Telefon jako modem
Moderator: Moderatorzy
Telefon jako modem
Mam zamiar zakupić samsunga z630 i tu pojawiaja sie pytania poniewaz jestem całkowicie zielony
W jaki sposób najlepiej łączyc sie z laptopem
Jak skonfigurować go jako modem
Czy w erze jest mozliwość połaczenia 2 juz istniejacych kart sim (telefon i blueconnect) w jedną?
W jaki sposób najlepiej łączyc sie z laptopem
Jak skonfigurować go jako modem
Czy w erze jest mozliwość połaczenia 2 juz istniejacych kart sim (telefon i blueconnect) w jedną?
- S.N.A.J.P.E.R
- Stały użytkownik forum
Re: Telefon jako modem
Zapraszam do działu FAQ http://www.bez-kabli.pl/viewtopic.php?t=1118
Na drugie pytanie niestety nie umiem odpowiedziec.
Na drugie pytanie niestety nie umiem odpowiedziec.
- Jaco
- Mistrz bezprzewodowy - moderator
Zakupić sobie przejściówkę na Allegro typu dual-sim.S.N.A.J.P.E.R pisze:Na drugie pytanie niestety nie umiem odpowiedziec.
-
- Mistrz bezprzewodowy
W Plusie i Orange nie ma z tym problemu, w Erze niestety na obecną chwile musi to być na oddzielnych kartach SIM. Przeczytaj FAQ.ADAMMM pisze: Czy w erze jest mozliwość połaczenia 2 juz istniejacych kart sim (telefon i blueconnect) w jedną?
- mar_kow
- Mistrz bezprzewodowy
http://www.bez-kabli.pl/viewtopic.php?t=7405 - Przy wyborze telefonu jako modemu radzę się zapoznać z tym postem...
-
- ### BAN ###
mar_kow nie wiem jaki masz interes we wprowadzaniu strachu na to forum... końcówki mocy padają i jest to bardzo popularna przyczyna uszkodzenia elektroniki na komórce. Miałem w życiu 1 komórkę w której padła końcówka mocy i nie używałem tam gprs. Końcówka mocy to układzik elektroniczny który kosztuje około 20pln a głównym problemem przy jego wymianie jest trudność związana z odlutowaniem starego i przylutowaniem nowego układu. Są zakłady które wymienią taką końcówkę ponieważ posiadają odpowiednie wyposażenie i nie będzie to wygórowana suma. Wystarczy poszukać w internecie.
Ostatnio zmieniony 1970-01-01, 01:00 przez gatto_nero, łącznie zmieniany 2 razy.
- mar_kow
- Mistrz bezprzewodowy
...Nie wprowadzam strachu - koledze "padł" telefon, swój rozebrałem - jakaś przyczyna przyczyna była - po prostu opisałem sytuację...
-
- ### BAN ###
mar_kow mi się jednak wydaje, że twojemu kumplowi ktoś sprzedał telefon z wymienioną końcówką mocy, była ona nieprofesjonalnie przylutowana, padła... stąd te ślady spalenizny 

Ostatnio zmieniony 1970-01-01, 01:00 przez gatto_nero, łącznie zmieniany 2 razy.
- mar_kow
- Mistrz bezprzewodowy
...Kumplowi padł telefon i możliwe że to przyczyna... Natomiast ślady "przypieczenia" stwierdziłem na swojej Noki 5140 gdy rozebrałem z ciekawości (używałem bardzo długo jako modem)... Zastanawiam się od czego to...
- Jaco
Pozwoliłem sobie rozkręcić moją Nokię 6230 która służyła mi jako modem i myślę że te zabarwienia to normalne zużywanie sie telefonu.Szybkie ładowanie baterii ładowarkami impulsowymi powoduje również nagrzewanie się telefonu.Poniżej fotka.Sory za słabą jakość ale nie posiadam aż tak dobrej cyfrówki.Bynajmniej widać o co chodzi.

Ostatnio zmieniony 2008-10-03, 13:06 przez Jaco, łącznie zmieniany 2 razy.
- mar_kow
- Mistrz bezprzewodowy
Najprawdopodobniej tak jest... Dzięki postowi Jaco reszta chyba w końcu uwierzy że nie są to bzdury...
...Czyli jednak trzeba uważać co się kupuje...
...Czyli jednak trzeba uważać co się kupuje...
-
- Stary bywalec bezprzewodowy
Też tak myślę, ze to normalne.Jaco pisze:Pozwoliłem sobie rozkręcić moją Nokię 6230 która służyła mi jako modem i myślę że te zabarwienia to normalne zużywanie sie telefonu.
Święta prawda, ja akurat celowo używam normalnej ładowarki żeby telefon oszczędzić, może też dlatego takich śladów nie widać. Co prawda z modemu też o wiele mniej korzystam.Jaco pisze:Szybkie ładowanie baterii ładowarkami impulsowymi powoduje również nagrzewanie się telefonu.
Domyślam się, ze częściowo piszesz do mniemar_kow pisze:Dzięki postowi Jaco reszta chyba w końcu uwierzy że nie są to bzdury...

Pozdr, (R) BliSki. (tm)
Pytania dotyczące kwestii technicznych tylko na forum. Pamiętaj PW to nie helpdesk.
Pytania dotyczące kwestii technicznych tylko na forum. Pamiętaj PW to nie helpdesk.
-
- ### BAN ###
A ja rozkręciłem, siemensa s55, samsunga sgh 600 i motorole v235 których używam jako modemy i nie mam śladów żeby się coś przypiekało. Przy pracy nawet 45 stopni nie osiągają i przez milion lat takiej temperatury nie będzie śladu... Siemensa używam od lat, motorole mam już chyba z rok a samsunga pół roku.
- Jaco
Dziś swoim kiepskim aparatem cyfrowym zrobiłem fotkę Nokii 3100 używanej przez moją żonę i dostało mi się
.A fotka poniżej.Jak widać, nic nie widać. 

Ostatnio zmieniony 1970-01-01, 01:00 przez Jaco, łącznie zmieniany 1 raz.