Pomoc w dokonaniu wyboru

[Reklama] Telefony satelitarne wszystkich sieci Thuraya, Iridium, Inmarsat https://ts2.shop/pl/3-telefony-satelitarne

Moderator: Moderatorzy

ODPOWIEDZ
alvaroo
Stały użytkownik forum

Pomoc w dokonaniu wyboru

Post autor: alvaroo »

Witam,
mieszkam w miejscowości Krzynka powiat Myśliborski woj Zachodniopomorskie. Od paru lat korzystam z OFP z limitem 3gb Obrazek. Prosił bym o pomoc w dokonaniu wyboru nowego operatora. Chcę za internet płacic mniej niż 100 zł. Z góry dziękuje za pomoc ;)
Awatar użytkownika
pogodabartek
Stary wyga bezprzewodowy

Re: Pomoc w dokonaniu wyboru

Post autor: pogodabartek »

Jeśli to jest koło Barlinka to nie masz za bardzo wyboru bo tam nic nie ma, weź kup starter play online na kartę i uruchom prędkość do 4Mbit/s i zobacz jakie masz osiągi,bo tam tylko play ma UMTS900 w okolicy,a to jest jedyny nadajnik na U900,tylko kupując startery poszczególnych operatorów możesz to sprawdzić.

[ Dodano: 2012-02-29, 01:21 ]
Nadajniki wszystkich operatorów są prawie w tym samym miejscu,więc nie masz zbytnio pola manewru,a inne nadajniki UMTS900 czyli Aero2 są trochę daleko,więc tylko nadzieja w play jak to działa i czy nie jest przeciążony.

Dopiero po takim teście można brać np. abo Playa ale najlepiej bez modemu posiadając już modem z U900 to się ma taniej i więcej na krócej.
alvaroo
Stały użytkownik forum

zakupiłem specjalnie starter w sieci play, okzało się jednak że mój "świetny" smartfon htc smart nie ma opcji modemu usb :szok: w domu mam na telefonie zasięg play 2-3 kreski z 5 . Idąc za twoją radą wezme chyba na próbe play z ruterem bo zależy mi na wifi,

jutro udaje się do play po oferte na próbę, wezmę ten modem Huawei E353U-2 potem dokupie do niego router. Nie wiem za bardzo jaką anteną wziąć, w linii prostej mam dokładnie 4 km do nadajnika są na nim 2 częstotliwości 2100 - 900 . Sporo lasów po drodze i różnica wyskości :gwiazdki: jak myślicie czy uda mi się połączyć z siecią bez anteny ? Mój telefon HTC smart (nie polecam) pokazuje mi tylko edge z max zasięgiem poza domem ...
alvaroo
Stały użytkownik forum

znow się zawiodłem : x w play nie był dostępny modem Huawei E353U-2 miła pani powiedziała żebym przyszedł za tydzień :| . Do tego zamknęli punkt Orange w moim miasteczku ! Musze jechać do Gorzowa żeby załatwić sprawę OFP. Mam pytanie , OFP jest opłacony do 23 marca ile dni wcześniej muszę złożyć rezygnację ? Jaki modem poza Huawei E353U-2 jest opłacalny i dostępny od ręki w play ?
Awatar użytkownika
wojteks
*** Administrator ***

Post autor: wojteks »

alvaroo pisze: OFP jest opłacony do 23 marca ile dni wcześniej muszę złożyć rezygnację ?
Natychmiast składaj, może tylko jeszcze za kwiecień zapłacisz.
Nie pomagam na PW!
alvaroo
Stały użytkownik forum

niestety nici z play,właśnie testowałem zero zasięgu czy w domu czy na dachu czy na górce :cry: szkoda bo oferta dobra no cóż dalej będę przepłacał za orange, antena w tym wypadku nic nie pomoże ??
ODPOWIEDZ