Dziwny problem z Routerem ASMAX BR704G

Sieci bezprzewodowe w technologii 2.4 GHz i 5 GHz oraz usługi polskich operatorów WiFi / Wi-Max / HiperLAN, dyskusje o routerach.
Reklama: Szukasz dostawcy internetu? Sprawdź https://isp.today/pl/ ogólnoświatowy katalog dostawców internetu.

Moderator: Moderatorzy

ODPOWIEDZ
MatrixSTR
Początkujący użytkownik forum

Dziwny problem z Routerem ASMAX BR704G

Post autor: MatrixSTR »

Witam
Mam dość dziwny problem z WiFi w moim Routerze. Telefon łączy się z nim bez problemu, jednak nie działa kompletnie synchronizacja, połowa stron się nie ładuje, a na tych co się załadują nie ma większości obrazków. Z początku myślałem że to wina softu w telefonie, jednak na każdym mam to samo.
Żeby zobaczyć czy czasem coś w telefonie mi się nie zepsuło zrobiłem na komputerze połączenie Ad-hoc przez Router USB i gdy się z nim połączyłem to wszystko chodziło idealnie. Tak samo gdy podłączyłem się do routera kolegi.
Mam też pod ten Router podłączonego Laptopa siostry i komputer ojca i na nich nie ma żadnych problemów.
Wygląda na to że problem jest tylko w połączeniu mój Router->mój HD2
Zaczęło się to dziać po którymś z kolei restarcie ustawień w Routerze i teraz nic nie mogę z tym zrobić...

Wie ktoś co mogę z tym zrobić, albo chociaż gdzie znaleźć rozwiązanie?
key
*Mistrz bezprzewodowy*

Re: Dziwny problem z Routerem ASMAX BR704G

Post autor: key »

MTU?
Nie pomagam na PW.
MatrixSTR
Początkujący użytkownik forum

Re: Dziwny problem z Routerem ASMAX BR704G

Post autor: MatrixSTR »

Rozmiar MTU 1412 bitów.

[ Dodano: 2012-04-23, 07:53 ]
Zrobiłem test żeby wybrać optymalne MTU i wyszło mi 1384, ustawiłem tyle w Routerze i chyba pomogło. Zobaczę jak dalej będzie sprawowało.

Dziwne to trochę ponieważ od zawsze było ono ustawione na 1412 i nie sprawiało to problemów, dlatego też nie podejrzewałem że to może być tego wina.

Mam jeszcze jeden mały problem. Mianowicie gdy odejdę z telefonem za daleko i zerwie połączenie, to czasem Router nie chce się już połączyć z żadnym innym urządzeniem. Cały czas wisi na "Uzyskiwanie adresu IP" i trzeba go ręcznie zresetować. Da się coś poradzić na tą przypadłość?
ODPOWIEDZ