Problem z wag120n
Moderator: Moderatorzy
-
- Początkujący użytkownik forum
Problem z wag120n
Posiadam router linksys WAG120N, i mam następujący problem z nim. Zestawia połączenie z neostradą i w tej kwesti jest ok ale nie mogę się na niego następnego dnia (coś około 24 h) zalogować do panelu administracyjnego, wywołuje go poprzez przeglądarke, nie można wyświelić strony, jak go odłącze od pradu i podłącze to problem nie wystęuje przez kilka godzin, ale na nastepny dzień jest znowu to samo. Pomaga tylko codzienny ranny restart poprzez odłąćzenie od prądu.
Próbowałem już ponownie wgrać mu soft V1.00.16, ale to nic nie pomaga, przywracałem mu już ustawienia fabryczne i dalej to samo, ustawiłem go na fabryczne ustawienia i recznie poustawiam na nowo lecz dalej nic.
Czy ktos mial podobny przypadek lub ma pomysł jak rozwiązać ten problem.
Próbowałem już ponownie wgrać mu soft V1.00.16, ale to nic nie pomaga, przywracałem mu już ustawienia fabryczne i dalej to samo, ustawiłem go na fabryczne ustawienia i recznie poustawiam na nowo lecz dalej nic.
Czy ktos mial podobny przypadek lub ma pomysł jak rozwiązać ten problem.
-
- Stary wyga bezprzewodowy
Re: Problem z wag120n
Działa w tym czasie Internet ?hugozab pisze:ale nie mogę się na niego następnego dnia (coś około 24 h) zalogować do panelu administracyjnego, wywołuje go poprzez przeglądarke, nie można wyświelić strony,
Jakie IP , maskę i pozostałe parametry ma karta sieciowa komputera w tym czasie ?
Romek
Edimax 6200n TP-LINK TL-MR3420 TP-LINK TL-WR1043ND +OPEN WRT Gargoyle by obsy PL
Edimax 6200n TP-LINK TL-MR3420 TP-LINK TL-WR1043ND +OPEN WRT Gargoyle by obsy PL
- krystianb
- Guru bezprzewodowy
hugozab co masz do routera podpięte? Wszystkie urządzenia dostają IP z dhcp routera?
Ewentualnie jakie zabezpieczenia masz ustawione na wifi.
Ewentualnie jakie zabezpieczenia masz ustawione na wifi.
Za prośbę pomocy na gg/pw gwarantuje czerwony prezent!
-
Internet działa.
Ip, maska w routerze i na karcie sieciowej jest ok, bo się łącze się z routerem (gdy ten odpowiada).
Wszystkie urządzenia dostają z dhcp routera.
Wifi nie używam , lecę po kablu LAN.
Czas dzierżawy klienta dhcp w routerze jest ustawiony na 0 czyli jeden dzień.
Ip, maska w routerze i na karcie sieciowej jest ok, bo się łącze się z routerem (gdy ten odpowiada).
Wszystkie urządzenia dostają z dhcp routera.
Wifi nie używam , lecę po kablu LAN.
Czas dzierżawy klienta dhcp w routerze jest ustawiony na 0 czyli jeden dzień.
-
- Stary wyga bezprzewodowy
1.
Sprawdziłbym z innym komputerem.
2.
Wgrałbym inny - nowszy lub starszy soft.
3.
Sprawdziłbym z inną przeglądarką.

Sprawdziłbym z innym komputerem.
2.
Wgrałbym inny - nowszy lub starszy soft.
3.
Sprawdziłbym z inną przeglądarką.

Romek
-
Rozwiązany problem z wag120n
Sprawdzane z innym komputerem i przeglądarką, nowszego softu już nie ma, wgrałem starszy soft zobaczę czy to pomoże.
- pegaz
Linksys WAG120N ten router omijajcie z daleka.
Dlaczego
--grzeje się tak mocno że na noc warto go odłączyć od zasilania bo coś sie w końcu zapali
--beznadziejny zasięg
--dwa razy był wymieniany na nowy i to samo
Myślę ,że to chorobliwe grzanie jest przyczyną jego wadliwego działania.
Stracone pieniądze,zszarpane nerwy ,router leży zazwyczaj w serwisie, a pamiętam,że Linksys to była kiedyś firma
Dlaczego
--grzeje się tak mocno że na noc warto go odłączyć od zasilania bo coś sie w końcu zapali
--beznadziejny zasięg
--dwa razy był wymieniany na nowy i to samo
Myślę ,że to chorobliwe grzanie jest przyczyną jego wadliwego działania.
Stracone pieniądze,zszarpane nerwy ,router leży zazwyczaj w serwisie, a pamiętam,że Linksys to była kiedyś firma
-
- *Mistrz bezprzewodowy*
Nic sie nie zapali - rownowaga termiczna jest osiagnieta po okolo 15 minutach. Potrafisz wyrazic "tak mocno" w jakis ludzkich jednostkach, n.p. jako dT w stopniach celcjusza?pegaz pisze:grzeje się tak mocno że na noc warto go odłączyć od zasilania bo coś sie w końcu zapali
Znaczy?pegaz pisze:beznadziejny zasięg
Mam inne przypuszczenie - ale na razie zostawie je dla siebie.pegaz pisze:Myślę ,że to chorobliwe grzanie jest przyczyną jego wadliwego działania.
Nie pomagam na PW.
- pegaz
nie mierzyłem ale jego właściciel tak to opisał:
Grzeje się niemiłosiernie (55 - 60 st. C). Często po długiej pracy (mieszkaniu 25 st C) staje się niestabilny i trzeba go ostudzić - zastosowałem płytę aluminiową i wentylator - jest trochę lepiej.
moim zdaniem jako podgrzewacz do butelki z mlekiem nadaje się doskonale
Grzeje się niemiłosiernie (55 - 60 st. C). Często po długiej pracy (mieszkaniu 25 st C) staje się niestabilny i trzeba go ostudzić - zastosowałem płytę aluminiową i wentylator - jest trochę lepiej.
moim zdaniem jako podgrzewacz do butelki z mlekiem nadaje się doskonale
-
- *Mistrz bezprzewodowy*
Tak podejrzewalem....pegaz pisze:nie mierzyłem
Dla elektroniki zadna temperatura. 55-60 °C oznaczalo by ze po dotknieciu parzysz palce - pozostaja bable. Watpie zeby tak bylo.pegaz pisze:Grzeje się niemiłosiernie (55 - 60 st. C).
Nie pomagam na PW.