Witam drodzy forumowicze
mam do was takie pytanie już całkiem niedługo wyjeżdżam do pracy do Niemiec, chce kupić tam laptopa oraz internet bezprzewodowy myślałem o polskich dostawcach internetu mobilnego na kartę ale ich cenny mnie przerażają i moje pytanie brzmi czy mógłby mi ktoś polecić internet mobilny Interesuje mnie oferta bez umów bez abonamentu jak korzystam to kupuje doładowanie? najważniejszy zasięg no i w miarę możliwa prędkość nie musi być demon prędkości ale by można było spokojnie przeglądać strony pisać na GG i rozmawiać przez SKYPE obejrzeć jakiś filmik na YouTube, pobieranie filmów gier nie wchodzi w grę tylko surfowanie po necie
Proszę o Radę:D i pozdrawiam
Standartowa odpowiedz: wez z soba polskiego startera dowolnej sieci, sprawdz jakie sieci sa dostepne w miejscu w ktorym chcesz korzystac i kup odpowiedni starter.
Do wyboru masz 4 dostawcow: E+, O2, T-mobile, Vodafone oraz ich resellerow.
E+ (aldi) i O2 (lidl/tchibo) oferuja pakiety 500 MB (~8€) i 5 GB(~15€) na 30 dni. T-Mobile & Vodafone kosztuja wiecej.
key pisze:Standartowa odpowiedz: wez z soba polskiego startera dowolnej sieci, sprawdz jakie sieci sa dostepne w miejscu w ktorym chcesz korzystac i kup odpowiedni starter.
Do wyboru masz 4 dostawcow: E+, O2, T-mobile, Vodafone oraz ich resellerow.
E+ (aldi) i O2 (lidl/tchibo) oferuja pakiety 500 MB (~8€) i 5 GB(~15€) na 30 dni. T-Mobile & Vodafone kosztuja wiecej.
a jeśli nie posiadam żadnego operatora sieci mobilnej ponieważ korzystam z usług lokalnego dostawcy, to nie za bardzo mi kupować takie urządzenie na próbę działa lub nie, ktoś może ma jakieś doświadczenia odnośnie korzystania z internetu mobilnego w okolicach Berlina?
i to jest sama karta sim czy jakiś modem do tego? kupuje podłączam do laptopa i będzie działać? czy są do tego jakieś procedury? Orientujesz się jakie to są koszty startera modemu doładowań?
Trudno mi powiedziec. Ja za moje dwa modemy placilem po 10€. Ale niekoniecznie mozesz trafic od reki na okazje. Po marketach typu Media czesto walaja sie jakies specjalne edycje.
u mnie to wygląda tak najpierw laptop tam a w między czasie internet nie jest mi on potrzebny od pierwszego dnia pobytu tam, mogę chwile poczekać głównie jadę tam do pracy a nie na internet, to jest tylko rozrywka w czasie wolnym więc najlepszym rozwiązaniem będzie zakup modemu tam, mogę go czasami otrzymać przy zakupie laptopa?
a doładowanie jak wygląda jak zakup karty doładowywującej? tak jak w polsce kupujez karte i wbijasz kod czy inaczej?
ufogrzesiak pisze:(...)
mówisz że internet w Niemczech to nie internet w Polsce i jakimi prędkościami dysponują??
Przestań człowieku ciągnąć bezsensowny wątek i zawracać 4 litery przyjacielowi forum , tylko użyj i znajdź odpowiedzi na nurtujące Cię pytania w wątkach dotyczących internetu w Niemczech.