PLANET U365 oraz ASMAX - probelem softowy

Sieci bezprzewodowe w technologii 2.4 GHz i 5 GHz oraz usługi polskich operatorów WiFi / Wi-Max / HiperLAN, dyskusje o routerach.
Reklama: Szukasz dostawcy internetu? Sprawdź https://isp.today/pl/ ogólnoświatowy katalog dostawców internetu.

Moderator: Moderatorzy

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
sloniu219
Stały użytkownik forum

PLANET U365 oraz ASMAX - probelem softowy

Post autor: sloniu219 »

Witajcie

Mam dosc dziwny problem

Mam interenet od usuługodawcy, gdzie komp mi pobiera przez Karte PLANET U365, oraz drugą karta - ASMAX USB 411G - która robi za AP przesyła na dwa laptopy.

Problem 1:

Problem jest tej natury ze oprogramowanie karty ASMAX jest podobne co do planeta - wrecz takie same, problem jest taki ze one wykrywa dwie kart - asmax i planet i to trochę komplikuje sprawę ze musze przełaczac z planeta na asmaxa w programie. Czasami włacza sie komp juz z asmaxem ale.... nie dziła karta to musze przełaczyc na planeta a później na asmax aby działała. - Jak mozna wyeliminowac ten problem - wydaje mi sie ze jakis program do zarzadzania jednej z kart - najlepiej asamxem - tak aby chodził dalej jako AP

Problem 2 :

Z nie wiadomych przyczyn w ostatnim czasie laptopy zaczeleły mi sie rozłaczac z asmaxem gdzie łaczy je odległosc 7 m, podrodze sciana. - co robic aby tak sie nie działao

Problem 3 :

Przy przesyłaniu wewnątrz sieci transfer jest ... bardzo kiepski tak ze opłaca sie nagrac płyte i przeniesc dane do drugiego kompa.
Jak sprawic aby komp z Vistą widział w sieci te z XP - mam właczone w Viscie odnajdowanie komputerów. - ale to nie dziala.

Pozdrawiam
poprosty zycie / Dell Latitude C610
ODPOWIEDZ