tompson spedtouch 587n zmiana firmware
Moderator: Moderatorzy
-
- Początkujący użytkownik forum
tompson spedtouch 587n zmiana firmware
witam.
jakiś czas temu zakupiłem w sieci o2 w UK modem router tompsona wireless box 4 generacji jest to speed touch 587n v2 który jak się w niego wchodzi ma brand O2 . znalazłem w sieci aktualizacje softu do niego od tomphsona , pobrałem to z sieci i próbuje przeinstalować ale cała operacja dochodzi do pewnego momentu w którym wyskakuje okienko w którym należy wpisać użytkownika i hasło. wpisuje dobrą nazwe i dobre hasło ale program go nie akceptuje i wywala mi błąd. próbowałem już na wiele sposobów duze i małe litery i różne konfiguracje łącznie z wchodzeniem przez przeglądarkę do boxa i zmienianiem hasła, i przywracaniem do ustawień fabrycznych itd . wciąż ten sam problem nie akceptuje hasła a jak nie wpisze poprawnego hasła to operacja nie pójdzie dalej. Czy ktoś może się orientuje co może być nie tak ?? z góry dzięki za pomoc
jakiś czas temu zakupiłem w sieci o2 w UK modem router tompsona wireless box 4 generacji jest to speed touch 587n v2 który jak się w niego wchodzi ma brand O2 . znalazłem w sieci aktualizacje softu do niego od tomphsona , pobrałem to z sieci i próbuje przeinstalować ale cała operacja dochodzi do pewnego momentu w którym wyskakuje okienko w którym należy wpisać użytkownika i hasło. wpisuje dobrą nazwe i dobre hasło ale program go nie akceptuje i wywala mi błąd. próbowałem już na wiele sposobów duze i małe litery i różne konfiguracje łącznie z wchodzeniem przez przeglądarkę do boxa i zmienianiem hasła, i przywracaniem do ustawień fabrycznych itd . wciąż ten sam problem nie akceptuje hasła a jak nie wpisze poprawnego hasła to operacja nie pójdzie dalej. Czy ktoś może się orientuje co może być nie tak ?? z góry dzięki za pomoc
-
- *Mistrz bezprzewodowy*
Re: tompson spedtouch 587n zmiana firmware
Router zabezpiecza sie przed debrandingiem. Ja bym probowal otworzyc sprzet, wlutowal konsole RS232 i flashowal po TFTP..olo320i pisze:Czy ktoś może się orientuje co może być nie tak ?
Nie pomagam na PW.
-
a trudne to jest takie coś ?? mógłbyś to troche bardziej opisać jak to zrobić ?? bo ja to nie jestem szpecem od elektroniki i nie orietuje sie w takich sprawach
-
- *Mistrz bezprzewodowy*
Skoro tak pytasz - tak.olo320i pisze: a trudne to jest takie coś ?
Nie pomagam na PW.
-
a do kogo mozna sie udać w celu zrobienia czegoś takiego ?
- wojteks
- *** Administrator ***
Pytanie pierwsze po co?olo320i pisze:a do kogo mozna sie udać w celu zrobienia czegoś takiego ?
Raczej nikt Ci nie pomoże, jak sam nie znajdziesz rozwiązania.
Przerabiałem podobny problem z Netgearem brandowanym na Virgin. Nie było łatwo, rozwiązanie znalazłem gdzieś w Australii.
Nie pomagam na PW!
-
powód jest banalny zerwałem umowę z O2 i chciałbym używać tego tompsona w innej sieci ale on ma na stałe zablokowane ustawienia od O2 

- wojteks
- *** Administrator ***
Musisz szukać na angielskich stronach, podejrzewam że tu nikt nie widział takiego sprzętu na oczy.olo320i pisze:i chciałbym używać tego tompsona w innej sieci
Nie pomagam na PW!
-
jak <font color="#FF00FF"><b>»»na razie««</b></font> to znalazłem soft i wszystko jak to zrobić ale tak jak napisałem wcześniej dochodzę do momentu jak mi wyskakuje okienko z prośbą o nazwe i hasło
, poryje jeszcze troche w sieci moze cos znajde, jak dotąd znajduje tylko strony z pochwałami jaki to ten modem nie jest fajny itd ale nic o rozwiazaniu mojego problemu nie ma 

-
- *Mistrz bezprzewodowy*
Testowales juz
User:Administrator
Pass: numer seryjny
User:Administrator
Pass: numer seryjny
Nie pomagam na PW.
-