problem z wifi
Moderator: Moderatorzy
-
- Początkujący użytkownik forum
problem z wifi
Witam,
Postadam laptopa tosihba a660-13q od dwoch dni zauwazam problem z moim wifi. Predkosc tragiczna przy 25 internecie. Na testach wychodzi ponizej 1mb/s upload normalnie, gdzie wczesniej mialem srednio 17-20 mb/s. Na kablu smiga elegancko, pozostali uzytkownicy przez wifi tez nie maja problemu. Teraz prosze Was o jakies rady, pomoc, jakies pomysly co moge zrobic?
Pozdrawiam
Postadam laptopa tosihba a660-13q od dwoch dni zauwazam problem z moim wifi. Predkosc tragiczna przy 25 internecie. Na testach wychodzi ponizej 1mb/s upload normalnie, gdzie wczesniej mialem srednio 17-20 mb/s. Na kablu smiga elegancko, pozostali uzytkownicy przez wifi tez nie maja problemu. Teraz prosze Was o jakies rady, pomoc, jakies pomysly co moge zrobic?
Pozdrawiam
- wojteks
- *** Administrator ***
Re: problem z wifi
Jaki masz router?maciejski pisze:jakies pomysly co moge zrobic?
Co z oszczędzaniem energii dla karty WiFi?
Nie pomagam na PW!
-
wydaje mi sie z router nie ma znaczenia bo 3 pozostale lapki nie maja problemu, oszczedzanie wylaczylem jednak nic to nei zmienilo
- wojteks
- *** Administrator ***
Jednak ponowię pytanie jaki router i jaka karta WiFi w laptopie?maciejski pisze:wydaje mi sie z router nie ma znaczenia bo 3 pozostale lapki nie maja problemu
Czy reset routera poprawia coś na trochę?
Jakie zabezpieczenia WiFi stosujesz?
Nie pomagam na PW!
-
karta sieciowa broadcom 802.11n jezeli to o to chodzi, router edimax br-6225n, tak po resecie jest tymczasowa poprawa, co do zabezpieczen nie wiem za bardzo co przez to rozumiesz
- wojteks
- *** Administrator ***
Przełącz kartę w tryb 802.11G, może N tu coś bruździ.maciejski pisze: tak po resecie jest tymczasowa poprawa
Szyfrowanie WPA-PSK2 czy podobne.maciejski pisze:co do zabezpieczen nie wiem za bardzo co przez to rozumiesz
Nie pomagam na PW!
-
szyfrowanie takie jak podales. Gdzie moge zmienic to ?
- wojteks
- *** Administrator ***
Prawym na kartę WiFi i w zaawansowanych właściwościach powinno być coś o typie sieci.maciejski pisze:Gdzie moge zmienic to
Nie pomagam na PW!
-
nie moge nic takiego znalezc co by wyraznie to okreslalo, moze chodzi o ogarniczenie predkosci bo mam ustawione najwieksza?
- wojteks
- *** Administrator ***
Musi być coś w zaawansowanych właściwościach karty WiFi, ja mam intela i jest "Tryb 802.11n" oraz "Tryb bezprzewodowy"maciejski pisze:nie moge nic takiego znalezc co by wyraznie to okreslalo
Nie pomagam na PW!
-
wylaczylem zarzadzanie energia i minimalny pobor mocy na ta chwile jakos smiga. Mam nadzieje ze na dluzsza chwile. Tobie bardzo dziekuje za profesjonalna pomoc
mysle ze temat moze byc zamkniety, w razie jakis problemow sie jescze odezwe. Dziekuje jeszcze raz!!