Brak połączenia przy zabezpieczeniu WEP
Moderator: Moderatorzy
-
- Początkujący użytkownik forum
Brak połączenia przy zabezpieczeniu WEP
Witam. Wczoraj zakupiłem Router Tp-Link TL-WR740N i mam problem związany z tym że gdy włączam jakiekolwiek zabezpieczenie (WEP, WEP 2) nie mogę się już połączyć bezprzewodowo. Gdy konfiguruje router bez zabezpieczenia ten problem nie występuje. Wie może ktoś z czym związany jest problem? w konfiguracji czy laptopie?
Dla jasności karta która jest zainstalowana w laptopie to Atheros AR5007EG Wireless Network Adapter system Windows Vista.
Dla jasności karta która jest zainstalowana w laptopie to Atheros AR5007EG Wireless Network Adapter system Windows Vista.
- Jo_gurt
- Guru bezprzewodowy
Re: Brak połączenia przy zabezpieczeniu WEP
Po pierwsze - WEP sobie daruj, używaj WPA2.
Po drugie - jaki konkretnie jest problem?
Po drugie - jaki konkretnie jest problem?
-
Gdy ustawiam jakiekolwiek zabezpieczenie przy konfiguracji routera nie mogę się już bezprzewodowo połączyć.
- zefel
- Stały użytkownik forum
Jak tylko wklepałem na googlach ta karte http://www.google.pl/search?client=opera&rls=pl&q=AR5007EG&sourceid=opera&ie=utf-8&oe=utf-8&channel=suggest to aż z czytania co jest i sie dzieje z ta karta głowa rozbolała 

-
- *Mistrz bezprzewodowy*
Jaki system operacyjny? Wszystkie fixy i SP wgrane?Thomas350 pisze:Gdy ustawiam jakiekolwiek zabezpieczenie przy konfiguracji routera nie mogę się już bezprzewodowo połączyć.
Nie pomagam na PW.
-
Vista-na bieżąco aktualizowany
- Jo_gurt
- Guru bezprzewodowy
Ale co konkretnie się dzieje?Thomas350 pisze:nie mogę się już bezprzewodowo połączyć.

- wojteks
- *** Administrator ***
Pewnie trzeba usunąć połączenie WiFi które było i wyszukać od nowa sieci a wtedy Windows poprosi o hasło do WiFiJo_gurt pisze:Ale co konkretnie się dzieje?
Nie pomagam na PW!
-
Problem ustąpił wystarczyło wgrać sterowniki od windows xp przeznaczone do tej karty, co mnie osobiście dziwi
Ale suma sumarum wszystko ładnie śmiga
Temat można zamknąć

Ale suma sumarum wszystko ładnie śmiga

Temat można zamknąć
- krystianb
- Guru bezprzewodowy
Albo jak ktoś nie ma takiego talentu, to zmienić SSID na routerze.wojteks pisze:Pewnie trzeba usunąć połączenie WiFi które było
Może razem z xp były też te od visty, jak nie to system może być od takich kombinacji niestabilny. Usuwając sterowniki przy okazji usunąłeś i listę sieci bezprzewodowych.Thomas350 pisze:Problem ustąpił wystarczyło wgrać sterowniki od windows xp przeznaczone do tej karty, co mnie osobiście dziwi
U nas <a href="http://www.bez-kabli.pl/viewtopic.php?p=82778#82778">»nie zamykamy tematów«</a>.
Za prośbę pomocy na gg/pw gwarantuje czerwony prezent!