czy decydowac się na LTE Cyfrowego Polsatu?
Moderator: Moderatorzy
-
- Użytkownik forum
czy decydowac się na LTE Cyfrowego Polsatu?
Witam, mam pewien dylemat, korzystam z internetu na kartę (wcześniej miałam na abonament) Iplusa, modem to Huawei E220. Za 4giga płacę 75zł a sygnał też nie jest jakiś niebywały - edge mam 2 kreski, 3g - 1. Do modemu nie mogę podłączyć anteny żeby zwiększyć zasięg i zastanawiam się na przejście na abonament Cyfrowego Polsatu LTE w ofercie 5g za 50 miesięcznie. Z tego co sprawdzałam na mapie, to w mojej okolicy jest HSDPA+, LTE nie ma, ale to i tak lepiej niż 7,2mb/s. Mam pytanie, z jakich nadajników korzysta Cyfrowy Polsat, bo boję się, że będzie jak z Playem którego kupiłam na kartę - na mapie zasięg powinien być a nie było? Czy są jakieś dokładniejsze mapy do sprawdzania sygnału? Miejscowość to Podole, pow. grójecki. Oczywiście do modemu mogłabym dokupić antenę.
- pogodabartek
- Stary wyga bezprzewodowy
Re: czy decydowac się na LTE Cyfrowego Polsatu?
W Komornikach i w Grójcu masz nadajniki UMTS900 z Aero2 na Nich działa Cyfrowy Polsat oraz iplus.
Modem kup inny najtaniej wyjdzie Huawei E3131 ok 140zł i do tego zaopatrz się w antenę ATK20 z dipola+konektor pod dany modem,wtedy dopiero kombinuj internet w ofercie ebz modemu-wyjdzie taniej.
[ Dodano: 2012-05-08, 14:50 ]
Najpierw proszę sobie kupić modem Huawei E3131 a później zobaczymy co z tym kombinować,bo jest jeszcze w Głuchów nadajnik Plusa UMTS2100,z którego zapewne łapiesz tą 1kreskę,a modem Huawei E220 to zabytek już ze starą technologią.
Kupisz modem to będziemy kombinować miedzy UMTS2100bo masz bliżej,a UMTS900.
Dostaniesz modem wymuś mu tylko UMTS lub tylko HSPA+ i zobaczymy co dalej robić.
Pozdrawiam.
Modem kup inny najtaniej wyjdzie Huawei E3131 ok 140zł i do tego zaopatrz się w antenę ATK20 z dipola+konektor pod dany modem,wtedy dopiero kombinuj internet w ofercie ebz modemu-wyjdzie taniej.
[ Dodano: 2012-05-08, 14:50 ]
Najpierw proszę sobie kupić modem Huawei E3131 a później zobaczymy co z tym kombinować,bo jest jeszcze w Głuchów nadajnik Plusa UMTS2100,z którego zapewne łapiesz tą 1kreskę,a modem Huawei E220 to zabytek już ze starą technologią.
Kupisz modem to będziemy kombinować miedzy UMTS2100bo masz bliżej,a UMTS900.
Dostaniesz modem wymuś mu tylko UMTS lub tylko HSPA+ i zobaczymy co dalej robić.
Pozdrawiam.
-
- Użytkownik forum
Re: czy decydowac się na LTE Cyfrowego Polsatu?
Do map zasięgu Cyfrowego Polsatu raczej bym się nie przywiązywał, bo w Chełmie powinienem łapać HSPA+, a nie mam Internetu wcale.