Router w domu dwukondygnacyjnym proszę o pomoc dla Dziewczyn
Moderator: Moderatorzy
-
- Początkujący użytkownik forum
Router w domu dwukondygnacyjnym proszę o pomoc dla Dziewczyn
Witam
mam na imię Magda pisze od mego brata z konta
3 late temu wybudowawszy sobie dom , z racji że niema jeszcze w okolicy TP założyliśmy radiowy internet i router pentagram , spalił się nam po j burzy.
Kupiliśmy w listopadzie 2012 Router Linksys WRT54GL mamy go zamontowany na drugim pietrze i bez problemu działał do parteru wraz z ogrodem, od 3 tygodni ledwo zasięg sięga pierwszego pietra. Od daliśmy go do serwisu i stwierdzono że wszytko jest oki ze wgrano nowe oprogramowanie. Oczywiście dalej nie chodzi a serwis z internetu powiedział że lepiej go sprzedać,ponieważ wystarczy leki zanik napięcia i router albo traci zasięg albo przechodzi w tryb serwisowy .
Mam pytanie co kupić teraz w sklepie komputerowym powiedziano mi ze mam kupić router pentagram i antenę 12dBI czy warto lub inne rozwiązanie
mam na imię Magda pisze od mego brata z konta
3 late temu wybudowawszy sobie dom , z racji że niema jeszcze w okolicy TP założyliśmy radiowy internet i router pentagram , spalił się nam po j burzy.
Kupiliśmy w listopadzie 2012 Router Linksys WRT54GL mamy go zamontowany na drugim pietrze i bez problemu działał do parteru wraz z ogrodem, od 3 tygodni ledwo zasięg sięga pierwszego pietra. Od daliśmy go do serwisu i stwierdzono że wszytko jest oki ze wgrano nowe oprogramowanie. Oczywiście dalej nie chodzi a serwis z internetu powiedział że lepiej go sprzedać,ponieważ wystarczy leki zanik napięcia i router albo traci zasięg albo przechodzi w tryb serwisowy .
Mam pytanie co kupić teraz w sklepie komputerowym powiedziano mi ze mam kupić router pentagram i antenę 12dBI czy warto lub inne rozwiązanie
- wojteks
- *** Administrator ***
Re: Router w domu dwukondygnacyjnym proszę o pomoc dla Dziewczyn
Perfidne działanie sprzedawać uszkodzony router.lukaszZST pisze:a serwis z internetu powiedział że lepiej go sprzedać,ponieważ wystarczy leki zanik napięcia i router albo traci zasięg albo przechodzi w tryb serwisowy .
Pewnie to mają na składzie, taki sprzęt nie ma prawa działać w takim zastosowaniu.lukaszZST pisze: sklepie komputerowym powiedziano mi ze mam kupić router pentagram i antenę 12dBI
Nie pomagam na PW!
-
Proszę to co polecasz
- wojteks
- *** Administrator ***
Chyba dopiero kupicie? Ile sieci WiFi widzi laptop?lukaszZST pisze:Kupiliśmy w listopadzie 2012 Router Linksys WRT54GL
Ale skoro WRT54GL (ten co masz reklamuj) działał to kup np. wrt54gl/ovislink wl1600gl/ netgear wgr614 czy coś podobnego. Od Pentagrama/D-Linka trzymaj się daleko.
Nie pomagam na PW!
-
- Stały użytkownik forum
A TP-LINK? U mnie w domu w ścianach zbrojonych z wielkiej plyty gdzie jeden na 5 routerów działał dobrze, ten dobrze działający to był router TP-LINK TL-WR1043ND, miał bardzo dobry zasięg, działał wręcz wspaniale. Do netgearów się uprzedziłem bo zawsze miały zwiechy i słaby sygnał.
Huawei E398, E586, Nokia CS-15 / Samsung Galaxy S Advance
Dovado Tiny + TP-LINK TL-WR1043ND + E398 + 2x ATP-14( -51dBi na LTE ) = Moja sieć domowa
Dovado Tiny + TP-LINK TL-WR1043ND + E398 + 2x ATP-14( -51dBi na LTE ) = Moja sieć domowa

- wojteks
- *** Administrator ***
Też może być.jaco97 pisze:TL-WR1043ND
Nie pomagam na PW!
-
Dziękuje ale ja mam tak że na drugim pietrze mam wyjście z anteny i tam podepnę router czy siegnie ten router parteru z dobrym sygnałem czy np kupić większe anteny lub antenę kierunkowa
- wojteks
- *** Administrator ***
Żadnej gwarancji na to nie ma, w takich warunkach tylko połączenie kablem/DLAN i dodatkowy(e) AP na piętrach/miejscach bez zasięgu WiFi. Żadne anteny tu nie pomogą.lukaszZST pisze:ale ja mam tak że na drugim pietrze mam wyjście z anteny i tam podepnę router
Nie pomagam na PW!
-
Znalazł mój mąż cos takiego
Antena kierunkowa http://allegro.pl/antena-kierunkowa-tp- ... 28339.html
Antena kierunkowa http://allegro.pl/antena-kierunkowa-tp- ... 28339.html
-
- *Mistrz bezprzewodowy*
IMHO wywalona kasa. Daj dodatkowy AP na gore i z paczki.
Nie pomagam na PW.
-
A mozna po ludzku co to jest AP
-
- *Mistrz bezprzewodowy*
Nadajnik WiFi bez wbudowanego routera.
Nie pomagam na PW.