Przekierowanie portu w MikroTik oraz Netgear 3700v2

Sieci bezprzewodowe w technologii 2.4 GHz i 5 GHz oraz usługi polskich operatorów WiFi / Wi-Max / HiperLAN, dyskusje o routerach.
Reklama: Szukasz dostawcy internetu? Sprawdź https://isp.today/pl/ ogólnoświatowy katalog dostawców internetu.

Moderator: Moderatorzy

ODPOWIEDZ
jjjanek1
Użytkownik forum

Przekierowanie portu w MikroTik oraz Netgear 3700v2

Post autor: jjjanek1 »

Witam zwracam się do was z prośbą o pomoc w przekierowaniu portów ,po prostu brak już mi sił kombinuje bez rezultatu. Posiadam taką konfigurację Adres ip zewnętrzny 195.117.206.1XX
Internet drogą radiową (8Mbps) dochodzi do mnie do anteny gdzie w antenie zamontowany jest MikroTik z stąd leci przewód do domu gdzie zamontowany jest Router (Netgear WNDR3700v2 N ) Router ten rozdziela sygnał na kamerę ip , dysk sieciowy synology, oraz Komputer wszystko podłączone jest poprzez przewód. W routerze wndr 3700 przekierowałem porty pozostało przekierować w Mikro tiku.
Wcześniej przekierowywałem sobie porty sam za pomocą winboxa w micro tiku a w routerze nic nie musiałem robić bo był ustawiony w trybie Bridge (przezroczysty) lecz jak wymieniłem router na (Netgear WNDR3700v2 N w opcjach nie ma możliwości ustawić tego trybu Bridge (przezroczysty) i skorzystałem z konfiguracji na microtiku ustawione są adresy 192.168.1.1 a na routerze Netgear WNDR3700v2 N 192.168.2.1 wszedłem w ustawienia mikrotika i poprzestawiałem wcześniejsze porty które działały na poprzednim routerze lecz teraz nic to nie dało dalej nie mam przekierowywania dla tego proszę was o pomoc
Awatar użytkownika
wojteks
*** Administrator ***

Re: Przekierowanie portu w MikroTik oraz Netgear 3700v2

Post autor: wojteks »

jjjanek1 pisze:ecz jak wymieniłem router na (Netgear WNDR3700v2 N w opcjach nie ma możliwości ustawić tego trybu Bridge (przezroczysty)
Lepiej wyłącz w nim DHCP po stronie LAN, zmień IP na IP z podsieci Mikrotika (do zarządzania) i kabel od Mikrotika podłącz do LAN.

Przekierowania zostaw jak były wcześniej, wyłącz wszystkie w Netgearze.
Nie pomagam na PW!
jjjanek1
Użytkownik forum

Post autor: jjjanek1 »

dziękuje jak wrócę z pracy do domu to spróbuje zrobić jak radzisz

[ Dodano: 2012-04-07, 11:34 ]
A można by w Microtiku ustawić bridge dla sieci wan i przekierowywania robić z routera wndr 3700 ?
Jeśli ominę Wan to chyba stracę możliwość korzystania z sieci bezprzewodowej w domu.
Ostatnio zmieniony 2012-04-07, 11:03 przez jjjanek1, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
wojteks
*** Administrator ***

Post autor: wojteks »

jjjanek1 pisze:A można by w Microtiku ustawić bridge dla sieci wan
Ja nie znam na tyle Mikrotika, pewnie się da bo ma duże możliwości.
Nie pomagam na PW!
ODPOWIEDZ