ORANGE OSZUSTWO INTERNET
Moderator: Moderatorzy
-
- Użytkownik forum
Re: ORANGE OSZUSTWO INTERNET
Jest też inna możliwość u mnie w mieście było coś takiego ze firma kurierska wyłudzała telefony od sieci GSM i najprosciej było z Orange bo im wystarczy tylko wydruk operacji z konta na poświadczenie wiarygodności płatniczej. Kurier mógł wziać podpisać za Ciebie umowę szajka wpadła ale zanim ich namierzyli to troche to potrwalo 

Ostatnio zmieniony 2012-03-20, 06:19 przez gombej, łącznie zmieniany 1 raz.
-
- Początkujący użytkownik forum
Nie wiem jak wygląda umowa od Orange ale z tego co gdzieś słyszałem przywozi ją kurier w zaklejonej kopercie. Jeśli mnie nie odpowiadałaby taka umowa to przedarł bym ją na kilka części i włożył do tej koperty i wszystko zakleił. Dlaczego zakleił? Żeby kurier nie mógł przeczytać danych dotyczącej tej umowy i nie mógł wykorzystać tych danych. Jeśli kurier przywiózł by umowę w otwartej kopercie zapisałbym jego dane (imię, nazwisko i nazwę firmy kurierskiej), a następnie skontaktowałbym się z BOK Orange żeby potwierdzili czy umowa była w zaklejonej kopercie czy nie.
-
- Początkujący użytkownik forum
Dziwi mnie odpowiedź BOK. Wysyłka kopii umowy jest przecież na porządku dziennym, gdy klient gubi oryginał bądź ma zastrzeżenia do tego kto podpisywał umowę. Zadzwonił bym jeszcze raz i zażądał przesłania kopii. Mając kopię można iść na policję.