problem z huawei e353 hspa+ "kabel sieciowy odłączony&q

Kwestie techniczne, konfiguracja i rozwiązywanie problemów z modemami GSM (GPRS, EDGE, UMTS, HSDPA i HSUPA).

Moderator: Moderatorzy

ODPOWIEDZ
lidka_nt_
Początkujący użytkownik forum

problem z huawei e353 hspa+ "kabel sieciowy odłączony&q

Post autor: lidka_nt_ »

witam :) jestem zielona w tych sprawach,być może to banalny problem,jednak nie umiem sobie z nim poradzić.przedłużyłam umowę w iplusie,wzięłam nowy modem huawei e353 hspa+.włożyłam kartę,wszystko ładnie się zainstalowało,jednak nie mogę połączyć się z siecią.

Opisze problem obrazowo gdyż jak pisałam nie znam się na fachowym nazewnictwie ;) na dole monitora,na pasku skrótów chyba(?) pokazuje się ikona dwóch monitorów i czerwony krzyżyk.gdy wchodzę na to pokazuje się "kabel sieciowy odłączony".modem działa,dioda miga na niebiesko,kartę wykrywa tylko ten "kabel sieciowy odłączony" i nie można się połączyć.

Dodam,że na starym modemie bez problemu wszystko chodzi.też pojawia się ikona z dwoma monitorami ale bez czerwonego krzyżyka.
Ktoś wie o co może chodzić?

[ Dodano: 2012-05-08, 23:51 ]
Widzę,że nikt nie potrafił pomóc...ale nie szkodzi,bo właśnie przed chwilą sama sobie poradziłam :D kupę godzin przesiedziałam przy kompie,na końcu już nawet mi modemu nie widziało.ale jakoś coś zrobiłam,sama nie wiem co :rotfl: i śmiga jak szalony,bez problemu. także problem już nieaktualny :D
ODPOWIEDZ