Nocny transfer play
Moderator: Moderatorzy
-
- Początkujący użytkownik forum
Nocny transfer play
Jak mogę włączyć usługę nocny transfer w play online na abonament? Posiadam play online 10gb.
- darx667
- Specjalista bezprzewodowy-junior
Re: Nocny transfer play
Zalogować się na play24 i tam włączyć usługę?
Play LTE Unlimited + AirRouter HP + Huawei E3272s-153
- zefel
- Stały użytkownik forum
owszem ale jak nie ma konta to założyc i wtedy może wszystko co dostępne zmienić lub uruchomić.darx667 pisze:Zalogować się na play24 i tam włączyć usługę?
-
- Początkujący użytkownik forum
Sam jestem w sieci Play już ok 4 lat i posiadam "transfer nocny".
Najważniejsze jest aby zacząć tzw. sesje po 24-ej a zakończyć ją o 9-ej.
Posiadam router wifi i włączyłem kompa o ok. 22-iej a wyłączyłem przed 9-tą.
Według regulaminu taryfa nocna "...na terenie Rzeczypospolitej Polskiej i za pośrednictwem Sieci Telekomunikacyjnej P4 w godzinach 00:00-09:00..."
Czyli na prosty rozum jeżeli serfuje od godz 22.00 do 9.00 to powinienem miec policzone tylko 2h z głównego transferu a nie 11h.
A najlepsze jest to iż nawet gdy zaczniesz sesje po 24-ej a skończysz o 10-ej to nie zabiorą Ci z transferu głównego 1h lecz policzą za 10h.
To jest chore!
Daną sytuacje przedstawiam na swoim przykładzie,
pilnujcie sie...
Najważniejsze jest aby zacząć tzw. sesje po 24-ej a zakończyć ją o 9-ej.
Posiadam router wifi i włączyłem kompa o ok. 22-iej a wyłączyłem przed 9-tą.
Według regulaminu taryfa nocna "...na terenie Rzeczypospolitej Polskiej i za pośrednictwem Sieci Telekomunikacyjnej P4 w godzinach 00:00-09:00..."
Czyli na prosty rozum jeżeli serfuje od godz 22.00 do 9.00 to powinienem miec policzone tylko 2h z głównego transferu a nie 11h.
A najlepsze jest to iż nawet gdy zaczniesz sesje po 24-ej a skończysz o 10-ej to nie zabiorą Ci z transferu głównego 1h lecz policzą za 10h.
To jest chore!
Daną sytuacje przedstawiam na swoim przykładzie,
pilnujcie sie...
-
jesteś pewien? Bo ja nie rozłączam nigdy (o ile samo się nie rozłączy) i mi jakoś zauważalnie nie schodzi z limitu (ale i coś tam zawsze w dzień schodzi więc...)
Za to kiedyś zauważyłem zawsze mi o północy i o 9 rano się zrywało połączenie. Teraz nie wiem bo mam w routerze wifi modem.
Za to kiedyś zauważyłem zawsze mi o północy i o 9 rano się zrywało połączenie. Teraz nie wiem bo mam w routerze wifi modem.
-
- Stały użytkownik forum
ja mam modem w routerze, i zawsze korzystam z netu tak od 21, i zawsze mniej więcej 23:58 automatycznie sesja zostaje zerwana i następuję połączenie do taryfy nocnej, ale to jest niezauważalne, tzw. nie odczujemy tego że połączenie było zerwane to są sekundy kiedy to się przełącza, tak samo jak jest przed 9 gdzieś tak o 8:58 zostaje znów zerwane połączenie i wchodzi już na nasz limit.
Pozdrawiam,
Pozdrawiam,
-
jak się rozmawia via skype albo pobiera plik, ew. sesje w ssh ma otwartą to widać, że jest zrywane niestety.