Czołem Obywatele
Przeglądałem forum w poszukiwaniu odpowiedzi na mój problem w tematach podobnych, lecz nie znalazłszy odpowiedzi założyłem ten temat ; dotyczy on sławetnego i tandetnego modemu huawei, należący do sieci Play, z samej sieci jestem zadowolony lecz modem to bezczelna chińska tandeta, która powinna czym prędzej zakończyć swój żywot na ścianie, nie wiem co mnie jeszcze powstrzymuje... Za każdym razem gdy chcę się połączyć z internetem,wyskakuje mi komunikat: "brak urządzenia lub urządzenie niedostępne" .
Aby móc się połączyć dziś z internetem 3 razy odinstalowywałem P.O. oraz dwukrotnie resetowałem komputer. Próbowałem już wszystkiego :
-próba instalacji najnowszych sterowników -> aktualne są najnowsze
-sprawdzenie w usługach czy nie są odznaczone:połączenia sieciowe, dostęp zdalny, stacja robocza telefonia, rozpoznawanie lokalizacji w sieci ... ->nie są odznaczone
-sprawdzałem w managerze urządzeń czy modem zainstalowany prawidłowo-> prawidłowo
Czy ktoś ma jeszcze pomysł, co zrobić by móc ominąć codzienne ekwilibrystykę wymaganą przy próbie połączenia się z siecią, i wreszcie oszczędzając me skołatane nerwy normalnie móc korzystać z internetu ? I jeszcze jedna kwestia, mianowicie dosyć często modem sam rozłącza się z netem, czy to może mieć jakikolwiek związek z powyższym
Proszę o rady.
Czuwajcie Obywatele.
Huawei E353
Moderator: Moderatorzy
-
- Początkujący użytkownik forum
Huawei E353
Ostatnio zmieniony 2012-03-19, 22:24 przez Hans_Kloss, łącznie zmieniany 1 raz.
- wojteks
- *** Administrator ***
Re: Huawei E353
Sprawdź modem na innym komputerze, napisz w jakim go używasz.Hans_Kloss pisze:Proszę o rady.
Nie pomagam na PW!
-
- Mistrz bezprzewodowy
I zmień nazwę tematu. Jest po niemiecku, ale wulgarny synonim "kału" nie jest mile widziany na tym forum w żadnym języku.
-
- Stary bywalec bezprzewodowy
Zamykamy, bo nie lubimy takich numerów.ryba825 pisze:I zmień nazwę tematu. Jest po niemiecku, ale wulgarny synonim "kału"
Pozdr, (R) BliSki. (tm)
Pytania dotyczące kwestii technicznych tylko na forum. Pamiętaj PW to nie helpdesk.
Pytania dotyczące kwestii technicznych tylko na forum. Pamiętaj PW to nie helpdesk.