udostepnianie polaczenia z radiowki na dwa kompy w domu
Moderator: Moderatorzy
-
- Początkujący użytkownik forum
udostepnianie polaczenia z radiowki na dwa kompy w domu
witam ,mam nastepujacy problem, probuje udostepnic internet ktory dostaje droga radiowa na jesze drugi komputer w domu, siec mi dziala, ale kiedy wlacze udostepnianie polaczenia na sieciowce radiowej wyskakuje mi komunikat "nie można włączyć usługi udostępniania (ics). Połączenie przez sieć lokalną LAN jest już skonfigurowane z adresem IP wymaganym do automatycznego adresowania IP". Podejrzewam iż skoro brama w sieciówce radiowej ma taki adres jaki system chce przypisać sieciówce lan czyli 192.168.0.1 ni emoge tego połączenia udostępnić a z innego adresu poprostu się chyba nie udostępni, jest jakieś inne rozwiązanie? chyba musi być.
- Jaco
- Mistrz bezprzewodowy - moderator
Re: udostepnianie polaczenia z radiowki na dwa kompy w domu
Zanim napiszesz post poczytaj forum.Popatrz i zacznij od tego tematu:
http://www.bez-kabli.pl/viewtopic.php?t ... highlight=
http://www.bez-kabli.pl/viewtopic.php?t ... highlight=
-
- Początkujący użytkownik forum
tja, ale w tym poscie sprawa rozchodzi o sieć domo-wewnętrzną z użyciem routera a ja przecie nie o tym.
-
- Stary bywalec bezprzewodowy
Pisałeś:
A jeżeli chodzi o ICS, to zawsze można próbować ręcznie poprawić te adresy, mi kiedyś to pomogło. Więcej o ICS jest w FAQ.
Ależ właśnie użycie routera jest tym innym rozwiązaniem.turbobastard pisze:jest jakieś inne rozwiązanie? chyba musi być
A jeżeli chodzi o ICS, to zawsze można próbować ręcznie poprawić te adresy, mi kiedyś to pomogło. Więcej o ICS jest w FAQ.
Pozdr, (R) BliSki. (tm)
Pytania dotyczące kwestii technicznych tylko na forum. Pamiętaj PW to nie helpdesk.
Pytania dotyczące kwestii technicznych tylko na forum. Pamiętaj PW to nie helpdesk.