Internet z modemu Option Globesurfer i TL-WR642G
Moderator: Moderatorzy
- artur620
- Początkujący użytkownik forum
Internet z modemu Option Globesurfer i TL-WR642G
Halo !
Mam prosbe do wszystkich zorientowanych w temacie, a mianowicie : mam Nokie Dbox2 i router TL-WR642G, w Pc mam karte Cisco Aironet, oraz dwie karty sieciowe.
Internet mam mobilny gsm, dysponuje dwoma modemami :E220 ,Globesurfer icon vp-(ma karte wifi).
Moja prosba dotyczy konfigoracji i udostepnienia internetu dla Dbox2,-chcialbym przetestowac
sharing, ale niestety nie daje rady - walcze z tym problemem juz tydzien i rece opadaja.
Prosze o odpowiedz i o ewentualne wylozenie lopata co i jak , - byc moze zestaw ktory posiadam nie da sie skonfigorowac ?.
Ps. wiem ze moge kupic router gsm 3G i po klopocie.
Mam prosbe do wszystkich zorientowanych w temacie, a mianowicie : mam Nokie Dbox2 i router TL-WR642G, w Pc mam karte Cisco Aironet, oraz dwie karty sieciowe.
Internet mam mobilny gsm, dysponuje dwoma modemami :E220 ,Globesurfer icon vp-(ma karte wifi).
Moja prosba dotyczy konfigoracji i udostepnienia internetu dla Dbox2,-chcialbym przetestowac
sharing, ale niestety nie daje rady - walcze z tym problemem juz tydzien i rece opadaja.
Prosze o odpowiedz i o ewentualne wylozenie lopata co i jak , - byc moze zestaw ktory posiadam nie da sie skonfigorowac ?.
Ps. wiem ze moge kupic router gsm 3G i po klopocie.
templer1
- wojteks
- *** Administrator ***
Re: Internet z modemu Option Globesurfer i TL-WR642G
Poczytaj o <a href="http://www.bez-kabli.pl/viewtopic.php?t=7194" target="_blank">»ICS«</a>artur620 pisze:walcze z tym problemem juz tydzien i rece opadaja.
Nie pomagam na PW!
-
- *Mistrz bezprzewodowy*
Sharing przez UMTS i ICS? Watpie ze przejdzie.
Idealnie bylo by kupic jakis router abslugujacy twoj modem.
Mozesz tez sprobowac ustawic TL jako klient dla Icona i dalej po kablu.
Idealnie bylo by kupic jakis router abslugujacy twoj modem.
Mozesz tez sprobowac ustawic TL jako klient dla Icona i dalej po kablu.
Nie pomagam na PW.
- wojteks
- *** Administrator ***
Próba kosztuje tylko chwilę czasu.key pisze:Sharing przez UMTS i ICS? Watpie ze przejdzie.
Nie pomagam na PW!
-
- *Mistrz bezprzewodowy*
Akurat z ta zabawa mozna spedzic mase czasu przy "czystej" konfiguracji - box podlaczony bezposrednio do neta. A tu masz jeszcze od groma dodatkowych zrodel bledu.
Nie pomagam na PW.
- wojteks
- *** Administrator ***
Bez przesady, ics=nat z modemu na kartę kablową a co dalej to już dalsza konfiguracja AP/switch.key pisze: A tu masz jeszcze od groma dodatkowych zrodel bledu.
Nie pomagam na PW!
-
- *Mistrz bezprzewodowy*
Plus windowsowy firewal, plus latency wywolany przez winde, plus cuda na kiju w postaci dodatkowych zabawek typu antywiry, i, i, i. Caly czas przypominam ze mowimy o aplikacji pracujacej w czasie rzeczywistym 

Nie pomagam na PW.
- wojteks
- *** Administrator ***
Poczekajmy na autora wątku, może ics'a już próbował i nie o to mu chodzi.key pisze:mowimy o aplikacji pracujacej w czasie rzeczywistym
Nie pomagam na PW!