Modem USB a sieć wifi

Pozostałe zagadnienia (sprzętowe i programowe), które nie pasują do powyższych kategorii np. optymalizacja łącza, liczniki danych, bezpieczeństwo w sieci, informacje podstawowe.

Moderator: Moderatorzy

ODPOWIEDZ
ZerOFXP
Początkujący użytkownik forum

Modem USB a sieć wifi

Post autor: ZerOFXP »

Witam, posiadam internet Blueconnect i modem USB i router WIFI D-Link DI-524 i chciałbym zrobić sieć wifi ale nie wiem czy jest to w ogóle możliwe z modemem USB jeśli tak to czy ktoś by mógł pomóc?

Z góry dzięki
Awatar użytkownika
wojteks
*** Administrator ***

Re: Modem USB a sieć wifi

Post autor: wojteks »

ZerOFXP pisze: jeśli tak
Modem podłączasz do komputera, robisz <a href="http://www.bez-kabli.pl/viewtopic.php?t=7194" target="_blank">»ICS«</a> z modemu na kartę kablową, podłączasz kablem posiadany router i po odpowiedniej konfiguracji masz internet po WiFi.
Nie pomagam na PW!
ZerOFXP

Problem rozwiązany w najbardziej banalny sposób

Połączenia sieciowe> prawy przycisk na połączenie >właściwości> zaawansowane> zaznaczyć Zezwalaj innym użytkownikom sieci na łączenie się poprzez połączenie internetowe tego komputera następnie OK i najlepiej reset zrobić :) nic więcej
Awatar użytkownika
wojteks
*** Administrator ***

Post autor: wojteks »

ZerOFXP pisze:Problem rozwiązany w najbardziej banalny sposób
To jest właśnie <a href="http://www.bez-kabli.pl/viewtopic.php?t=7194" target="_blank">»ICS«</a>
Nie pomagam na PW!
ZerOFXP

Teraz już wiem :) tylko że na innych forach dostawałem odpowiedzi że nie można czegoś takiego zrobić albo bardziej drastyczne że musze kupić modem wifi z wejściem na karte sim bo inaczej się nie da....

Dzięki na pomoc
ODPOWIEDZ