Witam !
Zainstalowałem ruter (poprzedni sprzed 4 lat – jakiś dlink) TP Link TL-WR740N na 6cio letnim laptopie siostry i instalacja przebiegła ok., tyle że teraz laptop łączy się z siecią jedynie po kablu, tj. kabel od neta jest w ruterze i jeszcze jeden dodatkowy muszę podłączyć do rutera i kompa. Jeśli chcę się połączyć z siecią bezprzewodową, to nawet ani jednej nie wykrywa (na innych kompach wykrywa wiele innych plus łączy się bezprzewodowo z tą, którą utworzyłem), nie mówiąc o tej nowo utworzonej. Oczywiście siostra nie wie, dlaczego żadnych sieci bezprzewodowych nie wykrywa. Co gorsze, jak próbuję teraz podłączyć się bezprzewodowo do starego rutera, to też nie mogę (bo chyba usunąłem nazwy docelowych sieci, z którymi ma się komp łączyć).
Głównym problemem jest chyba to, dlaczego komp nie wykrywa żadnych sieci bezprzewodowych. Poradźcie mi koledzy, cóż mam uczynić (ustawić/zmienić) żeby wszystko grało. Z góry dziękuję i
pozdrawiam
Problem z nowym ruterem + niewykrywanie sieci bezprzewodowyc
Moderator: Moderatorzy
-
- Początkujący użytkownik forum
- krystianb
- Guru bezprzewodowy
Re: Problem z nowym ruterem + niewykrywanie sieci bezprzewodowyc
A czasem ktoś nie użył wyłącznika wifi w tym laptopie? Albo gdzieś na obudowie albo softwarowy. A może do zarządzania wifi jest inny program, wtedy standardowy od windowsa sieci nie widzi.
Za prośbę pomocy na gg/pw gwarantuje czerwony prezent!
-
- Początkujący użytkownik forum
Re: Problem z nowym ruterem + niewykrywanie sieci bezprzewodowyc
Jest taki suwak do wifi, ale zarówno przy instalacji rutera jak i cały czas zresztą jest włączony..
Najbardziej mnie zastanawia, dlaczego nie wykrywa żadnych sieci wifi, skoro do niedawna jeszcze to robił...(!)
edytka: po jakimś czasie położyłem kompa w inne miejsce i później odpaliłem, bo potrzebowałem zrzucić na niego zdjęcia i o dziwo podłączył się do starego rutera (plus wykryło różne sieci), więc podłączyłem nowy i wszystko hula
Temat do zamknięcia
Najbardziej mnie zastanawia, dlaczego nie wykrywa żadnych sieci wifi, skoro do niedawna jeszcze to robił...(!)
edytka: po jakimś czasie położyłem kompa w inne miejsce i później odpaliłem, bo potrzebowałem zrzucić na niego zdjęcia i o dziwo podłączył się do starego rutera (plus wykryło różne sieci), więc podłączyłem nowy i wszystko hula

Temat do zamknięcia