Proszę o pomoc z siecią wifi, Router Netgear WNR1000.

Sieci bezprzewodowe w technologii 2.4 GHz i 5 GHz oraz usługi polskich operatorów WiFi / Wi-Max / HiperLAN, dyskusje o routerach.
Reklama: Szukasz dostawcy internetu? Sprawdź https://isp.today/pl/ ogólnoświatowy katalog dostawców internetu.

Moderator: Moderatorzy

ODPOWIEDZ
Bolek123
Początkujący użytkownik forum

Proszę o pomoc z siecią wifi, Router Netgear WNR1000.

Post autor: Bolek123 »

Posiadam sieć wifi w której do routera podłączony jest kablem komputer stacjonarny a laptop łączy się z routerem bezprzewodowo. No i tutaj pojawia się problem, otóż podczas gdy komputer podłączony kablem do routera zaczyna korzystać z internetu - nawet przeglądać zwykłe strony internetowe to na laptopie odczuwalne są spowolnienia internetu (w szczególności w grach przez internet ping już wtedy zaczyna potwornie skakać) najgorzej jest kiedy komputer podłączony kablem do routera zaczyna bufferować jakieś filmy przez przeglądarkę lub korzystać ze skype wtedy na laptopie ledwo da się przeglądac strony internetowe. Problem nie pojawia się gdy podłącze laptopa kablem do routera, bądź inny komputer podłączony do mojego routera bezprzewodowo zaczyna korzystać z internetu np bufferować filmy itp - niestety te rozwiązania nie wchodzą w grę.Teraz moje pytanie - Czy dało by się w jakiś sposób poprawić słabe działanie internetu na laptopie podczas gdy komputer stacjonarny też z niego korzysta? albo najlepiej całkowicie zlikwidować ten problem?
Z góry dziękuje za pomoc i przeczytanie tego meczącego tekstu.
Mój internet to e-wro, wyszło mi na teście łacza, że mam prędkość pobierania 1.59 mb/s a wysyłania 3.95 mb/s
Router: Netgear WNR1000.
ODPOWIEDZ