramowanie do łączenia z CP). Podczas testowania prędkości w domu nie wychodziło poza 1,5 MBit/s a często wcale nie było zasięgu.
Dokupiłem taką antenkę za 29zł w punkcie CP i po podłączeniu jest zdecydowanie lepiej. Teraz mam wyłącznie HSPA+ a prędkość nie spada poniżej 3,5 Mbit/s, dochodząc chwilowo do 5.
Więc jeśli się nie chce wydawać pieniędzy na antenę kominową - taka parapetówka w określonych warunkach może być pomocna - przynajmniej u mnie zadziałała w 100%
Dokupiłem taką antenkę za 29zł w punkcie CP i po podłączeniu jest zdecydowanie lepiej. Teraz mam wyłącznie HSPA+ a prędkość nie spada poniżej 3,5 Mbit/s, dochodząc chwilowo do 5.
Więc jeśli się nie chce wydawać pieniędzy na antenę kominową - taka parapetówka w określonych warunkach może być pomocna - przynajmniej u mnie zadziałała w 100%
-
- Specjalista bezprzewodowy-junior
ogooreck, na U900 działa, choć słabo, na U2100 tylko tłumi, bo za duża częstotliwość.
OBE>POnK>OF>Margonet NET+BDI
- ogooreck
- Stały użytkownik forum
zgadzam się - ja w pobliżu (niecałe 3km) mam jedynie BTS'a z UMTS900 z CP - więc pewnie ta antena tylko ustabilizowała sygnał...Markadiusz pisze:ogooreck, na U900 działa, choć słabo, na U2100 tylko tłumi, bo za duża częstotliwość.