UKE infrastruktura raport - proszę o pomoc

Pozostałe kwestie techniczne (sprzętowe i programowe) dotyczące internetu radiowego - np. konfiguracja firewalli, antywirusów, przeglądarek internetowych.

Moderator: Moderatorzy

ODPOWIEDZ
robson198
Użytkownik forum

UKE infrastruktura raport - proszę o pomoc

Post autor: robson198 »

Prowadze kilka działalności gospodarczych, w związku z tym że mieszkam na peryferiach, postanowiłem założyć firmę isp, żaden z tego interes ale mnie to interesuje. W tym roku otrzymałem od UKE pismo w sprawie inwentaryzacji. I mam z tym gigantryczny problem, moja sieć to zaledwie 3 anteny i 10 klientów. Zarejestrowałem się w SIIS i nie wiem co dalej, w zakładce infrastruktura widzę węzły, punkty styku,łączenia kabli, linie kablowe lub bezprzewodowe, połączenia co do czego przyporządkować.
Struktura mojej mini sieć wygląda następująco: sygnał odbieram antenką ubiquiti nano bridge m5, jest zrobiony link, następnie idzie on na mój komputer który udostępnia połączenie internetowe które idzie dalej do apeka airlive 5470 połączonego z antenką tornado dual).

Bardzo prosiłbym by pomoglibyście mi do czego przyporządkować moją mikro instalację do tych wszystkich węzłów, punktów styku itp. Za wszelkie dodatkowe sugestie będę niezmiernie wdzięczny.

Za pomoc z góry dziękuję.

Pozdrawiam
Ostatnio zmieniony 2012-03-17, 22:02 przez robson198, łącznie zmieniany 1 raz.
Chris-Kr
Mistrz bezprzewodowy

Re: UKE infrastruktura raport - proszę o pomoc

Post autor: Chris-Kr »

W tej kwestii to chyba najprędzej pomoc Ci uzyskasz na http://www.trzepak.pl/
Krzysztof
ODPOWIEDZ