Problem ze sterownikami do TL WN422G
Moderator: Moderatorzy
-
- Początkujący użytkownik forum
Problem ze sterownikami do TL WN422G
Witam,
Mam problem z sterowniki do karty sieciowej TL WN422G. Mam system Windows 7 64 bit. Próbowałem już chyba wszystkich na jakie napotkałem w sieci i nic.. Do jakiegoś czasu mi ta karta działa bezproblemowo a po jakimś czasie coś się stało i przestała działać. Jest sprawna bo sprawdzałem ją na XP.
Ma ktoś jakieś pomsły?
Mam problem z sterowniki do karty sieciowej TL WN422G. Mam system Windows 7 64 bit. Próbowałem już chyba wszystkich na jakie napotkałem w sieci i nic.. Do jakiegoś czasu mi ta karta działa bezproblemowo a po jakimś czasie coś się stało i przestała działać. Jest sprawna bo sprawdzałem ją na XP.
Ma ktoś jakieś pomsły?
- Jo_gurt
- Guru bezprzewodowy
-
- Jo_gurt
- Guru bezprzewodowy
Re: Problem ze sterownikami do TL WN422G
I co jest nie tak ze sterami dostępnymi na stronie producenta?
-
Nie wykrywa mi żadnych sieci. Gdy chcę zdiagnozować problem przez "diagnozuj" to wyskakuje komunikat znalezione problemy "Może to być spowodowane problemem ze sterownikiem karty sieciowej Połączenie sieciowe 2" W menedżer urządzeń nie mam żadnych wykrzykników, urządzenie działa poprawnie.
- Jo_gurt
- Guru bezprzewodowy
A jakiś soft się instaluje razem ze sterownikiem? Może radio jest wyłączone?
-
Soft czyli mam rozumieć jakieś dołączone oprogramowanie? Nie nie, wszystko działało pod Windows 7 w sensie wykrywało jako drugą kartę sieciową, łączyło się przez nią i wszytko grało. A radio wyłączone tzn?
- Jo_gurt
- Guru bezprzewodowy
W każdej karcie sieciowej radiowej można wyłączyć moduł radiowy, tj. jak najbardziej jest widoczna w systemie itp, ale nie słucha ani nie wysyła fal radiowych (coś jak tryb samolotowy w telefonie).
Diagnostyka Win7 zwykle potrafi wykryć taką sytuację i włączyć radio, jeśli nie przeszkadza jej w tym dodatkowy soft producenta. W twoim przypadku go nie ma, więc nie sądzę, żeby to był ten problem.
Diagnostyka Win7 zwykle potrafi wykryć taką sytuację i włączyć radio, jeśli nie przeszkadza jej w tym dodatkowy soft producenta. W twoim przypadku go nie ma, więc nie sądzę, żeby to był ten problem.