Witam,
od niedzieli kiedy to TP odcięło większości osób w Rzeszowie internet (tego samego dnia ok 16 go zwrócili) pojawił się pewien problem o którym ludzie widzę pisali w sieci ale bez rozwiązania. Internet 'zamarza' albo 'przerywa'. Jak to się objawia?
Transfer normalny, ping w miarę normalny, strony wczytują się bez problemów.
Akcelerator pobierania (JD) pobiera bezproblemowo. Natomiast filmy na yt i innych serwisach tego typu np filmiki na nba.com buforują się do pewnej chwili i przestają. Podobnie jest z plikami większymi niż 30-40 mb, ściągają się do pewnego momentu i przestają.
Co poradzić na to?
Neostrada 'przerywa'
Moderator: Moderatorzy
-
- Użytkownik forum
- Jo_gurt
- Guru bezprzewodowy
Re: Neostrada 'przerywa'
Pozostaje zgłaszać na party line.ostry_7_7 pisze:Co poradzić na to?
-
- Użytkownik forum
Re: Neostrada 'przerywa'
Witam ponownie,
zadzwoniłem na linię TP, dzisiaj przyszedł technik, powiedział, że jakiś kabel był upalony, który leciał pod dywanem do liveboxa i teraz powinno być w porządku. No jednak nie zupełnie. Jak mam podłączony internet pisałem TUTAJ, chodzi o to, że na moim laptopie z którego obecnie piszę ten post dalej są problemy z buforowaniem i ze ściąganiem czegokolwiek na laptopie drugiej osoby wszystko działa! Jak to możliwe? Myślałem, że to wina przeglądarki, przeinstalowałem, zainstalowałem inną nic.
Co poradzić na to tym razem?
[ Dodano: 2012-03-16, 18:15 ]
BREAKING NEWS: To wina Kaspersky'ego. Wyłączyłem wszystkie ochrony i działa. Teraz pobawić się chwilę, która ochrona jest odpowiedzialna za takie niedobrze rzeczy i to wszystko. Wina Firewalla. Temat do zamknięcia
zadzwoniłem na linię TP, dzisiaj przyszedł technik, powiedział, że jakiś kabel był upalony, który leciał pod dywanem do liveboxa i teraz powinno być w porządku. No jednak nie zupełnie. Jak mam podłączony internet pisałem TUTAJ, chodzi o to, że na moim laptopie z którego obecnie piszę ten post dalej są problemy z buforowaniem i ze ściąganiem czegokolwiek na laptopie drugiej osoby wszystko działa! Jak to możliwe? Myślałem, że to wina przeglądarki, przeinstalowałem, zainstalowałem inną nic.
Co poradzić na to tym razem?
[ Dodano: 2012-03-16, 18:15 ]
BREAKING NEWS: To wina Kaspersky'ego. Wyłączyłem wszystkie ochrony i działa. Teraz pobawić się chwilę, która ochrona jest odpowiedzialna za takie niedobrze rzeczy i to wszystko. Wina Firewalla. Temat do zamknięcia