Witam.Otóż posiadam modem Huawei e1750, lecz mam jakiś dziwny problem. Kiedy mam w nim karte SIM z internetu blueconnect to normalnie wyszukuje mi zasieg i łączy z internetem, lecz gdy włożę kartę z orange freedom to w aplikacji blueconnecta wyskakuje mi że Profil internetowy nie obsługuje czegoś tam Próbowałem utworzyć APN: internet ale dalej to samo. Dodam że modem nie ma sim-locka i wyszukuje mi tylko sieć Era. Co zrobić?
Jamjest pisze: lecz gdy włożę kartę z orange freedom
Freedom Pro jeżeli już a te karty nie mają aktywnego profilu GSM więc działać nie będzie. Co innego na odwrót, karta Orange Free (abonament) jeżeli jest dualna (w miarę nowa) to będzie działała z Orange CDMA.
Karta ma PIN?
Jak sprawdziłeś że modem nie ma simlocka?
Sprawdź programem <a href="http://www.bez-kabli.pl/viewtopic.php?t=9557" target="_blank">»Top NetInfo«</a>
Czyli modem loguje sie do sieci. Simlocka nie powinno byc. Natomiast Dashboard moze miec ograniczenia - sprobuj czy problem wystepuje z <a href="http://www.bez-kabli.pl/viewtopic.php?t=9557" target="_blank">»Top NetInfo«</a>.
Simlocka nie ma bo dawałem do złamania, a poza tym jak by miał simlocka to by nie odbierał karty z ERY bo modem był na zagraniczną sieć TELIA. Karta ma Pin.Modem normalnie o niego prosi.
[ Dodano: 2012-04-22, 14:04 ]
Ten program co mi podaliście wgl nie wykrywa mojego modemu E1750. Juz nie wiem co robić ;/
Tylko? IMHO powinien zarezerwowac dwa lub trzy porty.
I jak pisal Wojtek, sprawdz czy nie masz czegos w tle, co blokuje komunikacje. Mozesz tez sprawdzic, czy na ten port laczy sie zwykly terminal i czy jest odpowiedz na AT
Podłączyłem inny modem Huawei E173 i normalnie program go wykrywa i sie łączy z internetem,ale z tym E1750.Żadnej innej aplikacji nie mam włączonej ktora może zakłócać połączenie.
[ Dodano: 2012-04-22, 15:45 ]
Coś kombinowałem z portami i wykryło mi już tego E1750 ale jak chce sie połączyć to mi wywala błąd i pisze że przyczynami mogą być: nieaktywna karta sim, nie ta częstotliwość, nie można znaleźć BTSa, zerowe konto na pre-paid. Co o tym sądzicie? Modem już normalnie łapie zasięg czego nie robił na aplikacji blueconnect.