Pytanie dot. Aero2
Moderator: Moderatorzy
-
- Stały użytkownik forum
Pytanie dot. Aero2
Witam, mam kilka pytań na temat sieci Aero2.
1. Czy to jest w zupełności darmowe, jak dam to 20 zł + 7 zł na przesyłkę wyśle, oni wysyłają kartę i już potem nic nie płacę?
2. Czy na mojej wiosce tj. Boczków (Wielkopolskie) k. Kalisz/Nowe Skalmierzyce będzie docierać sygnał Aero2 na zewnątrz bez żadnych anten? Posiadam modem Huawei E3131 z Playa.
3. Jest jakiś limit dzienny na korzystanie z internetu Aero2?
Pozdrawiam.
1. Czy to jest w zupełności darmowe, jak dam to 20 zł + 7 zł na przesyłkę wyśle, oni wysyłają kartę i już potem nic nie płacę?
2. Czy na mojej wiosce tj. Boczków (Wielkopolskie) k. Kalisz/Nowe Skalmierzyce będzie docierać sygnał Aero2 na zewnątrz bez żadnych anten? Posiadam modem Huawei E3131 z Playa.
3. Jest jakiś limit dzienny na korzystanie z internetu Aero2?
Pozdrawiam.
- wojteks
- *** Administrator ***
Re: Pytanie dot. Aero2
Tak.razorxdd pisze: Czy to jest w zupełności darmowe
Z Nowych Skalmierzyc albo Kalisza powinno bez problemu dolatywać ale jak zwykle gwarancji brak.razorxdd pisze: tj. Boczków (Wielkopolskie) k. Kalisz/Nowe Skalmierzyce
Nie, tylko następuje automatyczne rozłączenie po 60 minutach.razorxdd pisze:est jakiś limit dzienny
Nie pomagam na PW!
- zorian
- Użytkownik forum
TAK. To wszystkie koszty. (Oczywiście należy ponieść jeszcze inne koszty - np. wysłanie listu z dokumentami)razorxdd pisze:Czy to jest w zupełności darmowe, jak dam to 20 zł + 7 zł na przesyłkę wyśle, oni wysyłają kartę i już potem nic nie płacę?
Oczywiście nikt Ci tego nie zagwarantuje, ale jest wiele przesłanek za tym, że z zasięgiem u Ciebie nie będzie problemów.razorxdd pisze:Czy na mojej wiosce tj. Boczków (Wielkopolskie) k. Kalisz/Nowe Skalmierzyce będzie docierać sygnał Aero2 na zewnątrz bez żadnych anten? Posiadam modem Huawei E3131 z Playa.
Raczej nie powinno być problemu w Twoim przypadku.
Nie ma limitów na ilość pobranych/wysłanych danych. Jedyny "limit" to 60minut trwania jednej sesji. Po tym czasie można bez problemu wznowić połączenie.razorxdd pisze:Jest jakiś limit dzienny na korzystanie z internetu Aero2?
Mój modem siedzi w routerze 24h/dobę i cały czas aero2 śmiga i co 60minut wznawia sam po rozłączeniu.
EDIT
Widzę, że się spóźniłem, ale niech zostanie dla potomnych

-
- Stały użytkownik forum
Dzięki koledzy mam jeszcze jedno pytanko.
Czy musi podpisywać te dokumenty osoba pełnoletnia ? I czy po wysłaniu tych dokumentów oni sprawdzają czy tam coś, i wysyłaja do mnie karte Aero2 i już nie mam żadnych zobowiązań?
Kod: Zaznacz cały
TAK. To wszystkie koszty. (Oczywiście należy ponieść jeszcze inne koszty - np. wysłanie listu z dokumentami)
- wojteks
- *** Administrator ***
Tak, podajesz PESEL.razorxdd pisze:Czy musi podpisywać te dokumenty osoba pełnoletnia
Tak. Jak się BDI zakończy odsyłasz kartę a Aero2 powinno zwrócić kaucję 20zł.razorxdd pisze:i już nie mam żadnych zobowiązań?
Nie pomagam na PW!
-
- Stały użytkownik forum
Co to jest BDI i po jakikm czasie mam zwrócić kartę?
- wojteks
- *** Administrator ***
Osłabiasz http://www.aero2.pl/bdi.htmlrazorxdd pisze:Co to jest BDI i po jakikm czasie mam zwrócić kartę?
Nie pomagam na PW!
- jakubd
- Stary wyga bezprzewodowy
Rączki opadają. Tu masz też odpowiedzi na tego typu pytania:
http://jdtech.pl/2011/09/aero2-najczesc ... tania.html
Karty nie trzeba zwracać wcale, po prostu nie odzyskasz kaucji za kartę.
Uwaga tylko do PESELa - każdy obywatel w momencie rejestracji (zwykle po wpłynięciu aktu urodzenia do USC) dostaje PESEL. Dowodem pełnoletniości on więcej nie jest
ZA to jeżeli wyślemy kopię dokumentu innego, niż dowód osobisty, to prawdopodobnie będą sprawdzać datę urodzenia, bo faktycznie karta jest wydawania oficjalnie tylko pełnoletnim.
http://jdtech.pl/2011/09/aero2-najczesc ... tania.html
Karty nie trzeba zwracać wcale, po prostu nie odzyskasz kaucji za kartę.
Uwaga tylko do PESELa - każdy obywatel w momencie rejestracji (zwykle po wpłynięciu aktu urodzenia do USC) dostaje PESEL. Dowodem pełnoletniości on więcej nie jest

- krystianb
- Guru bezprzewodowy
Ja bym powiedział, że jest, wystarczy spojrzeć na pierwsze 6 cyfr i porównać z aktualną datą.jakubd pisze:Dowodem pełnoletniości on więcej nie jest
Za prośbę pomocy na gg/pw gwarantuje czerwony prezent!
- wojteks
- *** Administrator ***
Wielu nastolatków ma dowód osobisty, to nic nie znaczy. Liczy się data urodzenia.jakubd pisze:niż dowód osobisty,
A nie ma tam jakiegoś kodowania roku urodzenia z różnych stuleci?krystianb pisze:wystarczy spojrzeć na pierwsze 6 cyfr
Nie pomagam na PW!
-
- *Mistrz bezprzewodowy*
Za wikipedia:wojteks pisze:A nie ma tam jakiegoś kodowania roku urodzenia z różnych stuleci?
Numeryczny zapis daty urodzenia przedstawiony jest w nastepujacym porzadku: dwie ostatnie cyfry roku, miesiac i dzien. Dla odroznienia poszczególnych stuleci przyjeto nastepujaca metode kodowania:
dla osob urodzonych w latach 1900 do 1999 – miesiac zapisywany jest w sposób naturalny
dla osob urodzonych w innych latach niz 1900 – 1999 dodawane sa do numeru miesiaca nastepujace wielkosci:
dla lat 1800-1899 - 80
dla lat 2000-2099 - 20
dla lat 2100-2199 - 40
dla lat 2200-2299 - 60
Przyjeta metoda kodowania miesiaca urodzenia pozwala na rozroznienie 5 stuleci.
Nie pomagam na PW.
- jakubd
LOL, wywołałem, zupełnie niechcący, dyskusję o PESELu
Sorry 
Chodziło mi w sumie bardziej o to, że Aero2 nie sprawdza daty urodzenia, dopóki nie mają jakiś wątpliwości. Znam przypadki wydania karty niepełnoletnim (17 lat) posiadającym dowód osobisty.

Chodziło mi w sumie bardziej o to, że Aero2 nie sprawdza daty urodzenia, dopóki nie mają jakiś wątpliwości. Znam przypadki wydania karty niepełnoletnim (17 lat) posiadającym dowód osobisty.
-
- Stały użytkownik forum
Dobra, wysłałem formularz wraz z potwierdzeniem wpłaty, co teraz ?:d
- wojteks
- *** Administrator ***
Leń do kwadratu!razorxdd pisze:co teraz ?

Czytać umiesz? Masz wszystko w linkach.
Nie pomagam na PW!
- jakubd
Mi się nie chce już odpowiadać. Zostawię tylko to.
http://jdtech.pl/2011/09/aero2-jak-zdob ... aminu.html
Jak masz pytania, na które nie ma tam odpowiedzi, dopiero wtedy zadawaj pytania.
http://jdtech.pl/2011/09/aero2-jak-zdob ... aminu.html
Jak masz pytania, na które nie ma tam odpowiedzi, dopiero wtedy zadawaj pytania.