PLUS LTE

[Reklama] Telefony satelitarne wszystkich sieci Thuraya, Iridium, Inmarsat https://ts2.shop/pl/3-telefony-satelitarne

Moderator: Moderatorzy

ODPOWIEDZ
picador
Stały użytkownik forum

Re: PLUS LTE

Post autor: picador »

No właśnie , dobre :) , ściąganie filmu z wesela ... , teraz to już minimum HD , dwa wesela i po ptokach :brawa:

Ale jak ktoś nie lubi wesela to 24Gb na miesiąc styknie by pogiercować , czy w miarę szybko przeczesać internet ...
Awatar użytkownika
wojteks
*** Administrator ***

Post autor: wojteks »

gombej pisze: tylko ciekawe czemu nie wspomną ze limit jest na te przyjemności
Ponieważ to reklama która ma zachęcić do zakupu usługi. Trzeba czytać co się podpisuje.
Nie pomagam na PW!
gombej
Użytkownik forum

Post autor: gombej »

No tylko dla mnie to jest nabijanie ludzie w butelkę ;) taki rzeczy powinni zakazac.
cichosan
Początkujący użytkownik forum

Post autor: cichosan »

Sprawdziłem Panowie osobiście jak jest z limitem iPlus LTE, ponieważ wypowiedziałem umowę i mi nie zależało na transferze. Powiem szczerze, że limit jest dość dobrze liczony z tolerancją do 300MB. Ja miałem pakiet 25GB/miesiąc i udało się wykorzystać ok. 25.3GB sumarycznego limitu (download i upload). Testy niestety musiałem wykonać na 3 sesjach logowania się do sieci ponieważ miałem jakieś problemy ze spadkami transferu. To jest ciekawe z resztą, że przy torrentach transfer malał nawet do zera tak jakby były one ograniczane. Musiałem kontynuować testy na pojedynczych plikach ssanych z www/ftp, bo inaczej trwałoby to wieczność przy moim limicie. Zliczanie bajtów nadzorował networx i mobile partner i co ciekawe - wbrew temu co mówi wszechwiedzący Plus - obydwa zliczyły jednakowe ilości danych. Konkluzje jakie wyciągnąłem z moich testów i ogólnego korzystania z usługi od grudnia 2011 potwierdzają, że limit miesięczny jest precyzyjnie zliczany i nie ma czegoś takiego jak iplusopobieracz. Owszem w nocy można zassać niezłe ilości danych, ale z tego co zauważyłem to są one różne dla różnych taryf. Wiadomo, kto ma większy pakiet więcej zassać może w nocy. Jak ktoś jest zainteresowany to mogę w wolnej chwili wkleić pełne wyniki moich testów z ostatniego miesiąca, gdzie ani na sekundę modem nie logował się w godzinach nocnych i w trybie 3G (no tylko do wysłania i odebrania smsa, ale nie do sieci Internet), aby test w LTE był jak najbardziej wiarygodny.
mrstasio1717

Post autor: mrstasio1717 »

Witam mam od 3 dni internet lte i wiecie co wam powiem dla mnie to jest lipa jak nie_wiem, mieszkam na wsi i odemnie z domu widac okolice puław i z 5 anten a zasieg jest jedna kreska może dla tych co mieszkają w mieście to dobrze działa ale nie dlatych co mieszkają na wsiach czy itp.Na dodatek jeszcze powiem ze zanim się łacze z internetem to musze czekac z 5 min.Jade odac to cholerstwo i to jak najszybciej pozdrawiam! A już myslałem że się nacieszę ach............ :dobani: :dobani: :dobani:
Ostatnio zmieniony 2012-03-18, 12:33 przez mrstasio1717, łącznie zmieniany 1 raz.
jaco97
Stały użytkownik forum

Post autor: jaco97 »

No Amerykę odkryłeś... Jak myślisz, że na wsi to będzie wspaniale działać to jesteś chłopie w poważnym błędzie :rotfl: . Poza tym jak widzisz nadajnik ale masz słaby zasięg, to od tego są anteny panelowe... Na wsi to się w CDMA idzie... Jakoś ja osiągam 50Mbit/s na LTE.
Huawei E398, E586, Nokia CS-15 / Samsung Galaxy S Advance
Dovado Tiny + TP-LINK TL-WR1043ND + E398 + 2x ATP-14( -51dBi na LTE ) = Moja sieć domowa :D
gombej
Użytkownik forum

Ja mieszkam od nadajnika po lini prostej z 500 metro 3 pietro i mam kolo 35 mbit/s downloadu a uploadu z 25 ;) modem oczywiscie w domu a antenka ta mala od iplusa na parapecie. Mieszkam tak blisko a zalecana jest zewnetrzna antenka na mapce plusa ;)
jordan_1990

Post autor: jordan_1990 »

Witam, mam pytanie. Otóż testuję sobie LTE z Plusa i transfery mam nawet dobre
Obrazek

a moje pytanie jest następujące, jak to jest z tym iplusopobieraczem z LTE. Czytałem już wiele wypowiedzi i sam już się pogubiłem. Więc, czy iplusopobieracz działa podczas ściągania i wysyłania z LTE?

Z góry dziękuję za odpowiedź i pozdrawiam.
Awatar użytkownika
clamaranop
Specjalista bezprzewodowy-junior

Post autor: clamaranop »

z tego co widać na ostatnich postach Plus naprawił ten problem i iplusopobierać działa normalnie na LTE.
gombej
Użytkownik forum

limit w iplus

Witam własnie zacząłem się przyglądać limitowi w iplusie, dokonywałem pomiaru za pomocą programu networx. Mierzyłem transfer download i upload od początku mojego okresu rozliczeniowego od 27 lutego do dnia 22 marca otóż w tym dniu otrzymałem lejek. W programie mam ustawione, że program nie zlicza godzin 24:00 do 9:00 rano czyli iplusopobieracz. W załącznikach efekty pomiaru czekam na komentarze ;)

Obrazek

Obrazek
janunio

Post autor: janunio »

Zbliżyłeś nas do sedna internetu bezprzewodowego.CENA / koszty transferu.

[1] Do niedawna mieszkałem w wawie i miałem NO LIMIT transfer w ASTER.
10 Mbps.
"Ssałem" maniakalnie przez serwery systemu NewsLeecher treści HD głównie muzę BD i trochę soft. Żadko filmy mkv.

[2] Teraz na wsi k/Serock mam LTE i głównie PLAY (4 mbps).
Z ssaniem się uspokoiłem, bo mi przeszło.
I zmierzam do kluczowej sprawy;
W PLAY mam 15 GB limit i no-limit w nocy. Płacę 59/miech.
Więc:
- siedzę ( żona także) całymi dniami w necie (info serwisy, fora). Plus aktualizacje typu MS ESSENTIAL itp.
Same papierowe gazety to by było 20 x 2 zł = 40 zł.
Nigdy limitu PLAY-a nie przekroczyłem.
ALE ... :
Muza swobodnie konsumowana via YTube HD 1080p to już będzie z pewnością THE BIG PROBLEM podobnie jak coś a'la TV iPla.
Przedstawiłem swoje potrzeby i stress w systemie szybkiego netu bezprzewodowego.

ps.:
podoba mi się opcja 1 GB/1 zł w nocy w POLSAT LTE.
Jeżeli będę musiał zassać materiał muzyczny typu BD-rip ważący 50 GB to zxa 50 pln ja to akceptuję.
Awatar użytkownika
Patryk
Guru bezprzewodowy

Post autor: Patryk »

Chwal się jeszcze bardziej tym, że kradniesz :ok:
Po prostu ręce opadają...
gombej
Użytkownik forum

W playu nawet na kartę się opłaca internet można wykupić nocny transfer bez limitu za 10 zł i usługę szybszy transfer do 4 mbit/s i przyznam, że niezle to działa. Najtańsze GB mają plus do tego nie musisz się rejestrować to jesteś anonimowy ;D
Awatar użytkownika
pogodabartek
Stary wyga bezprzewodowy

Post autor: pogodabartek »

Tak tak anonimowy,a komputer to IP nie ma i w ogóle nie można go namierzyć po lokalizacji BTS.

Skoro tacy anonimowi jesteście to może wam admin da bana za takie pisanie.
jaco97
Stały użytkownik forum

Post autor: jaco97 »

pogodabartek pisze:Tak tak anonimowy,a komputer to IP nie ma i w ogóle nie można go namierzyć po lokalizacji BTS.
Niby taki mądry, a podstawowych rzeczy nie wie. KOMPUTER NIE MA IP. To twoje łącze ma IP. A w przypadku mobilnego na kartę, to ktos mając twoje IP może się pocałować, wszyscy wiemy gdzie. A po lokalizacji BTS namierzysz. Z dokładnością do 100metrów albo i nawet 0,5km. Więc nie rozśmieszaj mnie. :rotfl:
Huawei E398, E586, Nokia CS-15 / Samsung Galaxy S Advance
Dovado Tiny + TP-LINK TL-WR1043ND + E398 + 2x ATP-14( -51dBi na LTE ) = Moja sieć domowa :D
key
*Mistrz bezprzewodowy*

Post autor: key »

jaco97 pisze:KOMPUTER NIE MA IP
Ma - Przyznane przez ISP, na podstawie MAC lub IMEI. I w.g. aktualnego prawa ISP musi ta informacje zachowac na 30 dni.
jaco97 pisze:A w przypadku mobilnego na kartę, to ktos mając twoje IP może się pocałować, wszyscy wiemy gdzie.
Jestes pewien? Ok, majac nie rejestrowana "spalona" karte, modem, laptop jestes w miare anonimowy. Do momentu az n.p. przy pomocy tego laptopa nie otworzysz jakiejs stronki lub konta mailowego z ktorym mozna cie powiazac. Albo nie kupisz czegos w sklepie internetowym itp. itd.
jaco97 pisze:A po lokalizacji BTS namierzysz.
Nie namierzysz. Sa efektywniejsze metody.
Nie pomagam na PW.
gebus12
Stały użytkownik forum

Post autor: gebus12 »

Skoro już taki off to pragnę przypomnieć o fałszywym alarmie bombowym w Warszawskim metrze. Historia już dosyć stara. Nawet nie pamiętam który rok.
karta kupiona w kiosku i zaraz po akcji wyrzucona.
l tak go znaleźli...

Moim zdaniem nie ma prawdziwej anonimowości w Internecie ;)
Maciek764
Mistrz bezprzewodowy

Post autor: Maciek764 »

Nic po karcie kupionej w kiosku jak wsadzi się ją do telefonu z którego korzysta się z jakiejkolwiek zarejestrowanej drugiej karty...
gombej
Użytkownik forum

Nie do 100 metrow tylko wiekszy obszar ;) i nie namierza moga miec podejrzenie do danej osoby i oczywiscie jak Ci wejda do domu to po hoscie kompa dojda. Ale zeby wejsc do domu trza miec papierek a na zwyklym podejrzeniu to co najwyzej klamke moga pocalowac ;)
Awatar użytkownika
Jo_gurt
Guru bezprzewodowy

Post autor: Jo_gurt »

jaco97 pisze:KOMPUTER NIE MA IP. To twoje łącze ma IP.
Gwoli ścisłości jak się już trzymamy. Komputer nie ma IP, łącze też nie ma IP. IP to protokół. Można "mieć" ewentualnie ADRES IP i jak najbardziej adres IP ma urządzenie, a nie łącze.
I nie ma w tym nic śmiesznego.
Awatar użytkownika
wojteks
*** Administrator ***

gombej pisze:Ale zeby wejsc do domu trza miec papierek
Nie koniecznie, są na to artykuły i wyjątki.
gombej pisze:Nie do 100 metrow tylko wiekszy obszar
A to też zależy gdzie i czym się łączysz.

Proponuję koniec OT i powrót do tematu wątku czyli "PLUS LTE".
Nie pomagam na PW!
gombej
Użytkownik forum

Tak oczywiscie sa zagrozenie czyjegos zycia ;) fakt moze modem pradem porazic ;D

[ Dodano: 2012-03-27, 14:40 ]
wojteks pisze:A to też zależy gdzie i czym się łączysz.

Proponuję koniec OT i powrót do tematu wątku czyli "PLUS LTE".
No na_pewno nie są wstanie powiedziec dokad sygnal dochodzi.

[ Komentarz dodany przez: wojteks: 2012-03-27, 18:07 ]
<a href="http://www.bez-kabli.pl/viewtopic.php?p=59341#59341">Panie i Panowie tniemy cytaty!</a>
Ostatnio zmieniony 2012-03-27, 17:07 przez gombej, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
wojteks
*** Administrator ***

gombej pisze:tak oczywiscie sa zagrozenie czyjegos zycia
Do czego to ma być bo nie wiadomo o co chodzi.

Cytować też postaraj się lepiej a zdania zaczynamy dużymi literami, do tego zdecyduj się czy używasz polskich znaków czy nie bo się źle czyta.
Nie pomagam na PW!
jordan_1990

gombej
Użytkownik forum

Wkoncu działa ten iplusopobieracz na LTE czy nie bo od 25 marca do 28 marca sciągnołem 900 mb poza iplusopobieraczem i mam juz lejek założony ;)
jordan_1990

mi działa
gombej
Użytkownik forum

mi też działał przez pierwsze 2 miesiące a drugie 2 odcinają jak nie wiem ;/
jackshepard

Post autor: jackshepard »

Witam ! Mam takie nietypowe pytanie. Wypożyczyłem lte na próbę ale nie spełnia moich oczekiwań i chce go oddać a pytanie moje to kiedy bo wziąłem go tydzień temu w piątek i tera musze go już oddać dzisiaj czy mogę jutro ? właśnie nie do końca rozumiem to co jest napisane w regulaminie.. Może ktoś pomóc ? dzięki z góry!
jordan_1990

dziś, ja jak brałem w czwartek, to babka powiedziała, że gdybym się rozmyślił to w środę powinienem przyjść.
key
*Mistrz bezprzewodowy*

Post autor: key »

jackshepard pisze:i tera musze go już oddać dzisiaj czy mogę jutro ?
7 dni = 168 godzin.
Musisz oddac w tym przedziale - znaczy jesli n.p. brales o 12. w piatek, to mozesz oddac do 12. w piatek nastepnego tygodnia.
Nie pomagam na PW.
ODPOWIEDZ