Witam.Mam w domu neta z radiowki. Korzystam z anteny zewnetrznej podlaczonej do karty Ralink RT2400.Chcialbym korzystac z neta radiowego w laptopie ale przez bezprzewodowa karte siesiowa.Co musialbym zrobic by miec neta w lapku i miec wylaczony komp stacjonarny?
EDIT 02 06 2007 sardo nunspa
Witam. korzystam z neta radiowego na kompie. Mam antene na dachu i kablem polaczona do karty RALINK RT 2400 WLAN. Mam 100 % zasiegu bo sasiad obok ma nadajnik:o) Zakupilem lapka z karta ZYXEL G-100. zastanawiam sie co bym musial dokupic by oba kompy byly w sieci radiowo bym mogl mien neta w lapku? Mam swiadomosc ze glowny komp bedzie musal bys wtedy wlączony. Na razie chce jak najmniejszym kosztem polaczyc oba kompy
EDIT Nie pisz jednego posta pod drugim. sklejam sardo nunspa
chcialbym dodac ze karta w lapku nie chce pracowac w trybie infrastructure. Pojawia sie wtedy informacja ze siec bezprzewodowa jest niedostepna. Pracuje natomiast w trybie Ad-Hoc
podział radiówki
Moderator: Moderatorzy
-
- Początkujący użytkownik forum
-
- Stary bywalec bezprzewodowy
Re: podział radiówki
Na początek polecam ten wątek:
http://www.bez-kabli.pl/viewtopic.php?t=7011
http://www.bez-kabli.pl/viewtopic.php?t=7011
Pozdr, (R) BliSki. (tm)
Pytania dotyczące kwestii technicznych tylko na forum. Pamiętaj PW to nie helpdesk.
Pytania dotyczące kwestii technicznych tylko na forum. Pamiętaj PW to nie helpdesk.
- sardo nunspa
- Stary wyga bezprzewodowy
Re: podział radiówki
Kolego @Robeeeercik Na forum jest zasada: jeden problem - jeden temat
Jeżeli link, który dał Ci @BliSki nie rozwiązuje Twojego problemu, pytaj dalej w temacie, który rozpocząłeś, a nie otwieraj nowych. Przeniosłem to, co napisałeś w temacie, który zamknąłem do tego wątku.
Jeżeli link, który dał Ci @BliSki nie rozwiązuje Twojego problemu, pytaj dalej w temacie, który rozpocząłeś, a nie otwieraj nowych. Przeniosłem to, co napisałeś w temacie, który zamknąłem do tego wątku.
Latka lecą...