połączenie z internetem przez bluetooth - nokia 6300
Moderator: Moderatorzy
-
- Początkujący użytkownik forum
połączenie z internetem przez bluetooth - nokia 6300
witam;)
jestem nowy i mam problem:
tak jak w temacie; nie mam pojęcia jak połączyć ten model noki przez bluetooth z internetem.... mam komputer z ruterem wifi ale tel niema wifi lecz posiadam bluetooth do komputera i przesyłam se przez niego np zdjęcia. Wiem że można łączyć się za jego pomocą z internetem nie tracąc przy tym grosza z konta na komórce... jak to zrobić proszę o pomoc???
W google znalazłem coś o jakiejś sieci pan ale nawet nie wiem czy działa na mój tel bo nic nie zrozumiałem...
p.s chodzi też by działała mi na komórce pewna gra online, a nie tracił za grę pieniędzy...
z góry dziękuje za pomoc;)
jestem nowy i mam problem:
tak jak w temacie; nie mam pojęcia jak połączyć ten model noki przez bluetooth z internetem.... mam komputer z ruterem wifi ale tel niema wifi lecz posiadam bluetooth do komputera i przesyłam se przez niego np zdjęcia. Wiem że można łączyć się za jego pomocą z internetem nie tracąc przy tym grosza z konta na komórce... jak to zrobić proszę o pomoc???
W google znalazłem coś o jakiejś sieci pan ale nawet nie wiem czy działa na mój tel bo nic nie zrozumiałem...
p.s chodzi też by działała mi na komórce pewna gra online, a nie tracił za grę pieniędzy...
z góry dziękuje za pomoc;)
- Jaco
- Mistrz bezprzewodowy - moderator
Re: połączenie z internetem przez bluetooth - nokia 6300
szczunek, masz wszystko tu: http://www.bez-kabli.pl/viewtopic.php?p=40019#40019 na XP i tu http://www.bez-kabli.pl/viewtopic.php?p=164375#164375 na Windows 7.
-
mam win 7 a w tym co jest w poradniku jest jak połączyć komputer z internetem za pomocom tel a ja chce na odwrót mam Neostrada i chce połączyć telefon z internetem za pomocom komputera....
jeśli się mylę i to jest to co chce to co wpisać w apn gdy mam sieć heyah.
jeśli się mylę i to jest to co chce to co wpisać w apn gdy mam sieć heyah.
- Jaco
szczunek, nie udostępnisz w żaden sposób na ten telefon internet z kompa gdyż nie ma takiej aplikacji. Jedyne wyjście zakup telefonu z wifi (E51 dla przykładu) .
-
kumpel ma sony erixona k800i i korzysta z neta z kompa przez bluetooth... ale u mnie to nie działa... jeśli chce mieć internet na kompie z tel to wystarczy aplikacja BlueSoleil i kliknąć ikonkę telefonu....
- Jaco
Zgadza się . Tu jest opis właśnie dla Sony Ericsson http://www.bez-kabli.pl/viewtopic.php?p=107857#107857 .szczunek pisze:ma sony erixona k800i i korzysta z neta z kompa przez bluetooth... ale u mnie to nie działa...
-
tak więc Nokią 6300 nie mogę korzystać z internetu z komputera za pomocą bluetooth a sony erksonem tak??
proszę o odp tak lub nie??
jeśli odp to nie to jak się połączyć....
proszę o odp tak lub nie??
jeśli odp to nie to jak się połączyć....
- krystianb
- Guru bezprzewodowy
ZTCW to tak.szczunek pisze:Nokią 6300 nie mogę korzystać z internetu z komputera za pomocą bluetooth a sony erksonem tak??
Za prośbę pomocy na gg/pw gwarantuje czerwony prezent!
- Jaco
Najlepiej zmienić telefon z WIFI.szczunek pisze:jeśli odp to nie to jak się połączyć....
-
- Mistrz bezprzewodowy
tymbardziej, że po wifi są lepsze szybkości niz po BTJaco pisze:Najlepiej zmienić telefon z WIFI
- krystianb
- Guru bezprzewodowy
Przy przeglądaniu netu w komórce nie ma to większego znaczenia, nawet 1Mb (dobre BT2.0 wyciągają 3Mb/s) by wystarczył. Ale niestety kombinowanie z BT już się chyba skończyło. Bo kiedyś dało się i na WM i na SE, teraz już chyba na niczym się nie da.kmy pisze:tymbardziej, że po wifi są lepsze szybkości niz po BT
Za prośbę pomocy na gg/pw gwarantuje czerwony prezent!