Play Internet Niemcy
Moderator: Moderatorzy
-
- Specjalista bezprzewodowy-junior
Play Internet Niemcy
Jeśli kupie pakiet internetowy Play(Fresh) w Polsce i pojadę z tym do Niemiec, to czy ten pakiet będzie działał czy będę musiał się zaopatrzyć w inny prepaid?
KabelBW: 52Mb/s download / 2.5 Mb/s upload
E+ LTE: 55Mb/s download / 18Mb/s upload
E+ LTE: 55Mb/s download / 18Mb/s upload
-
- *Mistrz bezprzewodowy*
Re: Play Internet Niemcy
Żadne pakiety internetowe Play nie działają za granicą. Transmisja jest rozliczana z salda konta. W Play Fresh w Niemczech (jak w całej UE i Strefie 1) obecna stawka to 20zł/1MB.
-
- *Mistrz bezprzewodowy*
Bedzie dzialal, ale nie jest to najtansza opcja.
Na jak dlugo jedziesz i ile danych potrzebujesz?
Na jak dlugo jedziesz i ile danych potrzebujesz?
Nie pomagam na PW.
- krystianb
- Guru bezprzewodowy
Internet tak, ale nie z pakietu, cena będzie taka jak ja.michal pisze.key pisze:Bedzie dzialal, ale nie jest to najtansza opcja.
Za prośbę pomocy na gg/pw gwarantuje czerwony prezent!
- Pijo
- Stary wyga bezprzewodowy
ja.michal pisze:W Play Fresh w Niemczech (jak w całej UE i Strefie 1) obecna stawka to 20zł/1MB.
Jest jeszcze promocja "Tania transmisja danych" - w wybranych sieciach roamingowych płaci się 5gr za 10KB danych.
W Niemczech ta promocja dostępna przy korzystaniu z sieci Vodafone i E-Plus
http://www.play.pl/resources/pdf/Regula ... _07_09.pdf
http://www.play.pl/resources/pdf/Lista_krajow.pdf
-
- *Mistrz bezprzewodowy*
No tak to miedzy linijkami napisalem.Pijo pisze:Internet tak, ale nie z pakietu
A nie prosciej na miejscu prepaida kupic? 15 lub 8€ i pozamiatane.Pijo pisze:W Niemczech ta promocja dostępna przy korzystaniu z sieci Vodafone i E-Plus
Nie pomagam na PW.
-
- *Mistrz bezprzewodowy*
Dotyczy tylko abonamentu i mixa.Pijo pisze: Jest jeszcze promocja "Tania transmisja danych" - w wybranych sieciach roamingowych płaci się 5gr za 10KB danych.
Dla firm jest opcja z obniżaniem ogólnych kosztów o 70%.
Niestety prepaid nie ma obecnie żadnych zniżek w roamingu.
[ Dodano: 2012-05-05, 23:54 ]
Chociaż z drugiej regulamin mówi o Użytkownikach, a do nich zaliczają się karty.
Ci w Playu sami nie wiedzą co tłumaczą. Już chyba 5 razy pytałem o tą promocję i tyle różnych odpowiedzi.
Najlepiej napisać zapytanie do Playa, żeby odpowiedź była też w wiadomości i jak zliczy źle to pisać reklamację.
Nie wiem czy to wszystko ma sens i i chyba lepiej prepaid na miejscu kupić.
- krystianb
- Guru bezprzewodowy
W regulaminie jest nawet mowa o play fresh (wystarczy ctrl+F użyć), chyba że to już nieaktualny regulamin i gdzieś głęboko skrywa się nowy.ja.michal pisze:Dotyczy tylko abonamentu i mixa.
[...]
Chociaż z drugiej regulamin mówi o Użytkownikach, a do nich zaliczają się karty.
Za prośbę pomocy na gg/pw gwarantuje czerwony prezent!
- Pijo
- Stary wyga bezprzewodowy
Jasne, że lepiej kupić coś na miejscu. Podałem to tylko tak informacyjnie.ja.michal pisze:Nie wiem czy to wszystko ma sens i i chyba lepiej prepaid na miejscu kupić.
ja.michal pisze:Najlepiej napisać zapytanie do Playa, żeby odpowiedź była też w wiadomości i jak zliczy źle to pisać reklamację.
Cytat z regulaminu:krystianb pisze:chyba że to już nieaktualny regulamin i gdzieś głęboko skrywa się nowy.
Odwołania promocji nie było, więc nadal obowiązuje. I na to powołałbym się przy ewentualnej reklamacji. Ale kończmy ten OF.Z dniem odwołania niniejszej Oferty Promocyjnej opłaty za przesyłanie danych będą rozliczane zgodnie
z cennikiem oferty, z której korzysta uŜytkownik.