Orange Freedom Pro
Moderator: Moderatorzy
-
- Początkujący użytkownik forum
Orange Freedom Pro
Witam mam problem z orange freedom pro, jak przeczytałem jest to internet domowy, ale nei jest on chyba ograniczony lokalizacją? Obecnie jestem w innym mieście i chciałem przetestować go, ale nie działa. Podłączam anteny, zasilacz, kablem do kompa, loguje się na modem, nazwę użytkownika: cdma@orange, hasło: orange i numer dostępowy: #777, rozumiem że taka ma pozostać. Świecą się dwie diody, Power, i połączenia kablem. Dioda Signal się nie świeci, i nie wiem czy jest to związane z nazwą użytkownika, hasłem? Nic takiego nie dostałem.
Jeżeli jest to banalne pytanie to przepraszam, ale nie rozumiem dlaczego nie działa. Pozdrawiam.
Jeżeli jest to banalne pytanie to przepraszam, ale nie rozumiem dlaczego nie działa. Pozdrawiam.
- wojteks
- *** Administrator ***
Re: Orange Freedom Pro
Może napisz jaki masz modem/router, jakim programem konfigurujesz.okon140 pisze:ale nie rozumiem dlaczego nie działa
Nie pomagam na PW!
- clamaranop
- Specjalista bezprzewodowy-junior
Dołącze się do tematu, jak moge sprawdzić czy mam kartę RUIM/SIM czy tylko RUIM.
-
- *Mistrz bezprzewodowy*
clamaranop, w Orange nie ma kart samych RUIM. Tylko SIM/RUIM.
- wojteks
- *** Administrator ***
Ale jeżeli ktoś wziął usługę OFP to profil SIM jest nieaktywny/niedostępny. Przejście na OF wymaga zmiany karty SIM/RUIM na taką z aktywnymi obydwoma profilami.ja.michal pisze:w Orange nie ma kart samych RUIM. Tylko SIM/RUIM.
Nie pomagam na PW!
-
- Początkujący użytkownik forum
Axesstel MV411R, konfiguruję normalnie przez polaczenie z ruterem 168....
- wojteks
- *** Administrator ***
Działał wcześniej?okon140 pisze:Axesstel MV411R,
Jesteś pewien że jesteś w zasięgu CDMA?
Nie pomagam na PW!
- Patryk
- Guru bezprzewodowy
Zapewne brak zasięgu.
W dużych miastach nie ma co liczyć na CDMA, pokrycie jest szczątkowe i tylko na zewnątrz (no chyba że się jest blisko stacji).
W dużych miastach nie ma co liczyć na CDMA, pokrycie jest szczątkowe i tylko na zewnątrz (no chyba że się jest blisko stacji).
-
- Mistrz bezprzewodowy
Patryk, 
A przypadkiem terminale lotto nie korzystają z tej transmisji? Jak kupowałem Nordiska to przesyłkę odbierałem w Łodzi a później testowałem ten sprzęt i router do modemu AntyDATA510L przez 1,5m-ca to sygnał miałem na full, z sieci CDMA to rzeczywiście mało kto korzysta w mieście bo transfery szły na DL 2,5Mb/s UL 500-800kb/s.W dużych miastach nie ma co liczyć na CDMA, pokrycie jest szczątkowe i tylko na zewnątrz (no chyba że się jest blisko stacji).

jareq
- Patryk
- Guru bezprzewodowy
Korzystają z Plusa, na pewno GSM, może i CDMA.jarek999 pisze:A przypadkiem terminale lotto nie korzystają z tej transmisji?