Rozsyłanie sygnału z anteny (tuby)
Moderator: Moderatorzy
-
- Użytkownik forum
Rozsyłanie sygnału z anteny (tuby)
Witam,
jak poradzić sobie z takim problemem? Mam antenę (tubę) wystawioną na balkonie, która łapie mi sygnał - mam do niej wymagane hasła aczkolwiek.. Chciałbym, żeby ten sygnał był rozsyłany po całym mieszkaniu. Posiadam router D-LINKa DIR 300. Co jeszcze potrzebuje by to zadziałało?
jak poradzić sobie z takim problemem? Mam antenę (tubę) wystawioną na balkonie, która łapie mi sygnał - mam do niej wymagane hasła aczkolwiek.. Chciałbym, żeby ten sygnał był rozsyłany po całym mieszkaniu. Posiadam router D-LINKa DIR 300. Co jeszcze potrzebuje by to zadziałało?
-
- *Mistrz bezprzewodowy*
Re: Rozsyłanie sygnału z anteny (tuby)
Antena nie potrzebuje haseł. To czysto pasywna konstrukcja. Co jest podlaczone do anteny?
Nie pomagam na PW.
-
- Użytkownik forum
Chodziło mi, że mam hasło do sieci, którą łapię antenąkey pisze:Antena nie potrzebuje haseł. To czysto pasywna konstrukcja. Co jest podlaczone do anteny?

-
- *Mistrz bezprzewodowy*
-
- Użytkownik forum
Obecnie przełącznik, który wpinam pod USB a z drugiej strony wpinam kabel od anteny. I ciesze się internetem ale tylko na jednym komputerze.key pisze:key pisze:Co jest podlaczone do anteny?
-
- *Mistrz bezprzewodowy*
Pod ta niezmiernie fachowa nazwa niestety nie jestem w stanie nic sobie wyobrazic. Podejrzewam karte sieciowa WiFi, ale pewnosci nie mam. Czy to magiczne urzadzenia ma jakis ciag literek wydrukowany na obudowie, przy pomocy ktorego mozliwa byla by identyfikacja?ostry_7_7 pisze:Obecnie przełącznik
Przy pomocy jakiego protokolu laczysz sie z siecia? Sa jakies kodowania?
Nie pomagam na PW.
- vic2099
- Stały użytkownik forum
Jeśli posiadasz Dlinka DIR300 to proponuję wgrać firmware DD-WRT i ustawić go jako klienta, dodatkowo zaprogramować "virtual SSID" o wlasnej nazwie. Troche to spowolni WiFi ale i tak masz sprzęt żeby to zrobić.
Pozdr.
Pozdr.
-
- Początkujący użytkownik forum
odp
Najlepiej dokupić AP Client (np. TP-link tl-wr543g) ustawić na AP Client Router połączyć do niego antenę ta która jest na balkonie ,następnie połączyć go siecią. Aby mieć neta w domu przez wifi należy podłączyć do niego ruter (ten D-LINKa DIR 300)
Pomagam na GG i PW
- Jo_gurt
- Guru bezprzewodowy
Robisz nie potrzebnie 2x NAT.arreczek212 pisze:Najlepiej dokupić AP Client (np. TP-link tl-wr543g) ustawić na AP Client Router połączyć do niego antenę ta która jest na balkonie ,następnie połączyć go siecią. Aby mieć neta w domu przez wifi należy podłączyć do niego ruter (ten D-LINKa DIR 300)