Przenośny router TP-LINK TL-MR3020 + T-mobile (ERA) e173

Kwestie techniczne, konfiguracja i rozwiązywanie problemów z modemami GSM (GPRS, EDGE, UMTS, HSDPA i HSUPA).

Moderator: Moderatorzy

ODPOWIEDZ
bercik_
Początkujący użytkownik forum

Przenośny router TP-LINK TL-MR3020 + T-mobile (ERA) e173

Post autor: bercik_ »

Witam szanowne grono;] :ok:
Mam pytanie do osób które kupiły/testowały ów zestaw. Czy da się z tego połączyć z netem? Na allegro podają, że "niby" chodzi, ale wujek Google milczy co do tego.
Próbowałem dziś bezskutecznie połączyć ten modem ery e173 z edimaxem 3g-6200n. :dobani:
Jeśli nie ten router, to czy ktoś mógłby mi podrzucić jakąś ciekawą alternatywę, bo i tak muszę oddać do sklepu tego edimaxa;/
Dodam tylko, że siła sygnału jaka mam na blueconnect'ie oscyluje około 91% na EDGE, nie jest to może szał, ale mnie wystarczy...
Bardzo prosiłbym o odpowiedź.
Awatar użytkownika
us_strike
Stały użytkownik forum

Re: Przenośny router TP-LINK TL-MR3020 + T-mobile (ERA) e173

Post autor: us_strike »

Może pobierz najnowsze aktualizacje do edimaxa.:P
Mi edek nie obsługiwał e3131, więc wgrałem aktualizacje v22,5h i wszystko działa.

Pozdro.:P
Podpis niezgodny z regulaminem - usunięty przez Administratora.
bercik_
Początkujący użytkownik forum

Re: Przenośny router TP-LINK TL-MR3020 + T-mobile (ERA) e173

Post autor: bercik_ »

kombinowałem już z ostatnia aktualizacją tj v.2.24p, ale dalej się nie łączą, choć już wykrywa modem i pokazuje w konfigu edka IMEI i zasięg routera... Kombinowanie z różnymi ustawieniami połączenia (pin/bez pinu, numer połączenia *99# albo *99***# ale to nic nie daje.
A takiego softu jaki kolego mi podałeś nie znalazłem, skąd go masz? Mógłbyś podesłać linka?
ODPOWIEDZ