ja.michal,
Fatalny technicznie. Np. w porównaniu do MC8700 w tym samym miejscu i tej samej karcie SIM transfery i pingi gorsze o około 25%.
Żart, nie porównujmy z takim zestawieniem, modem za kasę która wystarczy mi do zakupienia wszystkich modeli z mojego profilu. W pewnych sytuacjach się sprawdzi, w innych będzie tylko pocieszeniem że mamy fajny modem. Co do pingu i transferów to ja nie widzę praktycznie żadnych różnic w zestawieniu z używanymi przez ze mnie modemami Huawei, za to jest w stabilności pracy 1-E367, 2-E1820, 3-E353. Zwłaszcza ping jest czynnikiem zależnym od sieci i jej obciążenia, konfiguracji operatora np. u mnie na HSPA Polkomtel 100-130ms (równo cała doba), HSPA+Aero2 50-80ms dzień, noc, 100-150ms wieczór( czasami do tego przerwy w transmisji, gubienie pakietów...), Play 50-80ms (cala doba, przy wysyceniu łącza gubione pakiety, nie występujące zjawisko na Polkomtelu). Wniosek jest taki że jak sieć operatora jest cienka w miejscu użytkowania to nie pomoże nam nawet zakup modemu za 2000zł.