Tak? I teraz zjesz 4 kotlety tylko dlatego ze zaplaciles wiecej? Smiem watpic, zjesz dokladnie tego samego kotleta, bedziesz sie cieszyc ze mogles zjesc 10 i nie zauwazysz, ze zaplaciles za to samo 29 PLN mimo ze poprzednio placiles 12.ja.michal pisze: albo 29zł za opcję "jesz ile chcesz" podpowiada, że lepsza jest opcja numer dwa.
[Uwaga] Darmowe SMSy w maju dla klientów Play na kartę
Moderator: Moderatorzy
-
- *Mistrz bezprzewodowy*
Re: [Uwaga] Darmowe SMSy w maju dla klientów Play na kartę
Ostatnio zmieniony 2012-04-21, 21:11 przez key, łącznie zmieniany 1 raz.
Nie pomagam na PW.
-
- Mistrz bezprzewodowy
Ale nam się wody nalało w tym news-ie, sms-y to dziś żaden rarytas gdy mamy połączenia za grosze w naliczaniu sekundowym (w praktyce taniej i więcej można powiedzieć od ceny sms w taryfach telefonicznych), one były metodą na oszczędności gdy minuta kosztowała 2-3zł w naliczaniu minutowym, dziś : Patryk,
Zastanów się, ilu userów potrzebuje więcej niż te 600 SMSów (w ogóle IMHO SMS to jest dziś usługa dla nastolatków z obawami przed kontaktem głosowym).
Zapewne zdecydowana większość potrzebuje mniej niż te 600 sztuk, wtedy odczuwa podwyżkę.
Ostatnio zmieniony 2012-04-21, 20:07 przez jarek999, łącznie zmieniany 2 razy.
jareq
-
- *Mistrz bezprzewodowy*
Chyba się nie rozumiemy.
Porównywanie oferty 600SMSów za 6zł do oferty bez limitu za 10zł to nie jest podwyżka, a zmiana oferty. Przecież jest inny regulamin do tego. 
key, zgoda. Nikt nie każde chodzić do knajp gdzie jest drożej a bez limitu.
Dla jednych drożej dla innych nie. Nie urodził się taki coby wszystkich dogodził. Zawsze są inne sieci i inne taryfy. Taki jest urok prepaida, że promocje mogą się zmieniać jak w kalejdoskopie.

key, zgoda. Nikt nie każde chodzić do knajp gdzie jest drożej a bez limitu.

Dla jednych drożej dla innych nie. Nie urodził się taki coby wszystkich dogodził. Zawsze są inne sieci i inne taryfy. Taki jest urok prepaida, że promocje mogą się zmieniać jak w kalejdoskopie.
-
- Mistrz bezprzewodowy
A jak ktoś płaci 6zł a teraz będzie płacił 10zł to nie jest podwyżka?ja.michal pisze:Porównywanie oferty 600SMSów za 6zł do oferty bez limitu za 10zł to nie jest podwyżka, a zmiana oferty.

-
- *Mistrz bezprzewodowy*
Z punktu widzenia regulaminu to nie. Inne oferty, o zupełnie innym charakterze.
-
- *Mistrz bezprzewodowy*
Sek w tym ze tu nie zostawiaja mozliwosc wyboru.ja.michal pisze:Nikt nie każde chodzić do knajp gdzie jest drożej a bez limitu.
Do knajp bez limitu tez mi sie zdaza chodzic. Nawet czasami "no-limit" zamowic - ale wtedy swiadomie i nie dlatego ze jest, a dla tego ze mi to w danym momencie odpowiada. A jak ide z para znajomych i czworka dzieci, to na pewno nie zmowimy 7x no limit.

Wystarczylo by zachowac oba pakiety. A tak jakis statystyk polecial po wykresach i wyliczyl, ze dla firmy lepiej bedzie zmienic na no limit. Jestem pewien, ze srednia cena sms wyslanego w nowym pakiecie nie zmniejszyla sie.ja.michal pisze:Nie urodził się taki coby wszystkich dogodził.
Z tym ze nowa jest bardziej korzystna dla operatora. Oczywiscie "de-facto" a nie z punktu widzenia regulaminu.ja.michal pisze: Inne oferty, o zupełnie innym charakterze.
BTW: ciekaw jestem przy ilu SMSach miesiecznie beda odcinac usluge. 999

Nie pomagam na PW.
-
- *Mistrz bezprzewodowy*
key, raczej nie będą odcinać. W regulaminie jest jasno, że bez limitu, a i jak napisałem wcześniej u mnie było ponad 2Mln SMSów w ramach darmowych do wszystkich. 

- krystianb
- Guru bezprzewodowy
Będą odcinać jak każdy sms będzie szedł pod inny numer.ja.michal pisze:raczej nie będą odcinać.
Za prośbę pomocy na gg/pw gwarantuje czerwony prezent!
-
- *Mistrz bezprzewodowy*
W regulaminie tez jest:ja.michal pisze:W regulaminie jest jasno, że bez limitu
Czyli Jak im sie nie spodoba to wystarczy ze powiedza ze podejrzewaja, ze zrobiles cos z punktu powyzej i ci odetna. A potem sie sadz o 10 pln.20. W przypadku naruszenia przez Uzytkownika postanowien okreslonych w pkt. 19 lit. od c. do h. niniejszej Oferty Promocyjnej, Operator moze wedlug wlasnego wyboru rozwiazac Umowe w kazdym momencie ze skutkiem natychmiastowym (bez wczesniejszego uprzedzenia Uzytkownika) lub zawiesic swiadczenie Uslug Telekomunikacyjnych bez odszkodowania dla Uzytkownika.
BTW: ciekawa jest ortorgrafia tego regulaminu. Jakis niemiec to pisal czy jak?
Nie pomagam na PW.
- Patryk
- Guru bezprzewodowy
To ile Ty wysyłałeś ich dziennie ?ja.michal pisze:a i jak napisałem wcześniej u mnie było ponad 2Mln SMSów w ramach darmowych do wszystkich.

-
- *Mistrz bezprzewodowy*
Ile ja wysyłałem pod różne numery. Fakt faktem był to jeden, dwa dni po jakieś 300SMSów dziennie w sumie.krystianb pisze:
Będą odcinać jak każdy sms będzie szedł pod inny numer.
Zgadza się. Limitu nie ma, a to co operator uzna za nadużycie.key pisze:Czyli Jak im sie nie spodoba to wystarczy ze powiedza ze podejrzewaja, ze zrobiles cos z punktu powyzej i ci odetna.
Nie rozumiesz.Patryk pisze: To ile Ty wysyłałeś ich dziennie ?![]()
![]()

System mi pokazywał ile mam jeszcze SMSów do wykorzystania. Było ich ponad 2Mln. To nie wysłane tylko dostępne do wykorzystania.