ORANGE OSZUSTWO INTERNET

[Reklama] Telefony satelitarne wszystkich sieci Thuraya, Iridium, Inmarsat https://ts2.shop/pl/3-telefony-satelitarne

Moderator: Moderatorzy

gombej
Użytkownik forum

Re: ORANGE OSZUSTWO INTERNET

Post autor: gombej »

Jest też inna możliwość u mnie w mieście było coś takiego ze firma kurierska wyłudzała telefony od sieci GSM i najprosciej było z Orange bo im wystarczy tylko wydruk operacji z konta na poświadczenie wiarygodności płatniczej. Kurier mógł wziać podpisać za Ciebie umowę szajka wpadła ale zanim ich namierzyli to troche to potrwalo ;)
Ostatnio zmieniony 2012-03-20, 06:19 przez gombej, łącznie zmieniany 1 raz.
Andrzej-K
Początkujący użytkownik forum

Post autor: Andrzej-K »

Nie wiem jak wygląda umowa od Orange ale z tego co gdzieś słyszałem przywozi ją kurier w zaklejonej kopercie. Jeśli mnie nie odpowiadałaby taka umowa to przedarł bym ją na kilka części i włożył do tej koperty i wszystko zakleił. Dlaczego zakleił? Żeby kurier nie mógł przeczytać danych dotyczącej tej umowy i nie mógł wykorzystać tych danych. Jeśli kurier przywiózł by umowę w otwartej kopercie zapisałbym jego dane (imię, nazwisko i nazwę firmy kurierskiej), a następnie skontaktowałbym się z BOK Orange żeby potwierdzili czy umowa była w zaklejonej kopercie czy nie.
asmg
Początkujący użytkownik forum

Post autor: asmg »

Dziwi mnie odpowiedź BOK. Wysyłka kopii umowy jest przecież na porządku dziennym, gdy klient gubi oryginał bądź ma zastrzeżenia do tego kto podpisywał umowę. Zadzwonił bym jeszcze raz i zażądał przesłania kopii. Mając kopię można iść na policję.
ODPOWIEDZ