Wimax Netia
Moderator: Moderatorzy
-
- Początkujący użytkownik forum
Wimax Netia
Witam.
Od 2 lat jestem użytkownikiem internetu neti wimax (1 Mb/s). Z usługi jestem zadowolony, ale obecnie interesowała by mnie jakaś większa prędkość internetu. Niestety konsultant powiedział że może zaoferować tylko 1. Do radiówki nie po wimax nie zamierzam wracać, bo to była katastrofa. Mała chmurka i netu brak. Kończy mi się z nimi umowa i mam kilka pytań, bo nie wiem co zrobić:
1. Czy da rade zwiększyć prędkość?
2. Jak nie netia to co innego polecacie?
Od 2 lat jestem użytkownikiem internetu neti wimax (1 Mb/s). Z usługi jestem zadowolony, ale obecnie interesowała by mnie jakaś większa prędkość internetu. Niestety konsultant powiedział że może zaoferować tylko 1. Do radiówki nie po wimax nie zamierzam wracać, bo to była katastrofa. Mała chmurka i netu brak. Kończy mi się z nimi umowa i mam kilka pytań, bo nie wiem co zrobić:
1. Czy da rade zwiększyć prędkość?
2. Jak nie netia to co innego polecacie?
- Jo_gurt
- Guru bezprzewodowy
Re: Wimax Netia
Ad 1) Nie sądzę, od dłuższego czasu Netia nie sprzedaje 2Mbps na WiMAX.
Ad 2) A to już zależy co masz do wyboru. Ja np. polecę UPC, ale podejrzewam, że jakby było odstępne to nie byłoby tej rozmowy.
Ad 2) A to już zależy co masz do wyboru. Ja np. polecę UPC, ale podejrzewam, że jakby było odstępne to nie byłoby tej rozmowy.
-
Dokładnie, UPC nie ma w Radomiu a z TP nie mogę się dogadać co do kabla. W ulicy jest, ale mi powiedzieli, że przebicia na podwórko nie zrobią bo się im nie opłaca. Nic co po kablu nie da rady póki co u mnie założyć 

- Jo_gurt
- Guru bezprzewodowy
No więc jaki masz wybór?
-
Dalej netia jedynka, LTE, ale troche droga sprawa bo sporo korzystam więc musiałbym mieć duży limit, lokalni dostawcy radiówki, ale tu się trochę boje, że będą przerwy w dostawie. Jest jeszcze taka firma ALGO, ale u nich za wimax 2 Mb/s chcą chyba 130zł więc to tez odpada. Nie wiem może są jeszcze jakieś inne sensowne technologie i o to się właśnie chciałem spytać. A jak wygląda z wimaxem ta oferta netii że maksymalna dostępna prędkość internetu za 49zł? To dotyczy też ich radiówki czy tylko kabli?
- Jo_gurt
- Guru bezprzewodowy
Z tego co wiem tylko kable.szymlis pisze: A jak wygląda z wimaxem ta oferta netii że maksymalna dostępna prędkość internetu za 49zł? To dotyczy też ich radiówki czy tylko kabli?
Jeśli tylko taki masz wybór to niestety Netia brzmi najsensowniej. Oczywiście ciężko mi się wypowiedzieć jeśli chodzi o te radiówki, to trzeba by zwyczajnie przetestować.
Dobrze zrobiona radiówka przebije na głowę np. WiMAXa.
-
No właśnie. Myślałem, że ktoś kto ma jakieś doświadczenie z radiówkami z mojej okolicy się udzieli. głównie na tym mi zależy. A jakbym się decydował na radiówkę to o co mam pytać? Co takiego musi w niej być żeby była dobra?
- Jo_gurt
- Guru bezprzewodowy
Najlepiej o okres próbny jeśli umowa nie jest na czas nieokreślony.szymlis pisze:A jakbym się decydował na radiówkę to o co mam pytać?
Całość wykonania. Nie ma jednej rzeczy.szymlis pisze:Co takiego musi w niej być żeby była dobra?
-
Jak pisałem z gościem z firmy neto sfera, to powiedział, że mają łącza w technologii 5Ghz. Ma to jakieś znaczenie? Lepiej, gorzej? Nawet go o to nie pytałem, napisał to z własnej woli, więc chyba to jakis + ale wole zapytać.
- Jo_gurt
- Guru bezprzewodowy
Na pewno lepiej niż 2,4GHz.