udostepnianie polaczenia z radiowki na dwa kompy w domu

Sieci bezprzewodowe w technologii 2.4 GHz i 5 GHz oraz usługi polskich operatorów WiFi / Wi-Max / HiperLAN, dyskusje o routerach.
Reklama: Szukasz dostawcy internetu? Sprawdź https://isp.today/pl/ ogólnoświatowy katalog dostawców internetu.

Moderator: Moderatorzy

ODPOWIEDZ
turbobastard
Początkujący użytkownik forum

udostepnianie polaczenia z radiowki na dwa kompy w domu

Post autor: turbobastard »

witam ,mam nastepujacy problem, probuje udostepnic internet ktory dostaje droga radiowa na jesze drugi komputer w domu, siec mi dziala, ale kiedy wlacze udostepnianie polaczenia na sieciowce radiowej wyskakuje mi komunikat "nie można włączyć usługi udostępniania (ics). Połączenie przez sieć lokalną LAN jest już skonfigurowane z adresem IP wymaganym do automatycznego adresowania IP". Podejrzewam iż skoro brama w sieciówce radiowej ma taki adres jaki system chce przypisać sieciówce lan czyli 192.168.0.1 ni emoge tego połączenia udostępnić a z innego adresu poprostu się chyba nie udostępni, jest jakieś inne rozwiązanie? chyba musi być.
Awatar użytkownika
Jaco
Mistrz bezprzewodowy - moderator

Re: udostepnianie polaczenia z radiowki na dwa kompy w domu

Post autor: Jaco »

Zanim napiszesz post poczytaj forum.Popatrz i zacznij od tego tematu:
http://www.bez-kabli.pl/viewtopic.php?t ... highlight=
turbobastard
Początkujący użytkownik forum

Post autor: turbobastard »

tja, ale w tym poscie sprawa rozchodzi o sieć domo-wewnętrzną z użyciem routera a ja przecie nie o tym.
zDaleKi
Stary bywalec bezprzewodowy

Post autor: zDaleKi »

Pisałeś:
turbobastard pisze:jest jakieś inne rozwiązanie? chyba musi być
Ależ właśnie użycie routera jest tym innym rozwiązaniem.

A jeżeli chodzi o ICS, to zawsze można próbować ręcznie poprawić te adresy, mi kiedyś to pomogło. Więcej o ICS jest w FAQ.
Pozdr, (R) BliSki. (tm)
Pytania dotyczące kwestii technicznych tylko na forum. Pamiętaj PW to nie helpdesk.
ODPOWIEDZ