Jest ok! Dziękuje
Kolega GAYGER mi tez w tym samym czasie podeslal paczke
Jednak problem inny mam teraz
Wszedzie jest RADIO OFF.
Karte kupilem na Allegro jako wymontowana z laptopa Dell.
Wczesniej byl juz taki przypadek opisywany ale ja nic z firmware nie robilem.
Jesli jedyna mozliwoscia naprawy bedzie wgranie firmware to ma moze ktos backup NV pliku qcn dobrego modemu?
Juz jest ok! Przyczyna byla nie wlozona bateria.
Po wlozeniu baterii - RADIO ruszylo!
Jednak znow pod gorke
Mobilink pokazuje:
Nie znaleziono karty SIM - Sprawdź orientacje.
[ Dodano: 2012-04-28, 16:11 ]
No to wszystko działa!
3 Dni spedzone na tym ale smiga modemik!
Jakby ktos mial problem z tym modemem to nie wiem co ta aplikacja robi ale dopiero po jej zainstalowaniu kwerenda modemu - Diagnostyka pokazuje SUCCESS
HP System Software Manager - Jak ta aplikacje zainstalowalem to odrazu wszystko jakos ozylo.
Wczesniej inastalowalem rozne Managery HP i nic, aplikacja albo nie widzialy karty SIM - napis - BRAK KARTY SIM albo wlozona nieprawidlowo, albo nie widzial laptop modemu i kwerenda dawala wynik testu FAILED!
P.S. Miał ktoś moze do czynienia z modemem Qualcomm 2723A-UNDP1 GOBI1000?
Witam!
Również mam problem z tym modemem. Sprzęt zainstalowany jest w netbooku AAO d270.
Instalacja przebiega prawidłowo ale moduł radiowy jest wylączony.
Próbowałem wszystkich dostępnych sterowników i firmware-ów dell i novatella. Na wszystkich jest to samo. Nie pomaga też sposób z przywróceniem pliku .qnc przez QPST.
Dziwne jest to że proces restore przechodzi bezbłędnie ale software pozostaje bez zmian.
Rozumiem że przy wgrywanie z pliku .qnc powinno zadziałać normalnie tzn zmienić wersję firmware a nie tylko np. jakieś wewnętrzne ustawienia.
admieniam że w przypadku wgrywania wgrywania firmware tradycyjnie modem sie aktualizuje normalnie. niestety nie zmienia to działania modułu radiowego.
W biosie nie ma żadnej opcji odnośnie modemu. W tym kompie modem włącza sie kombinacja klawiszy ctrl + F3. niestety nie przynosi to efektu.
kocyl pisze:Witam!
Również mam problem z tym modemem. Sprzęt zainstalowany jest w netbooku AAO d270.
Instalacja przebiega prawidłowo ale moduł radiowy jest wylączony.
Próbowałem wszystkich dostępnych sterowników i firmware-ów dell i novatella. Na wszystkich jest to samo. Nie pomaga też sposób z przywróceniem pliku .qnc przez QPST.
Dziwne jest to że proces restore przechodzi bezbłędnie ale software pozostaje bez zmian.
Rozumiem że przy wgrywanie z pliku .qnc powinno zadziałać normalnie tzn zmienić wersję firmware a nie tylko np. jakieś wewnętrzne ustawienia.
admieniam że w przypadku wgrywania wgrywania firmware tradycyjnie modem sie aktualizuje normalnie. niestety nie zmienia to działania modułu radiowego.
W biosie nie ma żadnej opcji odnośnie modemu. W tym kompie modem włącza sie kombinacja klawiszy ctrl + F3. niestety nie przynosi to efektu.
Hmm na moje to chodzi o to ze laptop widzi go jako wylaczony! W HP bylo tak ze dopiero jak zainstalowalem odpowiednia wersje HP Wireless Assistance - moglem zrobic ON i wtedy jak odpalilem aplikacje to juz bylo radio ON i modem szukal sobie ladnie sieci!
kocyl pisze:Aplikacja dell wireless nie działa na innym niż dell komputerze. Po zmianie firmware na novotela mobilink również nie jest w stanie włączyć radia.
Jak nie dziala?
Dzial!
Ja robilem to dwa razy na HP i bez problemu dziala aplikacja od Della oraz Novatela.
koledzy problem nadal nie rozwiązany. Wymieniłem nawet model na inny egzemplarz
Mógłbyś kolego opisać w jaki sposób zmusić instalatora dell wireless aby zainstalował się na niededykowanym kompie. u mnie przy próbie instalacji wyskakuje komunikat Not a compatible Dell System. Wyczytał gdzieś że można za pomocą MSI studio lub ORCA odblokować instalator msi della aby nie sprawdzał marki i modelu ale za cholerę nie wiem w jaki sposób.
Mobilink nie potrafi włączyć radia. Proszę pomóżcie bo brak mi już pomysłów.
Dla ścisłości model to modemu to:
KR-OWW761
REV: A00
Pisalem juz - masz radio off bo musisz wlaczyc RADIO aplikacja od danego laptopa - w HP jest to HP wirelless manager a w innych jest inne!!!
Jesli chodzi o komunikat Dell to jak odpalisz Mobilinka i zaraz po nim della to ci taki komunikat pokaze
Zrob reset kompa i odpal oderazu della aplikcje.
Druga sprawa, podczas uruchomienia kompa - wejdzie do bios i zobacz czy masz widzialne WWAN.
W Hp nieraz bylo tak ze WWAN nie bylo widzialne a po resecie juz tak
P.S. Ja nad tym siedzialem dwa dni cale dwa dni
kolego resetowałem kilkakrotnie. Moblink działa tzn włacz sie wykrywa modem ale nie da rady wlaczyc radia. Dell nie wykrywa modemu nawet po wylaczeniu czy odinstalowaniu mobilnka. mobilink go nie blokuje.
W acerze jest acer mobile menager ale on nie tez nie wykrywa modemu.
W biosie nie ma żadnej opcjo odnosnie tego modemu. w ogole jest tam tylko kilka podstawowych opcji.
W tym netbooku orginalny modem wlaczalo sie ctl + F3 ale przy tym modemie to nie dziala.
ja kolego siedze juz kilka dni nad tym.
Czy tobie ten modem instaluje sie jako novotell eu867d czy jako dell 5520?
Bo u mnie próbie zmiany firmware wykrywa jako novotel mimo iz upgreadowalem firmwarem ze strony della.
Jesli chodzi o radio to na HP odpowiednia wersja tego menagera go zalaczyla.
Nic innego nie pomoge.
Ja nic z Firmware nie robilem. Zakupilem tak na All***o i po prostu zainstalowalem drivery, pozniej ten manager hp i jakos radio ruszylo!
Wszystko w tych plikach co podalem linki!
Nic innego nie robilem.
Jeden kolega forum mi pomogl tez wlasnie.
---------------
Teraz czytam to co pisalem wczesniej:
Juz jest ok! Przyczyna byla nie wlozona bateria.
Po wlozeniu baterii - RADIO ruszylo!
Laptop musi byc caly zlozony, bateria wlozona aby radio ruszylo !!!