Playstation 2 a ilpus?
Moderator: Moderatorzy
-
- Użytkownik forum
Playstation 2 a ilpus?
Witam wszystkich, mam takie pytanie, posiadam playstation 2 i chciałbym podłączyć je do internetu ale niestsety nie mam dostępu do szerokopasmowego lecz mam za to iplusa który nieźle ciągnie po za montowaniu zew. antenki. Jak mam go podłączyć do ps2?? Przez port usb czy poprowadzić kabel do kompa i z kompa odbierać neta??
Re: Playstation 2 a ilpus?
iPlus do kompa, konsole kablem LAN (potrzebny Network Adapter lub ps two) do kompa.
-
- Użytkownik forum
a ten adapter to o co chgodzi??
-
- Użytkownik forum
mam ps2 slim
No to wystarczy kabel (skrętka) i będziesz miał net na PS2. Tylko musisz udostępnić połączenie.
-
- Użytkownik forum
a mógłbyś to bardziej rozpisać??
Swoja droga po co Ci net w PS2?
Zeby utrudnic sobie przegladanie stron czy aby pograc online jedunie w turowki? No chyba, ze tak dla testow, lub np. komp jest uzywany przez kogos innego i chcesz sobie dac wyjscie na swiat (lub odwrotnie)
Wracajac do tematu. Podlaczasz kabel skrosowany/skrosny/skretke zakonczona koncowkami rj-45 do kompa i do ps2. Wchodzisz do panelu sterowania, polaczenia sieciowe, PPM, zakladka zaawansowane, udostepnianie polaczenia internetowego. Restartujesz kompa lub interfejs sieciowy i masz net'a. Jak nie masz to sprawdz firewall'a lub/i zapore winXP.
Zeby utrudnic sobie przegladanie stron czy aby pograc online jedunie w turowki? No chyba, ze tak dla testow, lub np. komp jest uzywany przez kogos innego i chcesz sobie dac wyjscie na swiat (lub odwrotnie)

Wracajac do tematu. Podlaczasz kabel skrosowany/skrosny/skretke zakonczona koncowkami rj-45 do kompa i do ps2. Wchodzisz do panelu sterowania, polaczenia sieciowe, PPM, zakladka zaawansowane, udostepnianie polaczenia internetowego. Restartujesz kompa lub interfejs sieciowy i masz net'a. Jak nie masz to sprawdz firewall'a lub/i zapore winXP.
-
- Stary bywalec bezprzewodowy
Co do kabla, to chyba wiesz o jaki chodzi? Zwyczajny kabel do sieci komputerowej z końcówkami RJ45 ale krosowany.norbi15 pisze:a mógłbyś to bardziej rozpisać??
Natomiast jeżeli chodzi o udostępnianie połączenia, to jest o tym w FAQ -> http://www.bez-kabli.pl/viewtopic.php?t=7194
Pozdr, (R) BliSki. (tm)
Pytania dotyczące kwestii technicznych tylko na forum. Pamiętaj PW to nie helpdesk.
Pytania dotyczące kwestii technicznych tylko na forum. Pamiętaj PW to nie helpdesk.