Orange Free za 30zł miesięcznie?
Moderator: Moderatorzy
- S.N.A.J.P.E.R
- Stały użytkownik forum
Orange Free za 30zł miesięcznie?
Witam, mam takie pytanie siedzę sobię w domu a tu naglę reklama Orange Free jak najszybciej usiadłem na kompa i szukam w necie informacji i nic takiego konkretnego nie znalazłem czy ta oferta jest naprawdę za 30zł miesięcznie? 

i+ simdata>k300i>irda>gprs>rekord=49,8 Kb/s
-
- Guru bezprzewodowy
Re: Orange Free za 30zł miesięcznie?
Nie bardzo, przez pierwsze 4 miesiące masz 30zł. Pozostałe 20 masz za 60zł. Standardowy chwyt marketingowy.S.N.A.J.P.E.R pisze:Czy ta oferta jest naprawdę za 30zł miesięcznie?
- Maciek
- Specjalista bezprzewodowy-senior
Z tego co zrozumiałem z artykułu
http://www.orange.pl/portal/map/map/int ... 2611788914
to wygląda na to że 30zł ale... przez pierwsze 4 miesiące
Potem płacisz normalnie 60zł co chyba nie jest żadną rewelacją patrząc na to że limit transferu wynosi skandaliczne 0,5 GB na miesiąc
Moim zdaniem żadna promocja 

to wygląda na to że 30zł ale... przez pierwsze 4 miesiące

Dawno mnie tutaj nie było 

- Maciek
Nie ma to jak w tym samym czasie napisać to samomarens pisze:Nie bardzo, przez pierwsze 4 miesiące masz 30zł. Pozostałe 20 masz za 60zł. Standardowy chwyt marketingowy.S.N.A.J.P.E.R pisze:Czy ta oferta jest naprawdę za 30zł miesięcznie?

- S.N.A.J.P.E.R
- Stały użytkownik forum
Lipa... a już prawię w to uwierzyłem...
, jestem średnio zadowolonym użytkownikiem simdaty, bardzo mi zależy na sciąganiu plików a najbardziej na MP3 (a na simdacie jest to niestety nie możliwe) dlatego jestem zainteresowany ofertą na abonament, czy jest jakaś oferta operatora (jakiego kolwiek) za którą płaci się mniej niż 60zł miesięcznie?

- Jojo
- Stary wyga bezprzewodowy
Tak blueconnect nieco poniżej 50 złS.N.A.J.P.E.R pisze:czy jest jakaś oferta operatora (jakiego kolwiek) za którą płaci się mniej niż 60zł miesięcznie?
Elektroniczna rewolucja
- S.N.A.J.P.E.R
- Stały użytkownik forum
Hymm blueconnect 39 (47,58 zł z VAT) niby nie najgorzej jest coś tanszego czy to najtańsza oferta wśród operatorów?
Chociaż nie do końca pojmuje tabelkę aktualnych promocji w blueconnect w opcji 39 limit to widzę (500MB) cenę też a czy dostaję się przy tym jakiś modem to się nie doczytałem ponieważ tabelka porąbana trochę bo są dwie opcje blueconnect 39 ale jedna na 2 lata a a druga na czas nie określony to czym się różnią? a i po przekroczeniu limitu (500MB) to spada prędkośc neta? czy zablokowują nam całkowicie dostęp do neta? a i modemy to chyba dają tylko do laptopów? a ja mam stacjonarnego kompa.
Chociaż nie do końca pojmuje tabelkę aktualnych promocji w blueconnect w opcji 39 limit to widzę (500MB) cenę też a czy dostaję się przy tym jakiś modem to się nie doczytałem ponieważ tabelka porąbana trochę bo są dwie opcje blueconnect 39 ale jedna na 2 lata a a druga na czas nie określony to czym się różnią? a i po przekroczeniu limitu (500MB) to spada prędkośc neta? czy zablokowują nam całkowicie dostęp do neta? a i modemy to chyba dają tylko do laptopów? a ja mam stacjonarnego kompa.
- Maciek
@S.N.A.J.P.E.R Lepiej zapłacić 60zł miesięcznie i podpisać cyrograf z iPlusem tam masz 1GB transferu na miesiąc 

- S.N.A.J.P.E.R
- Stały użytkownik forum
No właśnie nie bardzo, bo w tym wszystkim cena jest dla mnie najważniejsza, dlatego korzystam z simdaty, bo nie stac mnie poprostu. za 60 zł to mógłbym miec stałe łącze w moim mieście, ale mam tylko dwie opcje (psująca się dosyc znana radiówka - wiadomo jak to radiówka) albo (neostrada ale za duzo chrzanienia sie z tym wszystkim), dla tego mobilny internet jest dla mnie najlepszym rozwiązaniemtujboo pisze:@S.N.A.J.P.E.R Lepiej zapłacić 60zł miesięcznie i podpisać cyrograf z iPlusem tam masz 1GB transferu na miesiąc

-
- Mistrz bezprzewodowy
Zajrzyj do FAQ, pierwszy temat..
- yagi
Cena za Blueconnect 39 to 40 zl netto - dochodzi do tego jeszcze 1 zl netto za taryfe data...S.N.A.J.P.E.R pisze:Hymm blueconnect 39 (47,58 zł z VAT) niby nie najgorzej jest coś tanszego czy to najtańsza oferta wśród operatorów?
Podobnie BC99 to 100 zl netto...
Umowa na czas nieokreslony to taki myk ze aktywacja jest za 99 zl zamiast za 1 zl na dwa lata i nie dostaje sie modemu ale mozna zerwac umowe w kazdej chwili...
- Jojo
Ale z tego co słyszałem to w blueconnect można zrezygnować z opłaty 1 zł na wykonywanie połączeń i płacić tylko za sam internet.
Elektroniczna rewolucja
-
- ### BAN ###
Moim skromnym zdaniem BC na czas nieokreślony 0,5 giga to najlepsza alternatywa dla simdatowców. Prawdopodobnie sam się na to skuszę bo modemów w domu mam kilka 

Ostatnio zmieniony 1970-01-01, 01:00 przez gatto_nero, łącznie zmieniany 2 razy.
- asiek120
- Specjalista bezprzewodowy-junior
też tak kiedyś myślałem, nawet się skusiłem a potem był tylko płacz.Moim skromnym zdaniem BC na czas nieokreślony 0,5 giga to najlepsza alternatywa dla simdatowców
- S.N.A.J.P.E.R
- Stały użytkownik forum
No to lipa...
bo ja nie mam żadnego modemu tylko tel. K300i (tylko GPRS) myślę że na razie zostanę przy simdacie. może za jakiś czas znajdzie się jakaś dobra oferta dostępu do neta najchętniej mobilnego, ale nie koniecznie.

-
- ### BAN ###
asiek: Zaraz zaraz płacz? Z jakiego powodu? Coś ci upadło na stopę?
Ostatnio zmieniony 1970-01-01, 01:00 przez gatto_nero, łącznie zmieniany 2 razy.
- asiek120
tak jakby - po przycięciu zostaje tylko gg 

-
- Początkujący użytkownik forum
No ja niestety załapałem się 31 maja na to badziewne Orange :-///
juz nie mowie że mnie babka w call center oszukała że 30zł. na pół roku, kupiłem za 1 zeta zwiazalem sie umową na 24 meisiace mialem meic neta z predkoscia 214 kb/s
zasieg mam zawsze
łacze sie bez problemu, niby OK
ale sciaganie plikow z predkością 2 kb/s mnie zatwraża. Chlastam sie i nie moge uwierzyć że to takie dziadostwo... wiem ze maxa obeicanej predksoci nie dostane, ale polowe mógłbym mieć do normalnej pracy :--// ma ktoś podobny problem??
juz nie mowie że mnie babka w call center oszukała że 30zł. na pół roku, kupiłem za 1 zeta zwiazalem sie umową na 24 meisiace mialem meic neta z predkoscia 214 kb/s
zasieg mam zawsze
łacze sie bez problemu, niby OK
ale sciaganie plikow z predkością 2 kb/s mnie zatwraża. Chlastam sie i nie moge uwierzyć że to takie dziadostwo... wiem ze maxa obeicanej predksoci nie dostane, ale polowe mógłbym mieć do normalnej pracy :--// ma ktoś podobny problem??
- Fanta
- Mistrz bezprzewodowy
2 kB/smir123bych pisze:sciaganie plikow z predkością 2 kb/s
Pamiętajmy o różnicy w kb/s, a kB/s żeby nie wprowadzać innych w błąd.
1 kB/s -> 8 kb/s
-
- Początkujący użytkownik forum
ale wiadomo ze chodzi o wolne ściąganie pliku, mała mp3 ściąga się 10 min 

- asiek120
hjeh hjeh A ja w plusie w kagańcu zacząłem ściągać torrenta 1.6GB i 6 dni zassało ponad 1GB. Liczę ze do poniedziałku do wieczora najdalej będę miał 100%