Huawei E398 nie łączy się z siecią
Moderator: Moderatorzy
-
- Stały użytkownik forum
Huawei E398 nie łączy się z siecią
Posiadam Huawei'a E398 z Plusa, którego używam w sieci LTE Mobyland i jest on generalnie cały czas wsadzony do mojego rutera Dovado 4GR. Z reguły każdy problem z łącznością z internetem zwalam na ruter, ponieważ nie pracuje on zbyt stabilnie (patrz ten temat). Niestety tym razem to nawalił modem i to bardzo poważnie. Dzisiaj rano zauważyłem, że ruter nie jest połączony z internetem. Patrzę na modem i miga podwójnie zielona dioda, więc jak dobrze pamiętam, to oznacza to brak sygnału. Włożyłem więc modem do komputera, a tu nie znajduje w ogóle sieci LTE, natomiast sieci 2G/3G znajduje, ale nie za bardzo chce się łączyć. Najczęściej udaje mu się połączyć z siecią po wymuszeniu technologii, ale i tak nie wykonuje rejestracji CS/PS, więc nie można się połączyć z internetem. Zmieniłem kartę na Aero2 BDI, ale nadal jest tak samo. W modemie generalnie nic nie grzebałem. Chyba największą ingerencją w ten modem jest wymuszenie nośnej UMTS Aero2 (2963) w celu przyspieszenia transmisji na 3G. Co więc mogło pójść w tym modemie? Czy w salonie Plusa wymienią mi modem od ręki?