Merlin XU870- sterowniki pod Vistę 64 bit

Kwestie techniczne, konfiguracja i rozwiązywanie problemów z modemami GSM (GPRS, EDGE, UMTS, HSDPA i HSUPA).

Moderator: Moderatorzy

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Dudu?
Użytkownik forum

Merlin XU870- sterowniki pod Vistę 64 bit

Post autor: Dudu? »

Witam, czy ktoś sobie poradził i jak z instalacją tego modemu pod Vistę 64 bit? Próbowałem z oprogramowanie iplusa i mobilink, ale bezskutecznie. Za wszelkie porady z góry dziękuje i pozdrawiam.
blue connect w notebooku
Merlin XU870
marcus64
Początkujący użytkownik forum

Re: Merlin XU870- sterowniki pod Vistę 64 bit

Post autor: marcus64 »

Udało mi się skonfigurować XU870 w Orange właśnie z oprogramowaniem iPlusa (v.1.9) i Mobilink.Modem działa zarówno pod iPlusem,jak i Mobilinkiem,musisz tylko ręcznie wprowadzić ustawienia sieciowe (APN itd.).
Ja to zrobiłem w ten sposób,że najpierw usunąłem wszystko,co jest związane z modemem i oprogramowaniem,które zostało na kompie w wyniku nieudanych prób instalacji.Najlepiej nadaje się do tego Program Vista Manager v.1.1.5.Następnie zainstalowałem iPlusa (postępując zgodnie z instrukcją ze strony Plusa).Po ręcznym skonfigurowaniu ustawień sieciowych modem działał mi na iPlusie.Potem wgrałem Mobilinka (chodzi zarówno wersja Ery jak i Orange-nie ma znaczenia) i też działało.Potem z załączonym modemem odinstalowałem iPlusa i pracuję tylko na Mobilinku.Bo tak naprawdę chodzi tu tylko o sterowniki podpisane cyfrowo (tylko takie akceptuje Vista i nie da się tego obejść)-iPlus je ma a Mobilink nie.Modem tak zainstalowany chodzi nawet na oprogramowaniu Business Everywhere w Orange,chociaż podają na ich stronie,że to niemożliwe.W razie pytań pisz na PW.
Awatar użytkownika
Dudu?
Użytkownik forum

Podziękowanie

Post autor: Dudu? »

Wielkie dzięki za pomoc, udało się internet śmiga :D
Pozdrawiam i jeszcze raz dziękuję :D
blue connect w notebooku
Merlin XU870
xarfax

Post autor: xarfax »

witam. ja nadal nie mogę zainstalować pod Vistą 64 tego modemu z Ery. Wyskakuje błąd przy instalacji sterowników. czy ktoś może mi pomóc. przegrzebałem to forum. żadne rozwiązanie mi nie działa. czy ktoś jest w stanie mi to napisać krok po kroku i pokazać co instalować? dzięki wielkie
szymoni

Post autor: szymoni »

Witam,
Mi udalo sie zainstalowac sterowniki ze strony novatela ale nie moge sie polaczyc...
blueconnect wiesza kompa przy logowaniu polaczenia, iplus nie widzi w ogóle karty, business everywhere podczas instalki nic sie nie dzieje!

Mam viste 64 home premium i mam dosc...

Poza tym nie rozumiem faktu ze iplus ma sterwoniki do xu870 64 bit! Jedyne stery do tego modemu sa na stronie novatela i nie wierze ze poszlo ze sterami iplusa

[ Komentarz dodany przez: BliSki: 2008-03-10, 23:33 ]
Poprawa pisowni.
Ostatnio zmieniony 2008-03-10, 23:33 przez szymoni, łącznie zmieniany 1 raz.
Jarek no.1

Post autor: Jarek no.1 »

Dziwna sprawa, vista 32-bit ma stery już w sobie do tego modemu, a ta 64-bit bardziej zaawansowana nie ma?
ODPOWIEDZ