Witam,
od Pirelli kablami rozchodzą się 4 łącza do 4 mieszkań. Jeden z tych kabli jest u mnie w mieszkaniu. Ja chciałbym to jedno łącze jeszcze raz podzielić przy pomocy Netgear'a, więc muszę go skonfigurować na AP. Zależy mi na bezprzewodowym łączu.
Udało mi się zrobić połączenie wifi bez zabezpieczenia, działa na 2 laptopach. Jednak, gdy ustawiam zabezpieczenie WPA2 pojawiają się problemy z połączeniem, a mianowicie takie, że jeden laptop się łączy, drugi nie lub żaden nie łączy się.
Nazwa sieci, którą utworzyłem, to Network, ale gdy się połączy, to w jednym laptopie jest Network 2, a w drugim Network 3 lub 5, przy tym, że gdy jest Network 3 to jest w porządku, natomiast gdy Network 5, to pisze, że jest dostęp do internetu, jednak stron nie ładuje.
I jeszcze jedna interesująca sprawa: wejść w ustawienia Netgear'a mogę tylko, gdy odepnę od niego kabel sieciowy idący od Pirelli.
W Pirelli włączony jest DHCP. Mam dostęp do Pirelli, lecz gdy wyłączyłbym DHCP, to komputery na pozostałych 3 łączach utraciłyby połączenie.
Nie jestem zaawansowany w tych sprawach, więc proszę o pomoc specjalistów.
Pirelli drg a125g jako router i Netgear dgn100 jako AP
Moderator: Moderatorzy
-
- Początkujący użytkownik forum
-
- Początkujący użytkownik forum
Re: Pirelli drg a125g jako router i Netgear dgn100 jako AP
Nikt nie pomoże?